LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

4 November 2009

Majlis Graduasi ika

Pagi tadi berlangsunglah majlis graduasi kanak-kanak Tabika Kemas sesi 2009,anok koi yg sebelum nye meminta koi membelikannye hanset nokia bakal memasuki alam Sekolah rendah pada tahun depan,koi terpikir jugek permintaannye bila dah start belajor sebagai murid sekolah rendah nt,mungkin laptop,mungkin tv LCD,dan tak mustahil kereta viva.Zaman beruboh,segala permintaan yg tak dijangka mungkin berlaku..stanby je lah.Zaman koi sekoloh rendah ari te cukup berbekalkan wang saku sebanyok rm0.30 ke rm0.50 sen je,tu pun ade belen lg buat beli aiskrim batang di rumoh embun lela.Zaman tu mok koi selalu bekalkan koi makanan ruji seprti roti,nasi lemak,karipap dan macam-macam lagi,Pegi sekoloh pun anto dek mom or dad naik motor honda lampu bulat dimana gear 1 kena tekan ke bawah, gear 2 dan 3 kena conkeh pakai ujung kaki..Tp itu zaman dulu,zaman sekarang ni dah jauh berbeza dan wang saku pun mungkin kena rm1.00 ke atas punye.


Dari kir:Shaza(ni la kot kawan ika yg ade hanset tu),ika dan kawannye yg koi tak tau sape ke namanye.


 
Alhamdulillah Ika mendapat tempat kedua dalam anugerah kecermerlangan.Terasa jugek menyesal bile tak melayan permintaannye tu..agoknye lebih kurang begitulah dilema jd mom and dad ni yek.Nak dilayan kang salah,tak dilayan pun bersalah pulok.Hehehe..

Koi mengucapkan bebanyok terima kasih buat cikgu Siti sebagai guru Tabika tempat anok koi belajor kerana sentiasa sabor dengan kerenah anok koi ni,hanya Tuhan saja yg dapat membalas jasa seorang guru kepada muridnye,muge sentiasa terus mendidik anok bangsa kite dgn tekun dan sabor.

11 ulasan:

Fadh berkata...

sama baye yek anok kite...anok koi sekoloh pra sk kerayong...bleh laa berbesan kite nanti he he he

sebut pasei motor honda papa aok te...koi ingat ngat lagi ade satu petang te, tengoh kite ralit main depan umah aok, dia tiba2 datang dan buat soalan teka-teki...'apa benda yang ada dalam genggaman tangan dia'...jenuh lalu kite menekanya...dia kabor kalau betui dia bagi hadiah motor honda kapcai lampu bulat gear satu ke belakang...kek nye sorang pun xdapat neka...rupernye pucuk daun durian hak xkembang lagi te...

Maza berkata...

Hahaha.... kelako cite lama awok te Cuyat... cendekiawan agung pun takkan dapat meneka mende te... hehehee..

Bang Long, eh, ye ke motor te gear 1 depan gear 2-3 congkeh? Rasanya seme tekan kebawoh dak? Bukan CN 8280 te honda 70 lampu bulat? Hok yang bawok ke padang laju gile te? Rasanya gear dia seme tekan bawoh.

Tahun depan derjoh satu dah Ika yek? Cepat benor besonye... anok kawan doh nak 5 taun, skoloh jugek dah esok..

LIPISLADY berkata...

Assalamualaikum, Tahniahlah adik Ika kerana mendapat tempat kedua... taun depan ayoh hadioh ke aok henset yee...

relevan berkata...

Psttt..Mazru..cikgu Siti yang ngajor ika tu muda lagi ke?..atau still solo lagi? he he he..

hai berkata...

koi dulu pon gitu, rasa seronok anak dah lepas tadika...tak sabor nak tgk dia ke sekolah rendah plak...hok sulong la...bila dah ramai2 kurang dah rasa gitu!!

endiem berkata...

tahniahlah ika.. bila dah masuk darjah satu dapatkan pulak no.1

marwan/9w2wfa berkata...

ika ni koi tengok dia cerdik
tengok dia membace lancar jek,
sedangkan sms koi tulis y ringkas tu boleh bace,memang cekap la hehehe..koi dulu mase tadika abc pon kurang hafal lagi hahahha

Cikgu Jang .. berkata...

anak koi petang esok majlis tu...koi kena pegi sebab kedua2 anak koi sekolah tadika tu...bolehlah koi cuba handycame baru tangkap gambor esok....hehehe

mazru(9m2mzr) berkata...

fadh,
boleh je berbesan dgn anok aok te,tu pun kala dia setuju,hehehe pasai cerite teka teki tu koi x brp ingat la weh,tp tulaj kenangan kite masa kenit-kenit dulu..bnyok kenangan yg bole kite ceritakan kembali..

maza,
hmm..koi rase pun gitu jugek,ntoh la dah lama sgt,ha ah...tahun de[an masuk drjh satu dah dia,cepat ngat waktu berlalu.

kak hai,
nak kabo koi excited sgt tu takde lah,cume terkejut bila masa cepat ngat berlalunye.

endiem,
terima kasih la weh,insyaAllah..anok koi ade potensi...sama lah doakan dia

marwan,
alhamdulillah la abwe nye,dia mmg cerdik sebenornye..mungkin waris dari koi agoknye te..hehehe

cikgu jang,
hehehe boleh la weh upload dlm you tube..nt link ke blog aok..boleh kome tengok reramai..

relevan,
aok ni..cikgu dia te dah ade anok rase koi,tp kala tabika Pdg luas ter mude lagi..lawo pulok te...hehehe

UNIVERSITI MENGKARAK berkata...

Tapi kawan nengok beza kala anok kita antor tadika islam dengan kemas...Anak kawan yang hak 5 tahun ni kawan antar kemas sebab tengok silibusnya ada agama dengan bahasa Arab tapi praktiknya tak da...Anak kawan pun minta macam-macam...nengok kawan ada mainan ini dia minta ini....baru2 ini mintak PS3...pandir baru 5 tahun...mujur boleh psiko sikit....kawan nengok tadika lain tak macam tu...pandangan jer ni...

UNIVERSITI MENGKARAK berkata...

Tahniah buat Ika...

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini