LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

17 Ogos 2010

AMARAN : INI DUGAAN utk yg berpuasa!

Salam..

Koi cube pejamkan mata,saat itu koi rasekan macam nak pitam,koi tenangkan diri koi,namun semuanye bagaikan tak berhasil.Pelbagai usaha dan cara yg koi lakukan semuanye menuju ke jalan buntu.Koi teruskan untuk tidok membayangkannya,namun masih gagal.Bayangan dan pujuk rayu nya membuatkan koi cair.




Oh gulei keladi masok tempoyok!betape koi merindukan aok.-ekekke..


Ini lah dia..kena pulok makan sejuk2 te..pergh siap hirup kuohnye te weh!kena pulok tempoyok baru..ade manis2 ckit tp pedas!


Kalo dah ade gulei keladi masam ni depan koi,lauk lain memang koi buat tak nampok ajer,kena pulok yg masokkan te orang beloh raub,gatal ckit te beselah,nama pun keladi kemahang!Tapi memang masyuk!


Orang rumoh duk di Raub,area Dong..mulenye mmg koi pelik,gone deme ni boleh makan keladi te..tp bila dah rase jd teringat-ingat weh!

* * *

*kalo aokme terliur koi mohon maaf lah,cube-cube la cari di pasor ramadhan tempat aokme te,kalo di Simpang Ulu Dong te koi rase memang ander la org menjualnye.

Bersabar lah..tak lama lg nak berbuka ye!

28 ulasan:

zulkbo berkata...

salam..
sedakk ni wehh..
nasib baik entri ni
time sahur koi baca
idok,meleleh air liur
koi..makhruh posa..he he

Jejaka Desa berkata...

Popaleh awok.Dugaan weh nengok nye.Tak boleh nengok lame2.Karang berlejeh air liur pulok...

h a n i e berkata...

hahahah..sedak².. nasib baik ptg ni nak masak gulai asam tempoyak...
w/ pun hampir nk menitik air lior tgk entry aok ni..tapi ku tahan jebattt..

hahahah

akuanakpahang berkata...

Salam rodong di Bandor kawan mudah amat berjumpa keladi kemahang ini.
Dek kerana kawan peminat no 1 gulai sayur keladi sini kawan turunkan sikit tips nok memilih keladi tak gatal cari yang kaler cerah warna hiau keputihan jgn hijau gelap.. utk memasak jgn gatal campokan sedikit minyak masa dlm satu camca tea. ok selamat mencuba. Silap2 kena hok gatal mengaru keladi kemahang nei. :)

Nerzhul berkata...

pehhh memang sedak popalih. kala balik raub baru jumpe keladi kemahang ni. kitnyer gatal jugek tekok ni sikit. hehehe

cemomoi berkata...

ander ikan patin lagi mablussss... koi tengoh keco ni

CERITAKUASN berkata...

Ya Allah dah bertahun koh tak makan benda nih.. sedap pepaleh weh... manalah koh nok dapatnya kat sinih. nok buat sendiri pun tok pandei. takut gatei. kena tunggu balik kg. tu pun belum tentu dapat huhuuhuuu.. deme pepaleh letok gambo nih

hai berkata...

sedak weh..tapi koi tgh dilanda gastrik...terpaksa berpantang cili api...

al-mankaraqi berkata...

koi selamat gayanya sebak koi dok gemor makan keladi.......

ketnyer koi ander bertanang keladi gulai ter......berjuei lagi sedak taim dia membiok ter......

keladi kemahang takdek......

Mazru Majid berkata...

zulkbo>ekeke..dugaaan...

jejaka>ekekke...da berbuke ni xpe la weh,tp menyelera gek lg tu

hanie>waa ye ke?hmm boleh la koi test maskaan aok te hanie!

Mazru Majid berkata...

bang yassin>terima kasih atas petua dan tips aok te..mmg menarik la te,nt balik sane akan koi suh oang umoh koi cube te..

nerzhul?di temerloh maupun di Bera ni ander keladi Kemahang ni,tp org tempat kite ni tak makan te lah

cemomoi>mmg kecor aok nengoknye..psst koi x jumpe link ke blog aok ni ngape weh..

Mazru Majid berkata...

ceritakuasn>hehe..maaf ye buat aok terlior te,kekek..takpelah nt jangan lupe balik ke Kg ye..

Kak Hai>aok ander gastrik ke weh..kesian ke aok..takpelah pantang tu utk kebaikan aok jugek tu..

usop>koi x gemor keladi tu,koi nak keladi kemahang tu weh,org tmpt kite x makan keladi ni..aok try dulu sblm buat keputusan te!ekekkee

Aby berkata...

sedapnye gulai keladi tu
dah dak sabar lagi rasenye nak makan sahur...

Ibrahim K berkata...

koi x penah merase gulai keladi masok tempoyak..lps nih ley cbe..tgok jer dah terliur..hahha

Mazru Majid berkata...

aby>memang sedap ni..nt dtg ke Malaysia boleh la nak mencuba.. :)

Ibrahim K>
sekali aok merase mmg akan jatuh cinta,kena try bro!

darahbiroe.com berkata...

wahhh enak nuy
maknyuzzzz
:D

pakcik kordi berkata...

koi tk pnoh rse..tp nmpok gaya mmg sedak sgt te!

CekWa berkata...

behnyer......kebetulan bace entri aok ni time lunch mmg tak tertahan rasanya...cekwa dpt nengok gambor je lah dari jauh..kat sini payah la nk jumpa masok tempoyok.......

jane berkata...

tbe2 rindu ikan patinnnnnnnnnn

iskkkkkk

Mazru Majid berkata...

darahbiroe>terima kasih..mesti cuba ni kalau dtg ke Malaysia..

Kordi>lorr..ye la belah kite ni mmg tak makan keladi kemahang ni,kalo sebeloh raub,jerantut,lepis mmg no 1 ni aok!

cekwA>ye la dah duk kat saboh tu lagi la payohnye..kena bawok balik bekal dari cni la pasni cekwa..raye ni x balik ke?

Jane>Ikan patin pun sedap gak..tp kalo ko kena yg ni jane mmg lagi masyuk!

annfrendly berkata...

waaa.. sedapnya.. pandainya isteri masak..
terliur saya tengok..

Mazru Majid berkata...

@annfrendly

sebenornye mok mertua koi yg masok te ann..ekeke

tyha sarkawi berkata...

amboiii . ngencesss :PP

SkreMpes! berkata...

Ya Allah, beh ye gulai kemahang nih!

Teknokrat Pahang berkata...

iyas deme! teh air liur kome...lame bebenor x makan keladi kemahe ni....

Mazru Majid berkata...

@tyha sarkawi

da test msti nak lg...

Mazru Majid berkata...

@SkreMpes!

Memang best sngat2 la weh....kalo koi balik ke Dong ni mst koi mintak mok mertua koi buatkan...

Mazru Majid berkata...

@Teknokrat Pahang

hehehhe...ustaz sape yg lama x mkn gulei ni mesti teringat2 punye kan...

selamat berpuase semua

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini