LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

4 Januari 2010

Meleleh air liur...

Yum yum yum...sedapnye makan tengahari dengan gulai labu+sambal belimbing hitam+ikan masin perah asam limau pecah lada masak..gecorrrrrrrr di buat nye yek?? hehehe..bila kita makan adunan ketiga-tiga resipi ni maka akan berlaku lah satu pecahan rasa yg amat nikmat sekali,pandai betui orang2 melayu buat gabungan resipi yek..tengok gambo tu mesti gecor punye,terasa ke lapor pulok..maaf rodong2 koi terpakse tunjuk gambo2 nih supaya air liur korang leleh...


hmm..sambal belimbing hitam tu digorang dgn ikan bilis dan buat pedas2..

 
perah kan asam limau ke atas ikan masin tu dan pecah kan sedikit lada merah dan gaulkan utk mendapatkan adunan yg muaaah!

 
Makan tak ingat,tambah jgn tak tambah!

Marveles ah!


25 ulasan:

9W2OCC SHAM berkata...

mak aiii,,, dah ler teman br sampai tepeng ni,,, kena lak hujan lebat,,, bukak lak blog ni cerita pasal makan,,, lapor sampai ke pagi ler teman,,, tak patut,,, tak patut,,,

pakcik kordi berkata...

shilabat!!sedap la aoks!aok ni!!!brpa pinggan bertamboh te?

YASSIN SULAIMAN berkata...

aok...mekala ada ulaman lagi best..peh musim hujan ginie kena lauk gineh mmg piaw giler!

relevan berkata...

Paleh aok..belimbing rebus..sambei belimbing rebus colek dengan lempeng pun sedak..

Webmaster@Echam berkata...

Adoiii lahhh... koi tgh lapolah ni....

al-mankaraqi berkata...

like...like.....like

bapok sedatnyer yak........

LIPISLADY berkata...

Assalamualaikum, en mazru, aok nih saja bete nok buat telior komeh...kecor air lior keh, terutamanya bab sambal belimbing berebuh tuh...makan pulok dengan ulam keredas muda...mboh 2/3 pinggan nasik lesap...

LIPISLADY berkata...

Assalamualaikum, en mazru, aok nih saja bete nok buat telior komeh...kecor air lior keh, terutamanya bab sambal belimbing berebuh tuh...makan pulok dengan ulam keredas muda...mboh 2/3 pinggan nasik lesap...

:: hayati :: berkata...

hehe xsmpt meleleh pn da telan da...

beli ker msk sndri....kihkihkih

hai berkata...

weh,koi baru becadang nak masak sambal itam tu esok,tadi x nyempat asyik ngurus ke yuran bebudok je....koi baru dapat stok belimbing tu dari dong minggu lepas....hehehe...

Cikgu Jang .. berkata...

tambahan pulak perut tengoh lapar giler....

Mazru Majid berkata...

sham..bawak bersabor..huhuhu

Mazru Majid berkata...

pakcik,
hahaha..koi tambah dua kali...malam ulang lg

Mazru Majid berkata...

yassin,
ha ah..memang terangkat..kala ade ulam petai pun sedap nih

Mazru Majid berkata...

relevan,
hmm mmg sedap la,ni pun koi import dari raub..belah cni takdek org buat...

echam,
bukan ku sengaja membuatkan kau terliur...hahaha

Mazru Majid berkata...

usp..
mmg aok like lah..

lipislady,
wsalam,hehehe..hmm kena pulok ikan masin perah asam limau ter..berbunyi terus prut,kaala ade ulam mmg best nih

hayati,
betul tu..hehehe buat sdr lah(perah asam limau je)

hai,
hehehe..kena dpt kan stok belah sane gek kak,belah kite ni kurang dah org buat..

cikgu,
betui amat weh..

FADH berkata...

aok mmg buruk lantok hehehe

Rodong Blogger berkata...

Berlejeh air liur weh.Bergelodok rase perut nengok nye

Mazru Majid berkata...

fadh,
ngate ke org aok te sama je...hahaha

rodong blogger,
hehehe..mmg itula niat koi..hahha

Hashim Zabidi berkata...

Gulai labu tuh kena lenyek dan ramas sama nasi sampai lati. Puntal-puntal dengan ikan masin dan sambal itam, waduh! gua malas cakaplah...

H.A.N.I.E berkata...

hoh....gecor lior wehhhh...
ini tidak adil!

XP~

Maza berkata...

Balerr... bapok sedatnya ni... kawan doh rasa sambey itan Raub te. Makan dia saja ngan nasik pun dah giler sedat.

Tyra Iskina berkata...

Terliur koi kat klate neh..

Tanpa Nama berkata...

Nice brief and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you for your information.

Mazru Majid berkata...

anonymous..

Ur welcome freinds,do come again..thanks.

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini