LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

20 Oktober 2010

???????????????????????????????????????

Salam....

Blog Tittle mende gitu..tah ape ape tah.Aihh.... (Dengan wajah koi yg ketat ni!)

Koi nak memanggil rakan blogger sekalian utk menolong koi menyelesaikan masalah dengan internet koneksyen yg koi alami sekarang..

Baiklah..aokme pernah tak mengalami situasi dimana komputer aokme melakukan aktiviti uploading secara automatik?

Contohnya bila saja aokme mengonekkan(establish a connection) diri aokme dengan internet dengan tiba-tiba aktiviti uploading akan berlaku walaupun waktu te aokme tidok pulok upload gambo ke video,lagu dll....

persoalan koi sekarang,apakah laptop koi sudah terkena sebarang ancaman ataupun serangan virus dan kuncu2 nye?

Ianye amat membimbangkan jugek bile memikirkan aktiviti uploading tu boleh mengancam privasi dan data penting yg koi simpan dalam laptop ni, sebab koi tak tahu bahan apekah yg diupload sebegitu banyok dan berterusan ke internet te?

koleksi melayu boleh 3gp ke??---hehehe dok laaa...dulu koi takde nyimpan mende gitu--.......?....

ok series semula...(koi ketat kan muke ni..)

lagi satu yg koi heran bin tak ajaib mana ialah lokasi uploading nye tu...contoh kalo kite upload gambo ke blogger maka kite tahu utk aktiviti blog sahaja,tapi yg ni tak tahu kemana perginye..planet musytari ke?
.
.
.
.
.
.
.
.

"Jangan biorkan diri koi,diselubungi. . .MiStErIii. . . . ."


Koi amat berharap Kalo ander kengkawan yg pernah mengalami masaloh yg sama ataupun tahu bagaimane cara hendak menyelesaikan masaloh koi ni utk tampil dan meninggalkan komen di ruangan komen kat bawoh te..segala pendapat dan nasehat dari kengkawan sekalian amatlah koi hargai..terima kasih.
(tangan kanan dan kiri koi satukan bagai mendendangkan lagu nasyid)

*F.Y.I yak..koi da cuba buat scan(bukan scan baby!!)scan dgn anti virus la..hehe.. tpi masaloh te masih lagi melanda,kini kekusutan mula menerawang di segenap ruang kepala,sekitar organ paru-paru,bahagian limpa kanan,antara dua kening dan bahagian yg jauh kebawah iaitu aroh tulang tongkeng.

lawok-lawok jugek....

24 ulasan:

piewahid berkata...

terhibur pulok koi membaca keluhan aok.
koi tumpang simpati je lah...
xmampu koi nok menolongnya. sakit tulang pungkeng! he3

zulkbo berkata...

salam..
apa ke hei??
apa masaalah??

New Entry "Palestine Will Be Free?"

akuanakpahang berkata...

Kawan rasa kut windows update aok tu..ditanda update autometik... jadi aok kena mati atau Turn offkan bender tu jadi dema tak memandai sendiri nok up date cer tengok kat Contol Panel :)

LIPISLADY berkata...

Assalamualaikum,

Keh pun dulu selalu gitu, tapi sejak anok keh matikan window update tak ada dah...cubalah macam kata En Yassin tu..

relevan berkata...

Kawaqn tak faham ngat tentang benda benda gini..

Maza berkata...

Kalau Windows Update, biasanya dia mendownload, bukan upload macam Mazru kabor ni.

Goner pulok awok tau dia mengupload Bang Long? Nengok kat Celcom punya upload/download display tu dak?

Ce bukak Task Manager (Ctrl-Alt-Del), nengok kat tab Processes te, ada tak rasa mende nama macam pepelik jek tengoh running. (Processes ni kiranya mende yang tengoh running dalam Windows).

Kene nengok sendiri PC awok te, baru boleh cuba cari apa mende hok dia upload te. Mungkin gek spyware ke.

cemomoi berkata...

koi tak celik it.. takat ni tak ander pulok masaloh gitu, tak reti la nak kabokan..

Cik SHiNJU berkata...

Salam...
Wallahualam...
koi simpati ke aok ketnyer x reti lalu nak nolong..koi ni buta i.t... ni pun mujur nak berblog reti sesikit...

Cikgu Jang .. berkata...

jgn kene format balik laptop aok te doh le...

afzan berkata...

takkan spyware pulok, ye dok?pelik tabi benar

Miecyber berkata...

Koi rasa laptop aok kena buatan orang ter..

Afzainizam berkata...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Kami Kembali lagi... Maaf atas lama tak ziarah

wooo sorry sesangat aku agak sebuk sikit tu yang tak berapa sempat singgah blog ko ni

eeemmmm... sejak kebelakangan ni pun aku mengalami nasib seakan sama.... susah sesangat nak upload sekarang ni adakah mungkin line conection kurang memuaskan... eeemmm rasanya cam tu lahhh... area sini sekarang ni tak berapa baik lahhh...

itu yang muskil tu....

tapiiii ohhhh sungguh misteri ......

Mazru Majid berkata...

@piewahid

hehe..dtg nak buat lawok bang...

Mazru Majid berkata...

@akuanakpahang

window updet te koi da off...kalo window kite download tp ni dia upload...

Mazru Majid berkata...

@relevan

xde hel bang....

Mazru Majid berkata...

@Maza

ye la,koi da tgok kt proses t.M te..

takde yg pelik,cuma ade satu je...


dllhost.exe te proses ape?dia tulis computer monitor ape toh..tp bile nk endkan task te dia hilang..muncul lam 3 saat..

nt aok balik tolong check ngoh

Mazru Majid berkata...

@cemomoi

xde hel bang.. terima kasih

Mazru Majid berkata...

@Cik SHiNJU

buta I.T xpe lagi..
jangn buta hati sudoh..hehe

Mazru Majid berkata...

@Cikgu Jang ..

koi itu la yg malasnye...

Mazru Majid berkata...

@afzan
ade rodong kabo malware...

mmg pelik te..tp x lama sok tak pelik dah!haha tq

Mazru Majid berkata...

@Miecyber

kena jumpe ustaz atau pawang la..hehe

Mazru Majid berkata...

@Afzainizam
takpe..ni pun hobi je kan..

aku upload nP,tp tak tau ape yg di Uploadnye tu..

pening weh..

alin0ne78 berkata...

tok bgi ubat cacing ker kat pc awok te...

muhammad berkata...

mmg pc awok te ader mslh...koi rase bek awk format pc awok te...sb klu awk rti gne hijack x per la...bleh jer men jentik2 virus te..wakakaka...yg penting antivirus awk te selalu update

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini