LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

19 April 2010

Incikkk...Saya Sikit tarak puas hati laa ...

Assalamualaikum..

Biase la yak bila ade kes baru la nak buat sesuatu,bila dah ade yg terkorban baru la nak bukak mata..ngape??
sampai bile?contoh nye dekat Kg Mengkarak ni..jalan didepan sekoloh menengoh Mengkarak membahayakan bebudok yg sedang belajar dlm kelas..ngape koi cakap gitu?aokme tengok gambo bawoh ni...

Tengok sendiri..jalan ni tiada pengadang jalan..memadai hadang dgn kotak plastik je!tolong la...kalo ade lori yg terbabas ke,tidok terus masuk dlm kelas bawoh tu??eh org kuat politik di Bera tak perasan mende gini dak?


Bahaya sangat...pernah terjadi lori merempuh rumoh,merempuh stesen bas dll..koi harap sgt kemalangan gitu tak berlaku disini..sepatutnye kena ade pengadang jalan...budok sekolah rendah pun tau..takkan aokme yg keje menteri tak tau??

Mende remeh gini bese org atas lepas pandang..jd terpakselah kite ingatkan...aokme rase gone pendapat koi ni?salah ke koi posting kisah begini tanda tak puas hati? mungkin sekarang ni kite hanya mampu berdoa agar takdek pemandu lori yg mabuk merempuh kelas bawoh tu,atau takde pemandu yg mengantuk terbabas ke dalam kawasan sekolah.


*****

39 ulasan:

dzul berkata...

betul kata aok. jalan utama, lencongan maut dan blok bilik darjah di bawah tebing adalah kombinasi yg tidak selamat walaupun jika dipasang guard rail.

el berkata...

aok repot je kat org kuat daerah situ..bahaya ler...kang ada yg mati baru lah nak wat itu ini..eeee x gemo beno lah kes cengini x kisahkan

piewahid berkata...

betul dh aok ni. xde saper yg patut maroh sbb aok tegur mende betui. org kita sibuk bila dh jadi, blum jadi masing2 buat xpade...:(

*Dak kecikkk* berkata...

Bagus2,moga pihak yang bertanggungjawab menjalankan tugas..

al-mankaraqi berkata...

terima kasih mazru kerana hightlight satu benda hak memang koi nampok hari2.

memang di situ kereta laju sokmo, kalau kita slow orang berebut motong dan himpit kita, lori tanah dan lori pasir ulang-alik macam samseng toksoh cerita lar.

pernah koi balik dari kuantan dgn seorang sahabat, isteri dan 2 anaknya, cemas kena langgar depan sekolah ter sbb mmg orang tak reti nak slow.

seorang warga emas juga pernoh kener langgor maser menjemput cucu naik motor di situ.

lepas jalan area empang sungai kilang ter dinaikkan memang nampok sangat bahaya kereta dan lori balak yang laju2 ter berkemungkinan besar terbabas masuk ke dalam sekolah.

Serupa harapan dengan awok, kena ada benteng penghadang untuk meminimumkan risiko.

Pihak sekolah nampoknya cukup prihatin, kul 10 tadi koi lalu ke Dentawo pon nampok ander jaga mengiborkan bendera suruh keter slow sebak budok nok melintas.

Tinggal lagi ander kemahuan politik atau tidak sahaja. Biasanya orang politik yang dah ada kuasa sekadar bercakap dan tak buat kerja. dah terhandtuk baru tergaduh. ada turun orang besar baru tunjuk muka.

Harap tak ada nyawa budak2 sekoloh ter yang melayang di situ.

Akhirnya, terima kasih kerana membangkitkan hal ni. Kon2 plastik ter rasa koi nok cover rumput hak dia lonngok tepi lebuh berbulan2 lamanya sampei jadi busut entoh bila nak bertanam.

terang2 depan mata, takder pon political will seorang menteri pusat dan orang-orang kuatnya utk hal2 keselamatan.

Terima kasih.

Mazru Majid berkata...

dzul,
yup..bahaye yg x di pandang bahaye oleh sesetengah pihak..

Mazru Majid berkata...

el,
betul tu..dah kena baru nak wat sesuatu kan?dah lumrahnye camtu..ni kire koi repot la ni..

Mazru Majid berkata...

piewahid,

ye bang,gitulah sokmo..kite dah naik muok dah..

Mazru Majid berkata...

dak kecikk.

mudahan nye camtu lah..muge ade yg buke mate..

Mazru Majid berkata...

alman,

mmg krt laju2..maklum la jalan da besor..kala gini gaye baik tak payah tambak jalan tu..ade eloknye dibiorkan gaye dulu2..

koi harap gitu gek..muge tiada la nyawa yg melayang nanti,taknak la macam yg sudoh2 tu,dah kena baru la nak wat kerje...

sama2 la weh..entry ni khas utk mak ayah yg anak2 nye ander bersekoloh di situ..

tanggung jawab kite bersama membangkitkan hal ni sblm ade ape2 berlaku.

Afzainizam berkata...

Salam dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah….
emmmmm kalau masuk tv3 aduan rakyat pastinya cepat diselesaikan...karam singh datang aje ade aje jalan penyelesaian dapat di atasi... heran betul lah... isshhhh mmg nampak bahayalah jalanraya beso pastinya laju kenderaan nya....

pastikan persekitaran sekolah selamat... moga ibu bapa merasa selamat menghantar anak kesekolah... sapa tak sayang anak weehhh....

mencegah sebelum kena... adalah lebih baik kalau dah jadi ianya sukar nak di atasi...

bagus sekali teguran ni...

Sorry bro aku dah dua tiga hari ni tak sihat badan.. tu yang tak jengah blog bro dah banyak tertinggal lah... nanti lepas ni kami baca... sorry ye bro

cemomoi berkata...

huh koi sokmo lalu jalan ter.. sedak amat kalo speed situ dulu jalan bengkok, sekarang doh lurus tinggi pulok ter... ketnya orang kalu dah laju tak ingat menda dohhh

Nerzhul berkata...

lame amat dah projek wat jalan depan skoloh te. tak siap lagi ke?

Mazru Majid berkata...

afzainizam,
kalo masuk aduan rakyat msti turun lah muke pegampu di Bera ni..

yup..mencegah sblm terkena..aku setuju

takde masalah bro..kesihatan tu diutamakan ye

Mazru Majid berkata...

cemomoi,
mmg sedat la jln pun besor..tp x patut gek kala ciri2 keselamatan tu di abaikan..utk pengguna jalanraye berhati2 lah memandu disitu.

Mazru Majid berkata...

nerzhul,
bapok lama dah siapnye..tu la nak kabo tak siap ngape dah gune dek org..ke nak SPRM gek turun siasat?huhu

akuanakpahang berkata...

Betul doh care aok te ...koi nyokong gat bender ginie kena papr patutnya dulu doh aok buat ginie...apa pun saranan kawan pihok tertentu ter..buke mate buke minda kalau setakat tengok aje mmg x jadi kebender.

Mazru Majid berkata...

betul tu bang yassin..

setiap yg tak betul kite ade hak tegur..terima kasih ats komen aok.

relevan berkata...

Tunggu ada yang maut dulu baru ada tindakan apa apa yang patut..

Cik SHiN~JU berkata...

salam...
shoutbox ade prob erk...
xleh nk taip msg...
bahaya yek skul tepi jalan tu...
buat aduan cepat la,kat tempat yg betul...nak cepat ade tindakan senang jer,komplen kat paper @ tv3...mase tu deras la ayoh dafi turun..baru dia tau org bwh dia x wat kije...

Mazru Majid berkata...

relevan,
tu yg kite tak nak tu...

Mazru Majid berkata...

shin ju

ye ke?hmm nt koi cek shout box te..

kalo panggil aduan rakyat mmg gempor la dak?

BELALANG berkata...

propaganda politik!!!! janji mcm2.. habuk pun tarak!

*_*...LuNa aiNi...^_^ berkata...

eh...eh..eh...
sekolah cik luna lah..rindunya sekolah 2..
dah lame x lalu jalan 2..
sbb x balik umah dah lame...heheh...
ape2 pn bahaya ttp bahaya...semua salah banjir...klu x xdelah jalan 2 tinggi melanggit mcm 2...huhuhu...
btw...harap cdgan en.mazru majid akn didgri oleh pihak yg sepatutnya...hargailah bgunan sekolah yg dah berpuluh2 tahun 2 dr musnah dirempuh kenderaan...sekian,terima kasih...

Mimie.Candy Cane berkata...

bagus pendedahan camni encik mazru.biasa nye org kite ni nk tunggu ade yang terkorban dulu baru nak bertindak..

zulkbo berkata...

salam mazru..
panjang lebar dah Mankaraq
explain koi pun dah faham
tak de apa nak komen la pulok..
he he..tapi menteri mmg kena turun padang jangan time mengundi jer..

pakcik kordi berkata...

cayalah mazru!komplen terus!!!huhu....tp dkt pilihanraya..ha...mesti ade pye..haha..

Cikgu Jang .. berkata...

kene tunggu ade kes kematian lah baru diaorg boleh bikin...dan bukak mate..

LIPISLADY berkata...

Assalamualaikum, ginilah weh, acu syorkan pihak sekoloh supaya mintak peruntukan wakil rakyat ke parlimen ke untok buat benteng simen, dapat de depan aja cukuplah, keh rasa ada salurannya....nok bior gitu aja bimbang keh ada derebar lori dengan lori2nya nanti pegi sekoloh sama...

Mazru Majid berkata...

belalang,
yup..konon nak elakkan banjir tp ape dah jd?

Mazru Majid berkata...

luna,
eh ye ke?sekolah cni dulu ye?hahaha...

bukan bangunan tu luna tp nyawa...

Mazru Majid berkata...

mimie,
tu yg kite xmo..tp ade x mrk ambil langkah pencegahan?hm..tak de kan?

thanks komen. :)

Mazru Majid berkata...

pakcik,
kalo dkt pilihanraye tak yah komplen beriye,jd citer kt kedai kopi je ade la yg turun..aih meloye koi dgn geng piloitik nih

Pucuk Kecubung berkata...

Tunggu je la pilihanraya... kala pilihanraya kecik lagi cepat dapat.. mintok mlm ni.... lepas subuh esok tengok2 dah ander terjongoi tepi jalan... siap bepacok molek, berecat pasei.. silap2 menteri dtg rasmi pengadang jalan..

Mazru Majid berkata...

cikgu jang,

kite xnak jd gitu..tp kalo dibiorkan tak mustahil kan cikgu?

Mazru Majid berkata...

lipislady,

Wsalam...hm betui gek gitu,tp dr segi keselamatan camne projek camni boleh lepas yek?menjadi tanda tanye juge tu kak..apepun tq bg komen yg bernas..

Mazru Majid berkata...

pucuk kecubung,

hahaha..kala nak pilihanraye mmg lah,jgn cakap tp jalan tp dlm umoh kite ni masuk dek menteri..

tenkiu bg komen :)

kelompen berkata...

mazru, koi ulkang alik ke bera dan triang, memag mende ni bahaya. logik, tak kan la pegawai atasan JKR JD seumpamanya rabun ke arah keselamatn jalanraya dan sekitarannya, papaleh weh, bimbang bila dah gon sorang dua baru tuding jari, salah sape?
koi suka aok highlight ne..syabas

Mazru Majid berkata...

kelompen.

tu la pasei nye..da lama koi perasan tp koi biorkan je..tp lama kelamaan takde jugek tindakan..
terima kasih krn menyokong..

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini