LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

24 Ogos 2010

Tips balik Kampong - Part 2 weh!


Salam...

Musim balik kampong akan tiba nanti,ape persediaan aokme yg berjalan jauh te?Ape kata kalo koi berkongsi lagi?bole la..hehe

Hari ni koi nak kongsikan satu tips yg amat berguna utk rodong yg nak balk Raye dekat nih.

(SITUASI)

Pernoh ke aokme bayangkan atau aokme alami sendiri kejadian sebegini:

aok tengah memandu dgn laju di Highway,kemudian secara tibe-tibe saloh satu tayor kereta aokme tu meletup!

Bagaimanekah agoknye kite menghadapi saat genting te??Tekan BREK KE?TARIK HAND BRAKE ke?kalo kelam kabut boleh jadi terbabas dan ini boleh menyebabkan kemalangan,tentu saje la kite tak nak terlibat dalam sebarang kemalangan kan?lebih-lebih lagi masa cuti perayaan ni..mintok sangat lah tak berlaku.

Nak Mujurnye ade teknik untuk mengawal kenderaan dlm situasi macam tu.Boleh jugek kite jadikan panduan ye dok?ke gone te aokme?

Klik Play..bagus tengok ni.





Walau macam mane pun koi tetap mendoakan aokme agor tidok menghadapi situasi sebgini..kate orang te untuk persediaan dan peringatan bersama..


Thanks kat blog carca marba utk klip u tube te:
http://carca-marba.blogspot.com/2010/04/tips-hadapi-situasi-tayar-meletup.html

22 ulasan:

endiem berkata...

terima kasih atas tip tersebut.. Insyaallah balik kampung beraya.

pakcik kordi berkata...

time kaseh rodong!aok mmg best!

Nerzhul berkata...

koi penoh jugek pancet tayor atas hiway te. tengoh malam kul 12 lebih. mujur la tak laju masa tu. huhu

Mazru Majid berkata...

@endiem

ye..kampong kat mane endiem weh?

Mazru Majid berkata...

@pakcik kordi

Suzuki Best 110?heheh

Mazru Majid berkata...

@Nerzhul

huhu ye ke?alhamdulillah la yak..kena tgh 180KM/s baru dia weh

Don Balon berkata...

Koi kerja di Beranang, Selangor, dekat sempadan N9. Balik raya di Jerantut dan pasir Mas.. sebenornya raya Pasir Mas dulu...huwaaaaaaaaaaaaaaa..

Mazru Majid berkata...

@Don Balon

keje nye di Beranang,kampung di Jerantut,beraye di Kelantan..huhu jauh amat berjalan te sok...

semuge selamat sampai ke lokasinye tu weh..

Aanas berkata...

@Mazru Majid koi tak boleh komen paseinya comment form tu macam tu.. kalau aokme tukor jenih yang molompat kuor (pop up) tu, sumer browser boleh komen koi rasa..

apa pun baguih tip ni.. kena forward kat koi punya pilot..

cemomoi berkata...

masalohnya nok eksiden tak tau, bila berlaku tu hok panik ter

koi pnoh juga keta berpusing

Cikgu Jang .. berkata...

yg penting pastikan tayar tu selamat....

Aby berkata...

saye dah tinggal dikampong
rasenye nak balek kote pulak
hehe

Webmaster@Echam berkata...

Time kasih wehhh atas tips tu...

piewahid berkata...

koi rase kala tubeless ssh sikit jadi cenggitu keknyer moleklah tips masa2 terdesok. maklumlah malang xberbau...

Afzainizam berkata...

tayar kenalah check selalu... tengoklah bunga tayar, keadaan angin tayar moga perjalanankita selamat... bagus pesanan ni aku suka lah bro Mazru ...Baca doa naik kenderaan dulu...

Maha Suci Tuhan yang telah memudahkan kenderaan ini untuk kami, sedang kami sebelum itu tidak terdaya menguasainya.
Dan sesungguhnya kepada Tuhan kamilah, kami akan kembali!

Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..
♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' ´¯)♥
♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥
----==--Ramadan Mubarak---==----
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_)
♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•. ¸_)♥
Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Mazru Majid berkata...

@Aanas

Owh patut la aok..koi sengaja gune gini,sbb senang koi nak reply komen...

Mazru Majid berkata...

@cemomoi

ye ke weh?betui mmg ambuh panik ni..kena steady la..

Mazru Majid berkata...

@Cikgu Jang ..

yaa betui te..tp bantai nye langgor ke beluti yg ander paku gone weh?ekekke

Mazru Majid berkata...

@Aby

hahaha..sama la kite aby,saya pun di Kampung juga,jom kite ke bandar la.

Mazru Majid berkata...

@Webmaster@Echam

mekasih echam..sekador berkongsi je weh...

Mazru Majid berkata...

@piewahid

ye ke bang?koi pernoh tayor tubeless meletop sekali..alhamdulillah tak pulok dia membabor..

Mazru Majid berkata...

@Afzainizam

betui tu bro..kena pastikan keadaan tayor tu lam keadaan sehat,cukup makan..ekke

doa semestinye

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini