LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

25 September 2010

Subhanallah...BIOR BETIK!!!!

Salam...

Hari ni koi nak share satu gambo yg koi rasekan luor biasa,ianye adalah gambo sebagai bukti keajaiban kuasa tuhan..subhanallah...

Gambo ni koi dapat dari rodong koi iaitu Mohd Hafizan..beliau pulok dapat dari rodong beliau di bandar Jengka Pusat,rodong beliau menceritakan yg betik nye te pada asalnye kelihatan seperti betik-betik lain atas muke bumi ni,cuma saiznye agok besor dan panjang.Tapi yg menghairankan rodong beliau te apabile betiknye tidak pernah nak masak-masak sedangkan buoh betik pada pokok yg sama semuanye dah masak.Pelik punye pasal beliau pun membelah buoh tersebut dan mendapati........

SUBHANALLAH....Di dalam buoh betik rupenye ada betik...BIOR BETIK!...

Jika aokme perhatikan rupenye seperti janin la pulok..apepun ni lah kuasa Allah..dan setiap yg terjadi pasti juge ade hikmah disebaliknye,tidaklah sesuatu tu terjadi untuk pameran semata-mata...mungkin ander PETUNJUK dan HIDAYAH...renung-renungkan..jangan jadi manusia yg asyik nampak luaran nye shaja tapi sedikit pun tidok menilai dalamannye...sape tau rupe dalam betik boleh ade pulok betik lagi..Subhanallah.

Terima kasih buat rodong koi Mohd hafizan yg sudi share dan membenarkan koi utk buat posting mengenai betik ini.

*sumber gambo dari SINI

16 ulasan:

Nasrina berkata...

masya Allah...nmpk memg pelik ..

Webmaster@Echam berkata...

Kun Faya Kun... Jadi maka jadilah.....

el berkata...

subhanallahhh
bila sekali tgk mmg cam bentuk janin

relevan berkata...

Biar betik punya betik...

zulkbo berkata...

salam..
ha ha..betik
bior betikkk!!

Mazru Majid berkata...

@Nasrina
kuasa Allah...

Mazru Majid berkata...

@Webmaster@Echam
Subhanallah...bgitulah kekuasaanNye

Mazru Majid berkata...

@el
ye la el...mmg seakan bentuk jann kan

Mazru Majid berkata...

@relevan
hhahhahaa

Mazru Majid berkata...

@zulkbo
wsalam weh...beik dlm betik weh!!

LIPISLADY berkata...

Assalamualaikum,

Subhanallah, itulah kekayaan Allah...
Tidak ada yang mustahil baginya..

CekWa berkata...

betul la sekali pandang mcm janin plak. begitulah kejadian Allah swt.

Aanas berkata...

Salam..
memang nampak macam janin.. ni kira betik kembar siam kot..

Mazru Majid berkata...

@LIPISLADY
wsalam...

subhanallah..tiap yg terjadi ade hikmahnye

Mazru Majid berkata...

@CekWa

a ah la cekwa..mmg ajaib

Mazru Majid berkata...

@Aanas

wsalam..
hahaa..mungkin la tu

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini