LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

8 Mac 2010

Siri Hantu-hantu semalam pt 3

Asalamualaikum..

Pekabor semue??moge sehat disamping keluarge,panas-panas ni bawok la keluarge mandi air terjun,nak pulok mase cuti sekoloh dekat ni..lorr ngape koi ni tetibe nyuruh aokme pergi bercuti?ikut aok me la dak nak pergi koner(kemana) sekalipun..

OK..sambung lg pengalaman koi dgn alam hantu...kali ni berlaku di sebuoh klinik swasta di area Mentakab,masa te bini koi baru je melahirkan anak sulong kome,walaupun begitu anok itu didapati meninggal dunia ketika dah hampir waktu DUE..mmg la mae te kome suami ister dalam keadaan sugul dan bersedih,maklom la anok sulong..tp koi bersyukur ke hadrat Ilahi kerana lebih menyayangi dia dari kome..

Intro je tu..setelah siap melahirkan doktor menasihatkan bini koi ni bermalam sahaje di klinik itu memandangkan klinik tu memang menyediakan bilik jd tak jadi masalah lah utk bermlam.Malam tu dalam pukul 1-2 am koi masih lg tak boleh melelapkan mata,rase sedih masih menebal walaupun anak kome tu dah selamt dikebumikan di Kerayong.

Bilik tu cuma ade satu katil saiz bujang dan sebuah bilik air...koi tak boleh tidor,dalam sedih tu rase tak sedap hati menyelubungi jugek,bini koi tidur nyenyak setelah letih berhempas pulas dgn nyawa utk melahirkan anak kome tu.......aihh sedih pulok koi rasenye....huhu.

 Ok..ok..sambung...

Koi bersandor di kerusi malas yg disediakan,tibe-tibe kedengaran la suare bayi menangis...mule nye koi tak heran jek sbb memang dah tempat org bersalin ye dok?konfim lah ade baby nangis-nangis te..tp koi mule rase semacam bile tangisan te berlainan dari tangisan baby biase...kuekkk...kuekkkk...kuekkk gitu tangisan bayi bese kan(lebih kurang le huhuhu)...to tangisan ini meremangkan bulu rome...ape tak nye kerana tangis nye terlalu panjang hingga tak masuk akal...kueeekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..
tanpe sendu la maksud koi te...paham kan??

Koi kire-kire bukan la bayi menangis bunyi cam gitu yek?mesti ade time amik nafas kan??ni tidak terusan berpanjangan....dah lama tu sambung semule.....begitulah berterusan....bukan takat tu aje,pintu bilik kome tu koi tidak rapatkan sgt,seperti ade bende sedang berdiri depan pintu,celah bukaan pintu tu ade lembaga berambut panjang berbaju putih dan memandang ke arah bini sedang yg tidur..tp nampak ujung mate je la,kalo tengok tepat takde ape punn...mungkin khayalan koi yg sedang takut..wallhua'lam...

Koi cube pejam mata dan buat dek la..sebagai langkah berjage-jage koi baca ayat kursi banyak-banyak niat memagar diri terutama nye bini yg sedang tidur..alhamdulillah tak lama paste suare tangisan tu pun diam dan keadaan kembali aman..Koi beranikan diri utk keluor dari bilik,mmg tiap katil yg ade kat situ tilammnye berlipat(kosong) dan misi2 nye pulok semua nye tidor selonggok di satu tempat macam takut tidor sorang2 dan keadaan klinik te yg sunyi amat menyeramkan koi...kalo benar td suare bayi mesti ade emaknye di situ,dan koi jenguk jugek di tempat bilik menempatkan bayi dlm klinik tu..setiap inkubator(betul ke gitu sebutannye?) tu kosong,mmg xde baby dlm tu...habis tu yg nangis td??

 Begini lah lebih kurang keadaan klinik te..bayangkan suasan nye yg gelap,cume ade satu lampu shj yg dinyalakan...eii mmg seram lah....brrrrrrrrrrrrrr.....

 **Pada hemah koi la..klinik tu x mengamalkan kebersihan sebaiknye,kemudahan surau juge ala kadar,bayangkan tisu yg ade kesan darah yg tumpah cume buang dlm tong sampah ajer...mesti jd santapan si rambut panjang tu kan?

ini kisah benar...aokme nilaikan lah sendiri..

**al fatihah buat anak perampuan ku tercinta...Mimi sufia...al fatihah...........................kami sentiasa menyayangi kamu......

26 ulasan:

zulkbo berkata...

al-fatihah..
untuk anak aok Mazru..sedih ada koi ni..campur takut pun ada aok pepagi buta ni citer hantu la pulok..he he (penakut juga koi nie..he he)..

Mazru Majid berkata...

bg zul..

terima kasih weh..hehe nak takut mende,abg zul bukan calang-calang org..huhu

endiem berkata...

aok ada pengalaman begitu.

endiem berkata...

aok ada pengalaman begitu.

relevan berkata...

Bukan sepital mentakab ke tu Mazru..kiranya aok ada anak yang meninggei waktu kecik..alFatihah..

el berkata...

alfatihah tuk arwah mimi..huhu sedih plak bc..x tau pn kisah mimi tu..

mmg pun kalo bab2 klinik bersalin ni...gua pun takut
tp ms gua bersalin dua2 anak gua tu...rs takut pun xde...ntah...kdg2 tu nk g toilet memalam riso gak..tp ntahlah time tu rs takut xde..dah aok cite gitu takut pulak..tp yelah kan klinik x bersih mai la benda tu...

mak aok lg dasat..ms tu dia cite time tuna nak bersalin abg...nk g toilet mlm...dlm jlnan ke toilet dia npk anjing besar gabak tgh mkn benda kotor tu..meremang bulu mak n kansel nak buang ayor..

cemomoi berkata...

anok meninggal kecik dah ada back-up kita di akhirat... sedih tak dapat tengok dia membeso tapi bahagia kerana dia akan membantu di akhirat sok... alfatihah. (baca dengan kuat bagai untuk hilangkan takuuuut)

Cikgu Jang .. berkata...

ngeri koi membace nye....hayalan oak je kot...maklum le bdn dah letih ditambah pulak dgn tension...

piewahid berkata...

takziah ke aok somi isteri.
insyaAllah ada hikmah yg tsendiri.

iblis yg ngajuk bunyi budok nangis tu tak lulus UPSR. sbbnya xpandai buat bunyik real

pakcik kordi berkata...

mazru,koi numpang sedih jugek.Allah syg anak aok tu lg...=)

takur jugek yak...ishh...seram koi...klu gitu...nt koi buat cte hantu jgk la....aummm....

9M2RIE berkata...

Salam, alfatihah.

Yang pergi tetap pergi tidak akan kembali. berdoa byk2 kepada Allah swt. Kita yang idup ini mesti meneruskan hidup. Insyallah Allah maha pengasih dan maha penyayang.

al-mankaraqi berkata...

berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.

Al-fatihah.

Pedulikan antu ter, tok idup kiter kalar asek memikir ke deimer.

Hashim Zabidi berkata...

hantu bayangan
bayangan hantu
kalau hantu datang
tunjuk jari hantu.

hai berkata...

al fatihah...mazru aok ni klinik swasta kat mana??kat tgh bandar tu ke,kat Bukit Bendera??

Mazru Majid berkata...

endiem..
memang ander weh pengalaman begini..

Mokde berkata...

Alfatihah buat Mimi Sufia

Mazru Majid berkata...

relevan,
bukan spitol mentekab bang,klinik swasta..org mentekab mmg tau la klinik te..

el,
uiss mmg le bende tu suka la daah kotor,darah org tumpah salin tu..kena uruskan betul2 la kan...

takde niat utk menakutkan rodong semua.

cemomoi,
ye alhamdulillah...hehehe

Mazru Majid berkata...

cikgu jang,
mungkin gek weh..tp kan sore baby nangis te mmg real..bukan khayalan la te.

pie wahid,
hahaha..ye la weh..tak betui teknik tngisan..

pakcik kordi..

wakakakkaa..buat la weih..

Mazru Majid berkata...

rie,
terima kasih sahabat...insyaAllah...

usop..
betui te aok..saje je la koi kongsi pengalamn..

pak ngah,'
nanti koi buat gitu lah..dia kaco koi lagi koi angkat jar hantu te..

kak hai,
klinik kat bkt bendera te lah..

Mazru Majid berkata...

mokde,
terima kasih la mokde..al fatihah...

kura kura berkata...

wuuu seram...dan sedih...

Pacifist berkata...

Al-Fatihah.Allah S.W.T lebih menyayanginya.

"dunia ini adalah kerisauan dan dukacita,jika terdapat kesenangan di dalamnya,itu bererti keuntungan"

pertemuan dan pepisahan adalah rezeki.rezeki bkn sekadar kaya,lapang,mudah,ia juga miskin,sempit,susah.kenapa? supaya kita mengingatiNya.

Afzainizam berkata...

Salam Dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~@@@@~~~~~
“Dari Daik pulang ke Daik
Sehari-hari berkebun pisang
Budi baik dibalas baik
Dalam hati dikenang orang”

“Tingkap papan kayu bersegi
Sampan sakat di Pulau Angsa
Indah tampan kerana budi
Tinggi darjat kerana bahasa”
~~~~~@@@@~~~~
Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu….

Alfatihah Buat anak aok....

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
[2]
Segala puji tertentu bagi Allah, Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.
[3]
Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
[4]
Yang Menguasai pemerintahan hari Pembalasan (hari Akhirat).
[5]
Engkaulah sahaja (Ya Allah) Yang Kami sembah, dan kepada Engkaulah sahaja kami memohon pertolongan.
[6]
Tunjukilah kami jalan yang lurus.
[7]
Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang yang sesat.

Amin......

Semoga Allah,mencucuri rahmatnya.Dan ditempatkan di dalam syurga bersama orang-orang yang beriman.Alfatihah.

:: hayati :: berkata...

takziah wt aok mazru........jgn sedih ye anok aok te ahli syurge...........

Mazru Majid berkata...

kura-kura,
terima kasih...

pacifist..
kata-kata yg sgt indah dan benar,terima kasih rodong krn mengingatkan...

Mazru Majid berkata...

afzainizam,
terima kasih rodong..aminnn

hayati,
ye terima kasih...insyaAllah

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini