LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

4 Mei 2010

Menjawab persoalan pengomen entry Zaman Batu

 Assalamualaikummm.....

Aokme ingat tak koi pernah bercerite ttg pengalaman koi ke MIMALAND(Posting Pengalaman berjumpe orang zaman batu) baru2 ni?kala nak jenguk semula aokme klik ke link sini

Tiba2 koi terjumpe kisah mimaland nih di satu forum.

**koi copy dan paste semule di sini..utk mereka yg tak tau apa tu mimaland.

fakta tentang mimaland:

* dibuka pada tahun 1975

* ditutup pada 1994 akibat tanah runtuh dan budak mati lemas(cerita ni aku tak follow sangat...kalau ada sesiapa tahu boleh jelaskan)
* terletak di batu 11 gombak ...jalan lama ke bentong
* pernah menjadi destinasi popular penduduk lembah klang
* menjadi lokasi pengambaraan filem filem melayu....
* mengikut temubual terbaru(2008) dengan penduduk...ada mendakwa pernah nampak harimau disitu
* tempat ni juga menjadi kawasan popular utk mereka yang suka kepada dunia misteri dan mencari hantu.
*taman dinosor...mimaland penuh dengan figura figura dinosor dalam rupa bentuk sebenar...alah ala jurassic park laa gitu

***sumber dari forum cari gold



Mimaland di Zaman kegimalangannye..


era 80 an...


Koi pernah sampai ke sini..


ni gambo koi di Mimaland era 80 an dulu..

Pintu masuk ke Mimaland.


Van petugas di Mimaland


Basikal air...


Tempat menunggu bas yg penuh sesak satu ketika dahulu




Jalan utama yg sentise sibuk kini dah bertukor menjadi sunyi dan sepi..seram la pulok.

**gambo2 ambik kat Facebook,dari group bawah nih..

ADA SESIAPA YANG ZAMAN KANAK-KANAKNYA DI TAHUN 80an & AWAL 90an.'s

23 ulasan:

relevan berkata...

Kawan ingat lagi dengan Mimaland ni..memang cukup Gah dulunya..jadi tak hairan sangat dengan dinosor..kat mimaland dulu pun dah lama adanya..

relevan berkata...

** Pengomen yang ketama..hah!

Cik SHiN~JU berkata...

Salam...
Dulu Mimaland salu jd lokasi shooting filem kan...zaman2 ogy ahmad daud...

Mazru Majid berkata...

relevan.
ye la aok..dulu mmg gah lah..

Mazru Majid berkata...

cik shinju,

ye aok..kejap2 kt mimaland..kejap2 kat mimaland

Jejaka Desa berkata...

Top dulu ter weh..

Mazru Majid berkata...

jejaka desa,

bapok top nye weh..skrg da jd mnde kt situ yak..

Cikgu Jang .. berkata...

kot betul kembali ke zaman batu gamoknye kalo tak diurus kembali tu...

Mazru Majid berkata...

cikgu,

ha ah,rasenye mmg tak di urus dah tu..

ezam berkata...

banyak antooo kat situ bang sekarang...hahahaha

:: hayati :: berkata...

gitu rupeny mimaland.........koi tau name dia jer...huhu

Mazru Majid berkata...

ye ke ezam..hehehe mmg la tempat bile da kosong gini mmg berpenunggu

Mazru Majid berkata...

hayati

a ah,gitulah rupenye mimaland..hehe

gayour berkata...

hoh! tempat ni memang popular tak ingat tahun 80an dulu. sayangnya koi tak sempat nak begambo dengan dinosaur2 tu pasal dah pupus!

Mazru Majid berkata...

gayour,

koi sempat la sekali ke dua kali pergi ke situ,ayah koi la suka sgt bawak koi berjalan ke mimaland.

Alhamdulillah koi sempat jugek lah bergambo dgn raksaksa2 sebelum mrk pupus.

thanks komen bro gayour.

Miecyber berkata...

Jadi macam Bandor Berantu jer...

Afzainizam berkata...

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

uhhhh lama benor dinosour tu ye... ni taun 2010 dah ni.... rasanya dinoso tu dak cari tempat lain lah agaknya....

sayang sekali lah tempat ni mmg banyak kenangannya....

sorry bro lama tak singgah sni agak sibuk sikitlah....

apepun singgah aje dah ade citer mimaland ohhh kisahnya dah jadi tempat jin bertendang plak nampaknya....

Mazru Majid berkata...

miecyber,
ha ah,da jd tempat berhantu dah weh,hutan belukor gitu ajer.

Mazru Majid berkata...

afzainizam,

xde masaalah bro,faham ko bz..

hm..koi pernah sampai ke mimaland ni bro?

zamtavac berkata...

saya pun ingat - ingat lupa rasanya pernah gi kat sana hantar ayah kursus sekitar tahun awal 90 an gitu

Mazru Majid berkata...

hm...awal 90 an mungkin masih beroperasi lg kot,wallhualam.

el berkata...

betul wujud ke tmpt ni beb...aku igt rekaan semata2...:)

Mazru Majid berkata...

betul la el..

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini