LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

18 Mac 2010

Balik ke Sega dan Rm5 seGig.

Asalamualaikum semua pengunjung setia yg koi hormati,


Sekarang ni koi sedang berade di Kg Sega,Raub.Balik kampung melawat mok mertue koi..sekali sekala kena jugek balik ke sini.

Untuk pengetahuan aokme laa..koi dapati penggunaan BB(broadband) di kawasan ini sgt lah perlahan,terlalu perlahan hinggekan menguji kesabaran.


Setakat nak tengok email,dan update blog je lah yg mampu nye..jd utk sementara waktu ini tidaklah dapat koi nak membalas komen-komen saudare-saudari sekalian dan apatah lagi nak melawat blog kawan-kawan semua.
Muge aokme memahami lah keadaan dan situasi koi di sini.


Pssstttt: Tadi koi talipon lah operator selkom,koi tanye dia mengenai penggunaan limit 5gb tu,ape ke helnye...aokme nak tau ape deme jawab?
ringkasnye deme kabor: "jike tuan nak tambah bilangan gig tu secara topup pun boleh,dgn membayor rm5.00 utk 1 gig.... Jika tuan amik 5 gig kami bagi deskaun rm 20.00.."


Maknenye gig tu pun deme jual...camne nak bayo? tanye koi selamber..dia cakap "kami akan terus caj ke akaun tuan yg sedia ade"...

Kalo nak rase penggunaan BB unlimited..kite kena pandai2 ler topup GIG...hehehe duit lagi...


Jadi-jadilah merapu nye te...
koi cau dulu aok
..adios..


koi sudahi entry kali ini dgn ucapan "kenang daku dalam doa mu"
**"Terpijak kaca dakwat pen,
      sudah baca harap komen."

Yg benar
mazru majid

25 ulasan:

kelompen berkata...

yah dime nteh
kesian pulok kah maca entri ne..
taknye ape weh, nye bawok besabo...

zulkbo berkata...

salam mazru..
kesian ke aok..senasiblah kita bulan nie..koi dah top up 2x..popaleh maxis nye mahei pulok 1.2G RM28..
aok kira la x 2=Rm56.00 bayaran tambahan koi bulan nie..nasib bloggers..he he

Redz da Tsar berkata...

Keh faham sangat.. Kalau le lembab bebeno internet, gone la nak bukok blog ghodog ye dok, apetah lagi nak ngomen...

Mboh 10 minit satu blog nok bukak.. haha

LIPISLADY berkata...

Assalamualaikum,

Pepalih lambatnya internet aok yek, sampai tok buleh nok buka blok yek...
agoknye banyok nget orang guna dok..

endiem berkata...

tak de liputan 3G kot

el berkata...

kat umah gua pun lmbt gilo tenet ...
tp kdg2 laju plak..adoiii

eh koi..ada tag perlu aok selesaikan..terjah blog gua nti ok oraittt

cemomoi berkata...

duitttt...

biokan deme ter, apa pon moga sehat sokmo orang sega

h a n i e berkata...

dh 2 hari kelahi dgn brodben ni...
lambat bayor pun nk berkira...

huhuhu~

relevan berkata...

Balik Kampung tak njagok orang ke weh?..

See Wunny berkata...

uiks
org pahang yee ?
org mane ?
whoaa
salu ke balik raub ?
eish
*tetibe rindu pulak na balik raub*

ezam berkata...

i love kuala lipis!!!!

tetiber..hehehehe..sabor jelah inchek mazru...

iqbal9w2mrq berkata...

sabo je la... kite pengguna telco mmg slalo kena ngn hidden chrge la,, klu nk charge ckp la awl2.. nie x.. wat persatuan nie,,, x pown report kat persatuan pengguna

Cik SHiN~JU berkata...

Salam...
best aok dpt balik kg yek..
koi x penoh lantas ke raub te..
kg koi pun x bpe ok line bbandnye...
dpt guna edge jer, 3G jgn harap la..wlupun kg koi kat Pekan..

akuanakpahang berkata...

Supelah kalau kawan balik rumah mok mentua kawan dekat Pekan nun x dapat bender naya badan..sakit jiwa hehehe

pakcik kordi berkata...

hahaa...sian..koi tk pnh dgr sega,...hrp dpt ke sana...

Afzainizam berkata...

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

eeeemmmm.... nampaknya selkom bayak buat hal.... selkom rerata ade yang cakap jadi cam tu lambat teramat sangat... tu yang aku beralih arah tukar kepada talian TM aje..... cap Blue hippo tu... lagi senang tak sakit hati....

kawasan tmpt aku line selkom tak berapa elok... jadi ni ha je altenatif aku gi Sibercafe

Mazru Majid berkata...

Kelompen..
bersabo la ni bang..

Zulkbo,
lorr lg mahal yek?koi dgr digi lg power dr selkom..

Redz,
mmg betul kate aok te weh..

Mazru Majid berkata...

lipis lady..
Akak,bukan x boleh bukok..boleh.. tp perlahan sgt..

endiem,
itu dah semestinye..koi dengor kerjaan nak wat 4g sekarang? huhu..3g pun belum siap..

el,
oo ye ke?aok tag koi...hehe tenkiuu..nt koi terjah..

Mazru Majid berkata...

cemomoi,
ye la weh..zaman ni duit yg berkuase,bukan nye sultan..sehat belake aok..


hanie,
hahaha..gaduh-gaduh syg je...hehe

relevan,
lorr..aok kg sega jugek yak?

Mazru Majid berkata...

see wunny,
huhu koi org kerayong,tp mem org raub..balik ar kalo dah rindu weh..

ezam,
hehe i pun lap lipis..
saborrr bang..


iqbal..
hm..tu la..kite kena amik tau gak mende nih..nt kite jugek yg akan rugi kemudian ari.,

Mazru Majid berkata...

cik shin ju,
loorr ye ke aok..gone duk pekan xde 3g weh..aihh camne deme nak upgred ke 4 g sedangkan 3 g nye pun tak cover semalaysia..duk kecoh BB nye pengguna d Msia dah 70% kan..agoknye yg dapat 3g hanye 30 peratus jek atau kurang...gone nak wat 4g...huhuhu

akuanakpahang..
hahaha..palih la..kat area sega mmg takdek lah..

kordie,
psstttt...awek cun cun wooo

afzainizam,
hmm..nampaknye tu la jln yg trbaik utk kite..TM pun mmg dah otai kt Msia nih..mmg bro,kadang koi bengang jugek tp apekan daye kite ni kecik...

BlogAbangAji berkata...

tulaa nape aok potong wayar cepat nget

Nerzhul berkata...

weh sega te kampung ayoh koi, atok koi yang ensem masih menetap di sana.
hehe

Mazru Majid berkata...

abg aji..

koi tak potong mane2 wayer pun abg..hehe

Mazru Majid berkata...

nerzhul

Lor ye ke weh?

Kg sega lame ke sega tat?nt ander mase bole la kite uo ngeteh

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini