LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

20 Februari 2011

Musim sakit tekok

Salam...

Baru ni kite dilanda musim hujan hinggekan ade tempat2 yg mengalami banjir,ramai pulok yg berpindoh randah dek kerana tengkujuh yg melanda,skrg ni musim panas pulok..kalo di kampong ni,bole peratikan riang-riang dah mule keluor dari persembunyiannye..orang tua ckp kalo riang2 da keluor te nandekan nak kemarau..lepas te kite boleh jugek tengok katok mule menyuruk dalam tanoh..mugkin beliau dah dapat BACA yg cuaca akan panas berpanjangan..

manusia pulok ramai jugek yg kena sakit tekok nye..ramai rodong2 koi yg suare mereka ala2 ramli sarip skrg ni..ini jugek tande2 yg menunjukkan bahawe musim kemarau sdg melanda negeri ini..adelah dinasehatkan agar meminum air panas pada waktu pagi,tengahari,petang dan jugek malam..petua ini di dapati berkesan utk menghindarkan aokme dari wabak sore serak dan sakit tekak yg tengah hot skrg ni..

Gone sekalipun orang tak suke musim panas kelingking ni,tp bagi semua penoreh dan pengutip getah ianye adelah satu rahmat yg cukup besor..sendiri mau ingat..hehe biorpun panas hingge itam kulit makan dek ari..penoreh getoh boleh memakai baju long sleeves nye dan bersepatu kilat di tgh panas tanpe segan silu..itu lumroh skrg.hehe,.,caya sama lu beb.."gile kau rm7sekilo..."

Tu saje dari koi utk hari ni..insyaAllah jumpe pulok bulan depan kalo koi rajin...hehhee...byeee...


*ade abg2 koi yg senyum lebor,selebor dulang?kalo ade dia seorg penoreh...hahaha.

8 ulasan:

akuanakpahang berkata...

Salam, byk minum air.. sore parau nie sesekali sedak juga didengor :)

zulkbo berkata...

salam..
koi ni lagi la
dah tua pun beringus
la pulok..maruuu

Cikgu Jang .. berkata...

fenomena baise tu rodong....

Cik SHiNJU berkata...

Salam...

Minum air 0 bebanyok weh...
X daya kala batuk x benti..perit tekok..

Mazru Majid berkata...

@akuanakpahang

ye bang,manje2 gitu...hahah

Mazru Majid berkata...

@zulkbo
popalih weh..letih la kena gitu weh..xpe banyok bersabor

Mazru Majid berkata...

@Cikgu Jang ..

mmg la biase2 je cikgu jang..tp ttp menarik utk dibincangkan..

Mazru Majid berkata...

@Cik SHiNJU

ander hat ngabokan mnum air 0 pun gitu la jugek..kena minum air suam atau air panas te..

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini