LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

18 Ogos 2010

Mandi boleh hilangkan haus?

Salam..

Selamat berpuase koi ucapkan buat semua yg sudi menyinggoh ke blog koi ni yek..
Ni cerite anak koi si Ika yg baru belajor puase sehari.

Camne berbuka puasa tadi?seronok tak?


Seronok ayoh,kenyang ni.. kata Ika sambil tersengih.

Seronok kan dapat puase sehari lepas te berbuka ramai-ramai. Kata koi lagi bertujuan nak bagi moral support.

Ayoh,masa mandi tu boleh hilangkan haus kan? tanye anok koi pulok..

Hm?gone pulok te?tanye koi lagi

Yela air mandi tu lalu kat sini(sambil memegang leher nye)

koi berpandangan sebentor dgn orang rumoh kemudian tersengeh..

Aok minum ke air mandi tu ika? tanye koi..

Tak lah.. jawab nye selambe..

ooo...kalo minum batal puase te tau?

Ika terus diam dan menyanyi-nyanyi lagu yank dari kumpulan wali band.



*Koi Seronok tengok kelakor bebudok bulan puase ni..kekeke.

32 ulasan:

Cikgu Jang .. berkata...

salam weh ...
bebudok takpe...jgn bapok budok buat kelakor gitu dah le...

annfrendly berkata...

salam..
heheh..
kelakar..
tapi takpe janji semangat ika nak berpuasa tu ada..

Mazru Majid berkata...

cikgu.

hahaha..kalo bapok budok buat gitu mmg ngelat la te

Mazru Majid berkata...

ann..

a ah..semangat tu penting,dia pun kecik amat lagi..thanks

Aby berkata...

jangan pulak air buat mandi tu diminum
hihihi

pastinye setiap aku buka puase, rasenye seronok sangat

Mazru Majid berkata...

@Aby

begitulah aby,hehhe

ye mmg seronok sgt kan kite berbuka puase dgn keluarge..

zulkbo berkata...

salam wehh..
makhruh mandi kerap
basuh tangan kerap
pun makhruh..wallahulam

Mazru Majid berkata...

@zulkbo

wsalam weh..

koi pun dengor gitu jugek aok..

akuanakpahang berkata...

Selamat berpuasa...budok2 gitulah gayanya macam ke hel :)

cemomoi berkata...

lepas ni tak bule mandi okeh!

endiem berkata...

budak budak saja nak uji abah dia.

el berkata...

teringat ms kecik2 dulu
mandi dan mnm hahahahaha

pas2 ada satu scene tu ms time kecik2 la
balik dr skul terus bkk esbok...then mnm dgn rakus...then tiba2 alamakkk pose lah..xpe2 x sengaja..ahaksss

hai berkata...

mmg seronok tgk gelagat anak2 berpose..janji diorang nak pose!!

CERITAKUASN berkata...

hahahahaa lawoklah anok aok. Tapi ade bete nya juge cakap dia tuh. Sebak tuh ada pendapat kabo makruh kalo mandi sokmo sangat mase pose nih. ame nok tau lebih lanjut tny lah ustat2 kt tmpt deme ye..

Nerzhul berkata...

agoknye badan kita ni menyerap air. tu pasai hilang haus kot hahahaha

en_me berkata...

layan jer bebudak kanns..

salamm ramadhan bro anak pahang tewww..

Mazru Majid berkata...

@akuanakpahang

ye la weh..ekeke..

Mazru Majid berkata...

@cemomoi

hahhaa,busuk la pulok budok te

Mazru Majid berkata...

@endiemekekek...tgok abah dia gone yek?ekekke

Mazru Majid berkata...

@el

ekekeke..ko pun minum mase mandi ye el??heheh...

takpe tu,tak di sengajakan..ekeke

Mazru Majid berkata...

@hai

tu la kak,yg penting semangat nak berpuase te ander

Mazru Majid berkata...

@CERITAKUASN

ye la weh,bole jadi makruh la kalo mandi kerap sgt gitu,lebih2 lagi mandi time tghari..ekekke

Mazru Majid berkata...

@Nerzhul

yela agoknye weh!ala2 katok jugek ekekek

Mazru Majid berkata...

@en_me

selamat berpuase bro..

terima kasih te

Ibrahim K berkata...

kalu mandi memang rase segar yg amat sgt...hehehehe

a kl citizen berkata...

mandi memang menyegarkan badan...
kalau dah tak larat sangat, tak pakan ...

tapi ...kelakar pulak bila budak bertanya, kan

mohd hamidi wahid berkata...

anok aku pulok taknok berkumor takut batal puasa.

Afzainizam berkata...

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..
♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' ´¯)♥
♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥
----==--Ramadan Mubarak---==----
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_)
♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•. ¸_)♥
Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

puasa itu menahan lapar dan dahaga
tapi time cam ni pun klau nampak air paip pun sedap kan.... gilerrrr air tak masak tuuuu

Mazru Majid berkata...

@Ibrahim K

hhehe..segor je ye dak..nak pulok mandi sungei..

Mazru Majid berkata...

@a kl citizen

tu la..budak2 tau je la..ekeke,1st exprience pose tu

Mazru Majid berkata...

@mohd hamidi wahid

ekeke..ye ke weh?sbb dia da faham te..elok la te

Mazru Majid berkata...

@Afzainizam

betul weh..tgh haus x kire da weh,ko xkan x pernah terminum air paip beb..ekkeke

thanks komen,

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini