LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

16 Disember 2009

Ayam hutan



Petang tadi pg ke satu Taman Perumahan ni..tengah usyar awek kiri kanan ternampak dua ekor ayam hutan sedang berdating tepi jalan besor,koi pun ape lagi snap ar gambo..pelik jugek tengok ayam hutan yg jinak area perumahan..mungkin dah terlalu biase dgn org ramai,lg satu takde yg duk tembak atau menjerat ayam-ayam tu.

hmm kalo lah dapat tu,buat gulai ke,buat goreng halia mmg sedap..ayam hutan dagingnye manis..kena lak yg dare..mmg puas ati..lama dah tak menmbak ayam nih.

 

23 ulasan:

al-mankaraqi berkata...

lestek ti........

Mazru Majid berkata...

tak bawok te lah sop..

9W2OCC SHAM berkata...

kalau nembak jenuh tergigit penabor,,, sedap buat gulai or tomyam,,, paling best goreng kicap,,, perghhh,,, meleleh air lioq teman,,, paling best tang kaki,,, sampai tulang pun tak nampak,,, he,,,he,,,he,,,

Pengembara silam, berkata...

ayam utan dare memang sedap.. Hok dare-dare ni memang sedap..

Fadh berkata...

tembok jer laa...kan aok ade 'senapang' hahahaha

YASSIN SULAIMAN berkata...

Karang ayam di bela dik org maru mekala aok melastik hehehe dpt paedoh aok hehehe

:: hayati :: berkata...

jgn tangkap gmbr jer…tangkap ler ayam2 tu sekali…
pastu mazru masak biar sy yg mkn…hehe

pakcik kordi berkata...

ayam hutan dah gaya ayam bando....hmm...

endiem berkata...

tak gambar tak pe, jangan tangkap ayam , nanti perhilitan tangkap aok pulak.

el berkata...

kahhhhhhhh igtkan skodeng ayam tu tgh romen..sib bek x high..berdekah3

a'ah ayam kampung buat gulai
mmg asyikkk..hiksss

Mazru Majid berkata...

sham,
hahaha..mungkin tak sesuai kot nak nembak kat situ,dekat sgt dgn rumah org..nt kena bende lain susah bro..tp ayam utan mmg best ah!

pengembara silam,
betui sgt tu..bab dare mmg best..dare tua?kakakkaka

fadh,
hahahah..senapang tu ade masa masa je keluar..

yassin,
hahaha..bukan ayam belaan rasenye,mungkin ayam tambatan..kakaka

hayati,
hehehe..janji tangkap dah ler..kakaka dtg ar cni koi belanje aok makan

kordi,
macam kite lah...

endiem,
hahaha betui tu,lantak la..suap la ckit nt sekor dua kat diaorg...hahahha

el,
hahahah..ape brg skodeng ayam..mmg asyik masyik ah!

Redz da Tsar berkata...

Gone nak tau itu ayam hutan ke dok?

Webmaster@Echam berkata...

Kalo kat umoh koi ni dah lama hilang ayam tu. Memang koi tahan jerat jelah....

♣ haNie ♣ berkata...

pehh...
mmg sedap lah ayam utan..
dh lame xmkn sjk abah dh bersara g menjerat/menembak..

tp abah kata..kl dlm utan..dgr bunyi ayam..jgn keliru plk. takut ular *lupa spesis apa* yg bunyik..

relevan berkata...

Masak lomak cili api ayam hutan sodap ni..

Cikgu Jang .. berkata...

ayam denak org buat tahan racik te....

Mazru Majid berkata...

redz,
tak banyak sgt beza dgn ayam kampong,tp yg koi tau lah..ayam jantan ander warna putih kat area kepala/pipi dia.

echam,
ha ah..tp ni kawasan perumahan bangsa chinese..diaorg kuang makan ayam hutan ni,tak selok gaye kite.

hanie,
a ah..mmg best buat masakan kampung..tak silapnye ulor alai berketok macam ayam jugek

relevan..
buat asamrom pon sodap..

cikgu jang,
ye ke..koi tak pasan pulok,kitnye rate lalu merayap nye..

eeeda berkata...

Ayam hutan dah dikacuk kan dgn ayam kampung kot... tu yg tak heran dgn org.

Hashim Zabidi berkata...

Mula-mula ayam utan pas tu ayam kampung, Kang ni dah melarat ke ayam bandar pulok. Tak sama rasenye kan...

Pas ni, cuba pula ayam luar negara, ayam thailand ke...

SALIHAH FARM berkata...

tangkap pstuu mkn..hihi...pahang area mne??

Mazru Majid berkata...

eeeda-
koi rase dok,dia bkn bake kacuk ayam kg nih..

Mazru Majid berkata...

Hashim

a ah,belum pernoh lagi merase ayam sebeloh thai te pak ngoh...hehehe...boleh try tu..kakakaka

Mazru Majid berkata...

salihah farm...

tangkap pastu sembelih dulu,buang bulu,proses2...masak dulu baru boleh makan weh...hehehe

koi di Bera jek..aok?

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini