LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

11 November 2012

Tikus goreng pun sodap!

Assalamualaikum..

Mungkin entry ni sudoh pun tersiar di mane-mane,cuma koi ingin menyebarkan lagi info mengenai sikap manusia yang sanggup buat ape sahaje untuk mendapatkan keuntungan...atau mungkin juge ini adelah akibat kesempitan hidup di sesetengah negara tertentu di dunia...

Sebagai manusia kite mesti nak makan makanan yang sedap dan yg lebih penting sekali ialah makanan itu mestilah halalan toyyiba...tapi yak....

Gone gayenye kala seperti kes di Indonesia ini?cekok(sanggup) rasenye nak menjamoh lauk tikus goreng untuk santapan tengahari bersama anok dan bini masing-masing?

Sekali pandang sebijik macam ayam goreng dak?tapi percayalah,ia adelah tikus yang sudoh siap digoreng,bezanye dengan ayam ialah tikus mempunyai banyok lemak.(Lihat gambo di atas)



Dan ini adelah proses untuk menyediakan masakan tikus goreng itu tadi...rasenye pun seperti ayam jugeklah agoknye..cuma ia bukanlah ayam goreng,tetapi TIKUS GORENG...


**Info dari sumber,pihak Jabatan agama Islam di Indonesia mengeluarkan amaran kepada orang ramai agar berhati-hati jika makan di warung kecil di sekitar bandar Jakarta.Bimbang-bambang mereka ini termakan tikus goreng yang miripnya sebijik seperti ayam.Wallahualam.

5 ulasan:

Ash Give berkata...

ew.. geli dol... dirng ni bukanye kesah..semua nak bedal haha

Mazru Majid berkata...

ASH,...

terpakse...kena hati2 bro..hahaha

yaya zainal berkata...

aihhhhh.......
kena teliti la yerk.....
kale tidokkk.....
pas sudoh ler main makan jekkk...
dok tahu ke mende..... ingat ke ayam goreng jer ler.....
nengok ke rupe te memang mcm ayam goreng doh.........
eeeee uuuuuuu..... ;)

Mazru Majid berkata...

Hahahah...tau takpe..sblm terkena elok berhati-hati..ke goner?

yaya zainal berkata...

berhati2 ler....
tapi klu doh nok terkene goner yekkkk......
doh pas mkn baru tahu....
termuntoh ler jawak nye.....
aissshhhhhh... :/

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini