LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

4 Julai 2010

Bila binatang berkata-kata.

Salam.

Petang tadi tergerak hati nak ke Bahau bawak anak pergi tengok wayang.Perjalanan ke Bhau cuma mengambil mase 45 minit dari Kerayong.Mula nak tengok cerite karate kid ke,IP man 2 ke,tp semua nye agak lambat ditayangkan.Panggung Bahau ni cuma ade 3 hall aje.jadi tak banyak cerite ditayangkan.

Ade 3 pilihan cerite,satu tu cerite tamil,cerita cina dan cerite melayu..mmg satu Malaysia jugek panggung bahau ni rupenye.Ngam2 la pulak cerite melayu berjudul ZOO tu main pukul 5.45 pm,koi sampai jam 5.20 pm..terus beli tiket dan masuk panggung.

Ni ler barisan pelakon filem ZOO...aih brp orang sgt,korang kire la..


Masuk je dalam panggung tempat duduknye penuh dgn orang-orang nogori sombilan..gamat jugek bile ade kuda padi yg boleh speaking loghat Minang,gegar panggung!hahaha..keseluruhannye cerite ni boleh la koi bagi 3 dari 5 bintang.Yang betul menghidupkan cerite ni adelah lan pet pet,dengan kelakor ala-ala senario yg biase kite tengok tapi tetap tak menjemukan terutamanye bebudok la.Pelakon lain pun ok..lebih2 lagi Lisa surihani te..aih cun!Kalo aokme nak tengok bawak la bebudak gerenti diaorg suke.

hehe..komen sikit,kalo boleh dikurangkan lah buat mimik muke kelakor yg bagi koi tak kelakor mane pun,yg terer buat mimik muke dalam filem melayu ni Hamid Gurkha je...yg lain tak payah nak lawan la.
Anok koi yg kecik sekali tu tak bergerak2 tengok wayang..ralit sngat dia. :)

Kali terakhir koi pergi tengok wayang filem melayu dekat panggung rex,di Mentakab.Masa tu koi pergi naik motor dari Kerayong semata-mata nak tengok cerite SEMBILU!! argghhh....kawan koi tu siap leleh air mata woo!! hahahaha...mulanye dia nak suruk-suruk la bile tiba bab awie nak pisah dengan era tu,sedang elok je masa koi pandang ke wajah dia,air mata yg tengah bergenang tu tumpah!!perghh...leleh smapai ke dagu beb!! hahahah memang jiwang karat la rodong koi ni! anak pun dah 5 orang!hehehe ye la umur sedang remaja.Masa tu dalam panggung boleh je nak hisap rokok ni,kerusi nye pun diperbuat dari papan lapis alas kusyen nak ilangkan kebas d punggung.Kuaci cap matahari atau cap helang tu kena ade masa tengok wayang,baru feel!.

Hm dah lah weh...nanti ade mase koi sambung lagi..asalamualaikum!bye.

*GERMANY 4 ARGENTINA 0...dont cry for me argentina... hahahaha German juara piala dunia 2010?

8 ulasan:

LIPISLADY berkata...

Assalamualaikum,
Call saya untuk mengetahui ttg program MLM yang saya katakan dalam blog saya 0199242529
Teruma kasih.
Maaf saya cuba hantar email tapi tak boleh send so saya bagi no phone kat sini aja.Wassalam.

piewahid berkata...

nostalgic betul bab leleh2 air mata tu weh... hahaha!

cemomoi berkata...

amboi yerk jauh g tengok wayang...

zulkbo berkata...

salam..
balerrr aok nak naik
kuda ketot tu?mau patoh
pinggang kuda tu weh..hu hu

akuanakpahang berkata...

Salam ziarah hari ahad semoga ceria sokmo....Lama kawan tak masuk panggung wayang lepas perang jepun dulu aje hehehehe.......

relevan berkata...

Ye aboh kawan kata German juara piala dunia tahun 2010

Cik SHiNJU berkata...

koi mmg x tgk la wayang melayu...
bkn berlagaok ketnyer mcm bazir duit jer...raya jer kuar tb dah...baik tgk citer omputeh,2-3 thn baru kuar tb...

CekWa berkata...

rajinnyer sampai ke bahau nengok wayang aok yak!

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini