LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

27 Oktober 2010

E.S.E.R 2010

Salam....

Semuge aokme semuanye sehat walafiat di samping keluarge,sebenornye koi baru saje balik dari Ekspidisi Seni Endau Rompin 2010yg berlangsung di sekitor daeroh Rompin.Kehadiran koi cuma memenuhi permintaan rodong kelab 4x4 'enam jahanam' dan 'Rempoh 4x4' sbgai supporter dlm event tersebut.

Koi ringkaskan..Koi bertugas sebagai pemandu 4x4 kepada peserta XPDC ini terdiri daripada; pelajar IPT, para Media/wartawan dan Pro-photographer,kesemua yg terlibat melebihi 100 orang (termasuk pemandu 4x4)
hampir 30 buah kenderaan 4x4 telah digunakan utk membawa peserta.
 

 Doa dipanjatkan ke Yg Maha Esa sebelum bertolak ke hutan lesong...amin..


 Krew RTM jugek turut serta didalam acara ini,kelihatan host program panorama sedang mewawancara orang asli di Kg Orang asli berhampiran Kg Tebu Hitam Rompin.Siape ke nama host te..nani ke nina..lupe koi.

 Lokasi di tapok perkhemahan,Peserta bersedia utk menuju ke lokasi air terjun utk mengambil gambor.

**Banner eser 2010..di gantung di tapok campsite di matau balak lama.

 Co pilot yg bersama koi dlm xpdc ini..saudara zeman..banyok membantu koi dan kenderaan ketika dlm masalah.Ini adelah campsite team kome,kome sengaja pilih tepi sungai kerana tak sanggup duduk di tengah matau balak yg panas te.

 Ini pula gambaran dari dalam khemah yg koi ..saje koi parking birai sungai..best weh!

 Air terjun ni memang antara air terjun yg terindah pernah koi lihat di depan mata,Subhanallah..hebat sungguh ciptaan Allah..takjub mata melihat.

 Sempat jugek lah kome beramai bergambo depan air terjun te sebagai kenangan kemudian hari..kalo ade kesempatan dan masa InsyaAllah kome berhajat nak dtg lagi ke air terjun ni,berbaloi!


Ini pula pada hari terakhir kome di Rompin..letih weh,tapi mengenang tugas kome gagahkan jugek...

Pro photographer Asmady
**Brader ni koi kenal melalui program ni,kebetulan beliau menaiki kendaraan koi jadi kome berkenalanlah,dia seorg fotografer professional..koi mengucapkan selamat maju jaya kepada abg madi dlm bisnes fotografinye..InsyaAllah.. :)

Pro photographer acam..         

Ni pulok si acam,beliau ni pun menaiki satu kenderaan dgn kome,orang nye kelakor dan freindly,koi harapkan acam berjaya dlm bisnes nye sebagai fotografer..insyaAllah.


Begitulah kot sedikit sebanyok yg dapat koi kongsikan dgn aokme,muge aokme yg belum pernoh ke Rompin te akan tertarik utk pergi satu hari nanti,banyok lagi tempat menarik di sana.Selain udang,ikan layor.. Rompin jugek terkenal dgn keindahan alam semulajadinye...

*koi ade sedikit rase kecewa kepada pihak bertanggungjwb yg menyediakan tempat ala kadar sebagai tapok perkhemahan peserta,amat sedih sekali bile tapak matau balak yg ditinggalkan menjadi pilihan utama..sedia maklum lah dgn keadaan panas terik nye.Tak sesuai la weh..sungguh!

Sepatutnye bila pihak media dan jurugambor menceretet(ramai) gitu carilah tempat yg lebih sesuai.Dari informasi yg koi terima,ini adelah kali pertama deme buat event seperti ini..semuga ianye tidak berulang lagi selepas ini. :)

-koi sekador memberi pendapat jek...takdek la niat lain melainkan utk kebaikan.

**sumber gambo dari asmady ahmad @ FB  Terima kasih bang mady.

8 ulasan:

Cik SHiNJU berkata...

Salam...

best gilak ooo...
dh lma x join xtvt cenggini..
jeles koi nengok gambo2 tu..

Mazru Majid berkata...

w salam...

best amat weh..kena jugek join sesekali te..

moh la kite pg weh..

zulkbo berkata...

salam..
hebat aok ter..
gaya hidup layak
tak berpeluang koi..

Jejaka Desa berkata...

Sedak amat awok yek...

Mazru Majid berkata...

abg zul..
wsalam..tu pun mujur ander org ngajok..

jejaka-
alhamdulillah..sedat weh

Baim Mendoza berkata...

mse sekolah dulu ader la wat kem kat endau rompin...
tp koi x penah la nk join...
rugi rsenyer...

Mazru Majid berkata...

baim..xpe la te,ander lg peluangnye te nanti...

Cyfull berkata...

mmg best.. nnt boleh join lg... tq kasmara..

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini