LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

22 Oktober 2010

Hilang ??? timbul :)

Sambungan kisah misteri,mane yg belum bace sila klik link:
http://koianakpahang.blogspot.com/2010/10/blog-post.html 

Salam...

Hari ni koi senyum weh,hati pun riang ria jek,koi skipping dari Temerloh ke Triang pun sanggup bile di kuasi mood happy gini.. :))

Alhamdulillah..syukur bile koi da dapat selesaikan masaloh dengan auto upload yg telah melanda diri koi hinggakan makan tak lalu,mandi basoh kaki jek,tido pun tido-tido ayam,mimpi pun mimpi presiden Bush terjun Sg Pahang..
Sememangnye tak lain dan tak bukan adelah kerja virus dan geng nye.
Koi melakukan 2 kali scan menggunakan 2 jenis anti virus,satu tu yg free dan satu lagi anti virus berbayar
Setakat ni tiada lagi aktiviti UPLOADING tanpa arahan tu berlaku..

3 ekor virus yg telah mendiami dalam laptop ni,walaupun koi kerap buat scan dgn anti virus... tapi bile koi gunekan kaspersky 2010 full version baru la dpt tangkap 3 ekor ni,sblm ni xde pun.



Yg ni pulok ander 4 jenis virus yg dikategorikan bahaya..aroh mane bahaye nye tak tau jek.

Yg buat koi ralat adelah koi tak ingat website mane yg koi dapat virus2 te,mungkin semasa baru2 ni koi ade Download software percuma di satu website ni,bile koi klik jek jd macam berat,jem...softare yg koi donlod te mmg takde pun.Cuma yg koi dpt virus je.

harapan koi lepas ni kejadian auto upload(muat naik) te tak berulang lagi..

Nak cakap windw Updet tu bukan weh,sbb koi da lama off notis dan auto update te..

Tujuan koi bercerite ni sbb pertamanye koi nak updet blog,sambil te koi nak ingat kawan2 semua agor aokme berhati2 sebelum nak donlod ape2 di internet.


gambar hiasan seekor Tekek@tokek bintik2 merah.Lokasi Pahang.

Iklan: Tekek utk di jual...hehehe


*nampoknye anti virus berbayor lebih banyok fungsi nye dari yg free dan lebih secure..
**Jika ade kengkawan yg ade pendapat lain silakan lah komen,jangan malu2,buatlah macam blog sendiri yek.

11 ulasan:

Jejaka Desa berkata...

Tak minat lalu koi mendownload ni.

alin0ne78 berkata...

heh heh heh tahniah kat awok berjaye pulihkan balik komputer awok te..

serangan virus atau spyware nie biaser datang bile kite tekan "yes" kat popup windows... kekadang tuh takde butang kensel atau tande pangkoh yang boleh kite tutup pop up tuh... awok tekan jer "alt+f4" te..

on kan popup blocker... kat browser awokme...

selalu update antivirus dan mmg betul la yang bayo nie kuat sikit...

segala bende penting jangan la simpan dalam pc pastuh tulis "penting" hehehe simpan ler dalam portable hard disk pastuh masukkan dalam peti besi te..

jangan bubuh banyok anti virus dalam satu komputer walaupon yang free dan yang bayo... blajo setia pada yang satu hah hah hah....

hap date windows (yang ori jer la) selalu... dan jugok anti virus awokme...

ccleaner satu program yang baik untuk membuang atau membersihkan hardisk dari segala cache yang mungkin memberatkan komputer....

selalu update diri dengan it. lowyat.net salah satu contohnyer http://forum.lowyat.net/

ahkak tak update doh antivirus nie....
ubuntu rules....

akuanakpahang berkata...

Kalau rajin mendownload mmg mudah kena kawan hamun dah ngn virus nie harap2 tak kena dah dah jere :)

* brapa hinggit aok nok juel tekek te? :)

Cik SHiNJU berkata...

Salam...

koi cdg nk beli gek kaspersky ter...
dh dua org kabo bgus..
selain dr aok,jeki chan..huhuh

i am S!L4H.. berkata...

ehhe sje drop cni..
geli plop tgok tekek tu..hee

zulkbo berkata...

salam..
tau tak pe..?
yang berbayor memang bagus..
koi pun pakai yang sama ler nih



New Entry "Hikmah Dalam Wuduk"

cemomoi berkata...

yang bayo mesti le lebih bagus cuma huuu takde dalam budjet 2011

Cikgu Jang .. berkata...

bese2nyer...daownload hok tak berape molek mboh jadi gitu...

Afzainizam berkata...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

aku pun baru update antivirus aku harap komputer aku ni tak akan ade masalah...

beli aje lagi senang dari yang free ....

yelahhhh kalau benda free ni bukanya boleh buang semua virus pun.... dia biar aje virus bersarang dam komputer

cicak tu ade orang jual boleh jadi jutawan segera nampaknyerrrr... entahlahhh kat johor belum ade berita tentang cicak tu

dotblogspotdotkom berkata...

dolu kome pakat bunuh je tekek nih... tak tau le pulok le nih mende nih ada herge....

tidak nyo dulu doh kome jadi jutaWANG!!...

huhuhuhu

xkindx_aa berkata...

kome ada bnyak tekek tapi x tau lah kome nie untuk djual kome lepas macam cicak biasa kome lepas

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini