LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

26 Jun 2010

Fakta ringkas mengenai Internet

Salam rodong..

Tak ramai kot yg mengetahui betapa besarnye internet,moh kite tengok fakta ringkas mengenai internet dalam satu hari.

  • 210 billion email dihantar setiap hari!
  • Ada 3 juta gambor yg di uplod ke flickr setiap hari
  • 43,339,547 GIG dihantar oleh Mobile fon di seluruh dunia.
  • USD 145 juta dijana dalam sehari melalui mobile servis dan USD13 juta melalui mobile games
  • Setiap hari ada 700,000 ahli baru di 'add' di Facebook.
  • Setiap hari ada 45 juta status update di Facebook.
  • 5 juta status update dalam tweeter.
  • Blogger menge'post' 900,000 entry baru dalam sehari.
Itulah yg berlaku di Internet dalam sehari yek?pergh.......giler babeng! hehehe...

**sumber di sini

20 ulasan:

Lala Lulu berkata...

koi salah satu daripada 900,00 org tu . .huahua

zulkbo berkata...

salam..
good info wehh
thanks sharings

cindir-rela berkata...

saye da deactivate facebook:)

ezam berkata...

rajin carik info ye bang....

interesting!!!!

pakcik kordi berkata...

terer tul la aok!dpt mana ni?

tq info!

akuanakpahang berkata...

Mmg penting weh..kalau tak de bender nie separuh hidup tak ceria hehehe...

el berkata...

hahahaha x tau ape yg berlaku
aok buat list tu baru koi tau
ape yg koi ckp ni..adehhh

Cikgu Jang .. berkata...

salah satu keperluan memudahkan urusan...

shameel Iskandar berkata...

Trima kasih atas perkongsian. Bertambah ilmu saya bila dtg ke sini

Mazru Majid berkata...

lalalulu,
betul te aok,termasuk la koi sekali gek..hahah

Mazru Majid berkata...

zulkbo,
heheh mekasih...

ciderela,
asal lak?thanks komen

Mazru Majid berkata...

ezam,
xdek kerje cari kerje...

kordie,
dapat kat internetla info2 ni

Mazru Majid berkata...

yasin,
ye la aok..penting sgt da mende ni skrg weh,

el,
kakakaka bereh2..

cikgu jang,
a ah,banyak perkara boleh buat melalui nye,contoh nak transfer duit.

Mazru Majid berkata...

shameel,
thanks bro..

Cik SHiN~JU berkata...

koi mengepost entry baru tadi...kira arini koi masuk dlm statistik tu gek la...

relevan berkata...

Hoh ramei nya yak..mengila tenet gini..

Mazru Majid berkata...

shinju,
koiaok,relevan,belake la dlm list 900K te

Mazru Majid berkata...

relevan.

mmg giler lA!mnde ni da jd keperluan

Abu Aiman berkata...

salam singgah,

banyak btol entry 'fakta' dalam blog nih!

Mazru Majid berkata...

abu aiman.

sebab fakta ni dia simple... :)

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini