LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

27 Julai 2009

Konvoi Muhibah rakan Pemancar,Histeria dan Gua

Yg pasti tiada gambar yg dapat koi uploadkan utk korang kerana anak koi boleh terdelete semua sekali gambo kat digital kamera koi tu..ape nak buat dah takde rezeki bawak balik gambo EVENT dan gambo gua-gua di gunung senyum,tu lah yg membuatkan koi rase ralat yg amat sangat..huhuhu.

Program KONVOI MUHIBBAH BERSAMA PEMANCAR DAN PERAMAH berjalan dgn lancar bermula pd 24hb hinggalah ke 25hb tu,cuma ade satu insiden HISTERIA di asrama perempuan pelajar IPT pd jam 3-4 pagi,penat jgn cakaplah..baru nak tido je dengor ade prempuan menjerit-jerit,mulenye koi ingat ade hantu kat kawasan tu tp meleset!rupenye ade aweks IPT di serang histeria..Alhamdulillah,mujurlah ade Ustaz Din yg sempat menyekat kejadian tu daripada merebak ke aweks lain dalam asrama dia orang..

Memanglah sebelum kami sampai lagi pegawai yg bertugss di situ ade bg amaran dan pantang larang ketika bermalam di kawasan gunung senyum,bukannye ape mende camni bergantung pada niat korang jugek,kalo niat tu Lillahi ta'ala insyallah terhindar dr gangguan Jin dan syaitan..ni datang dah lah tak beri salam pastu time maghrib buat gile tak tentu arah,gelak sampai lupe dunia..orang tua dah pesan korang tak nak dengor...mende camni kenalah kite ambil berat jgn lah buat sambil lewa je..hehe.

Nak cerite sikit pengalaman koi melawat gua taman..cantik dah rasa terpegun dgn ciptaan Allah,cukup menakjubkan..bayangkan dlm gua ade taman,dan yg pelik taman tu bagaikan sentiasa di sapu bersih..tiada pun daun bersepoh-sepoh macam kat depan rumah koi tu..kata pegawai hutan yg membawa kome ke gua,pokok yg terdapat disitu semuanye berpasang-pasang..kalo korang tak caye pegilah tengok dgn mata kepala korang sendiri..yg anehnye koi ade rakam video masa di gua taman tu tapi rakamannye hilang tah kemana dan henpon koi boleh terpadam dan habis battery yg pada mulenye masih dlm 60% ke 70% lagi kuasanye..sebelum tu ade lah abg pegawai hutan tu bgtau jike ambil gambo tp x menjadi jgn pelik atau marah-marah,biasa la perkara camtu kalo kat gunung senyum..dan dah sampai rumah, anak koi pulok delete semua gambo berkenaan event 24 dan 25hb tu termasuklah gambo di gua2 sekali..xpe lah walaupun agak kecewa jugek tp koi redha je ape yg terjadi tu..mungkin ade hikmahnye.

Lagi gua yg cantik ialah gua terang bulan,bile korang duk dlm gua tu tersa macam hari malam dan diterangi remangan cahaya bulan purnama..kerdil je rase diri bile berada kat situ dgn ciptaan Ilahi yg amat menakjubkan.

pastu gua Makam Tok Long,ade sebuah makam dlm gua tu dan dikatakan ianye adalah makam Tok Long yg berasal dari kuala Krau area jerantut,ade sejarah disebalik makam tu,tp sisa jenazah Arwah dah dipindahkan dari situ oleh pihak UM sebagai artifak sejarah..dgr kata pegawai hutan sisa tulang beleulang nye dah dihantarkan ke Muzium.Wallhualam..

Gua Silat,lagi satu gua yg misteri,permukaan gua sentiasa terang benderang macam ade org alam flora menyapu ikut shift pulak,yg ade hanyalah longgokan daun di beberapa tempat dalam gua tu..kata pegawai hutan yg membawa kome diaorg tak melonggokkan daun-daun tu semua..katanye keje makhluk halus.Lagi satu yg pelik adelah kesan tapak kaki di serata tempat kat dingding gua silat..dikatakan kesan tapak kaki pesilat dan pendekar zaman dahulu yg bertapa dan belajar silat didalamnye.

Ah korang datanglah tengok,kalo nak tulis panjang sgt,gambo pun takde..

Yg penting semuanye dah seleesai,rakan radio amatur dari trengganu pun dah selamat sampai ke rumah masing-masing dengan kenangan di gunung senyum yg penuh misteri tu,kalo korang nak rase sendiri tahap ke misterian nye korang datanglah ke Pahang dan kunjungilah Gunung Senyum..

10 ulasan:

Fadh berkata...

bagus tue...koi xmerasa lagi jejak kaki ke sana...insyallah ade rezeki esok merase jugak.

VersedAnggerik berkata...

Alaaaaa,

what a pity about them photos! Would like to msee Gunung Senyum. Thot of getting MNS to do a caving programme there soon!

Maza berkata...

Terdelete? Laaaa... Dah la kawan pun x bwk kamera. Banyak posing maut seme ilang. Ahye, gone kan pulok.

Memang beh jelajah gua te. Rugi la kalau dah sampai situ tapi tak masuk gua.

Tahniah pada krew organiser, memang job well done la kotang seme buat.

mazru(9m2mzr) berkata...

Fadh..elok arr pg ke sana cepat ckit,dgr citer ade syarikat nak ambil gunung jebak puyuh tu sbg kuari simen..bengang tul mendengonye

versed anggerik...yup,very upset for what happen mith the pic..ok when mns want to do the caving there,can i join u guys??

maza..laa aok pun x bawak kamera?x pe len kali kite pg lagi..
tahniah jugek buat geng marshall

an2blur berkata...

eh. xleh nak Like This ek?

mazru(9m2mzr) berkata...

xleh..xleh..xleh

bikrayong berkata...

walaupun tak turut serta pd ari tu tapi koi ttp rasakan keseronokannya bila nengok blog aokme .syabas PERAMAH Bera Temerloh dan PEMANCAR.

mazru(9m2mzr) berkata...

Terima kasih bikerayong

महामंत्री - तस्लीम berkata...

Nice Blog. Congrats.
-Zakir Ali ‘Rajnish’
{ Secretary-TSALIIM & SBAI }
[Editor- Children’s Poem & Adult’s Poem]

mazru(9m2mzr) berkata...

thanks mr zakir..

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini