LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

15 Mei 2009

KEJOHANAN LUMBA BASIKAL PIALA TENGKU MAHKOTA PAHANG KALI KE-3, 2009 @ JELAJAH PAHANG 2009

Asalamualaikum rodong..kembali lagi menyampaikan berita terkini utk korang rodong-rodong koi semua..kali ni koi nak citer pasal KEJOHANAN LUMBA BASIKAL PIALA TENGKU MAHKOTA PAHANG KALI KE-3,kenapa nak citer pasai ni?salah satu sbbnye ialah kome terlibat secara langsung dalam event ni dalam bantuan komunikasi..alhamdulillah lah,segala berjalan lancar..Pd hari pertama perlumbaan Bermula di Goh Tong Jaya Genting highland,hari kedua bermula dari Raub pusing ke Sg koyan,Kuala Lipis dan Bentong,hari ketiga pulok start di Lanchang ke Temerloh berakhir di Bera dan hari keempat bermula di Bera terus ke Rompin.. Semasa koi menulis cerite ni perlumbaan masih sedang dijalankan..jd pemenang nya pun koi tak tau lagilah..memandangkan ini pengalaman yg pertama koi dan rakan ham dari bera dan temerloh menguruskan event sebesar ni maka banyaklah pengalaman yg baru kome dapat..alhamdulillah,Terima kasih kepada rakan ham yg mengosongkan repeater 9m4rcb(Telemong,karak)utk kegunaan kome pada hari perlumbaan..inilah beberapa gambor kenangan utk korang semua..

Terima kasih kepada rakan ham yg terlibat seperti 9w2aza(maza Radiomeal.com) yg supply alatan komunikasi utk event ni,9w2frd(firdaus),9w2rby(Kak robi),9w2twh(saiedin),9w2adh(adha)..inilah antara rakan yg terlibat menguruskan KOMUNIKASI semasa perlumbaan sedang berlangsung...turut terlibat secara seriusnye ialah rakan ham dari temerloh iaitu 9w2bkh(acai),9w2vms(botak) dan 9w2sxm(sham) mereka ni menguruskan perjalanan para pengaadil perlumbaan ataupun KOMISAR.


Goh tong jaya..sebelum acara mendaki bukit sebanyak 40 lap



kebanyakan pelumba dtg dari dalam malaysia..tapi skill tahap internasional weh


ni pulok di bandor Raub,pagi sebelum perlumbaan menuju ke Bentong dimulakan


Di Lanchang sebelum menuju ke Bera


Sempat lagi bergambor..latarbelakang polis peronda yg turut terlibat menjayakan event ni
supaya perjalanan semasa perlumbaan jd lebih lancar

Rakan2 kontrol hensem Bersama salah seorang marshall perlumbaan..

Esok koi dan rakan yg lain akan mengikuti perlumbaan dari Bera menuju ke Rompin iaitu grand final perlumbaan ini,semoga segalanye berjalan lancar..insyallah.
73

2 ulasan:

Webmaster berkata...

Sonok wehhh.... Koi baru ni ada juge menengok Jelajah Malaysia. Terhibur wehhh....

Koi 9w2mzr berkata...

kalo aok dapat join sekali pun behh jugek..

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini