LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

11 Mei 2010

Berita baik buat sesetengah orang,berita buruk buat sesetengah spesis!

Koi dengar harge cicak gergasi tgh melambung2!
Rugi koi tak ambik gambo tekek tu sbb ada rodong koi tengah giat menangkap makhluk ni!

Dari sumber rahsia yg boleh dipercayai, koi dapat tahu yg harge TEKEK di pasaran gelap mencicah rm40 satu gram! bior betui! kala sekilo??(rm40 X 1000 gram) huhu mahal tu! patutlah binatang tu dah pupus!.


Nanti ada gambo koi update,TUNGGGUUUU...!

Hehehe..sebenarnye koi tgh takde idea nak buat entry..ini je lah buat sementara ni yak?.

21 ulasan:

ashrafi berkata...

dah banyak dengar cerita macamtu. tapi tak pernah nampak lagi ada orang yang kaya hasil cicak tu...

kelompen berkata...

weh rodong...gone ke gebale ke tekek te pulok, spesis bewok tu, kecik skit, beso sket pade mengkarung bunyi paleh weh bingo..

relevan berkata...

Pakat buat ternak tekek cara komersial pulok weh..

BELALANG berkata...

erk! cicak kot....
cak cak cak.. akulah CICAKMAN!!! ;P

akuanakpahang berkata...

Kalau cicok kecik koi lestik aje kalau bsor nagat kena guna senapang laa hehehe.....

zulkbo berkata...

salam mazru..
makan cicak pulok ke
zaman ni..he he
mesti khasiat batin ni
tu yang laku..

:: hayati :: berkata...

geli tgk cicak yg besor2.....huhu

piewahid berkata...

salam,
baru smlm koi ngajok org2 umoh koi ke saboh nangkap cicok tu. dlm kosmo kabo sekilo 1 juta. kalau dpt yg 5 kilopun jadi lah. koi nok berenti kgijer... tolong maklumkan lokasinyer kala aok tau nanti yak!

Cikgu Jang .. berkata...

kalo jumpe pun takut jugak nangkapnye....gelipun ade...tapi kalo herga lumayan......tak kire dah...

Mazru Majid berkata...

ashrafi,
ha ah,tu la..biasenye mende camni khabar angin je kot.

Mazru Majid berkata...

kelompen,
ye aok,koi takde pergi mencari jugek..tp ade la rodong koi ni memburu binatang tu.

Mazru Majid berkata...

relevan,

menarik jugek idea aok te,tekek dlm sangkor!

Mazru Majid berkata...

bllg,

hahaha,kalo cicakman susah nak tangkap,silap2 kena sotong!

Mazru Majid berkata...

yassin,

hancur kala aok tembok dgn senapang weh..tak kenei rupe..hehehe

Mazru Majid berkata...

bang Zul

harus la aok,kalo tidak xkan beriye amat org menagkapnye ye dak?

Mazru Majid berkata...

hayati

huhu ade org geli,ade org nampak duit mende tu.

Mazru Majid berkata...

piewahid,

palih aok ajak perabih anak beranak ke Saboh memburu tekek! heheheh

boleh sgt weh,nt koi info kala koi jumpe.

Mazru Majid berkata...

cikgu jang,

tong taik te org sanggup berendam dlmnye sbb kan duit ni pulok nak nangkap cicok tu..sedey amat koi rse

zamtavac berkata...

untuk pengetahuan cicak nie suka duk rumah papan je rsanye ... nie koi duk ruma batu susohlah gayanye nok dapatnye...

jefri berkata...

ade dah org kaya jual tokek....tapi btol ke diorg amik segram rm 40....aku ade 12 ekor nie kat umah...tokek...

Mazru Majid berkata...

@jefri

betul ke..
Info terkini..tekek mmg ade harge..

kalo ko nak jual meh kasik kat aku carikan buyer yg betul2 nak beli..hehe

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini