LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

14 Disember 2011

Muka Buku Lima

Salam..

Perkara yang pengguna facebook suka buat bile mereka ber facebook.
  • Kemaskini status yg mengikut hati dan perasaan mereka ketika itu.
  • Add rodong2 baru walaupun dia sendiri tak kenal orang yg dia add tu.
  • Kalo lelaki suke add perempuan cun2,kalo perempuan suke plak approved mereka.
  • Kalo yg tengah bercinta,akan menambah info "in a relation ship bla bla bla..kalo dah kahwin "Married" kalo tgh bujang single lah kalo cam tak nak ngaku dah kawen boleh la aokme ambik "its complicated"..
  • Sesetengah orang suke updet gini (seorg isteri kpd suami) "Abg balik makan taww..ayg masak ikan goreng masak berlada,faveret abg" hahaha..pade koi lah..tak payah la updet cenggitu,watpe semua nak bg tau kat org?mane privacynye lagi kala satu dunia tahu aok goreng ikan utk suami..haha.
  • Macam koi sdri,koi akui koi lebih kpd suke2 dan main game dlm FB ni,bukan nak menunjuk-nunjuk atau sebaliknye.Dan koi juge akn promote blog ni didalam tu.
  • Sesetengah awek skrg suke sgt bila muke deme menghiasi wall dan album FB nye,kejap kang mimik manje,mimik nangis,semua ade..hehe..makin menjadi bile ade hat puji2.
  • Suka Klik "LIKE" kalo malas nak Komen..betui dak?hehe.
  • Kadang tu sengaja check in kat tempat2 mewah,bior org cakap dia senang lenang.
  • tag org lain kat gambo dia pergi melancong,walaupun org tu tak pergi pun dgn dia..
  • "POKE" sana sini..aokme tahu kah ape maksud poke te?koi pun tak tau..tp ape kata Mark Zuckerberg?("When we created the poke, we thought it would be cool to have a feature without any specific purpose. People interpret the poke in many different ways, and we encourage you to come up with your own meanings." Mark Zuckerberg)

  • Dia suruh kite buat andaian sendiri,bagi koi poke te cuit la kot..ataupun cocok!
  • mempromosikan perniagaan ataupun Blog.
  • Mnjatuhkan air mukla sesetengah pihak,seperti upload gambo2 tak sepatutnye dan menghentam mangsa dgn cerite dan fitnah yg mengaibkan.
  • Mengadu domba dan mencarut pun semacam jek..mentaliti kite tak akn berubah"*^&*&*(#)@$@(#)(@?!!!!!!!!!!" 
  • Ade jugek yg mengingatkankwn2 dgn nasehat dan sabda2 Rasulullah SAW
 Salah satu updet status yg menarik perhatian koi...budak te baru je umur 14 thn..camni bagus kan.

**
Apepun baiknya ade,dan buruknye pun boleh tahan...itu pendapat koi,tak taulah aokme..mungkin ade yg setuju dan ade gek yg membangkang.Tepuk dada tanyelah selera.

2 ulasan:

~CAHAYA~ berkata...

kadang kita uplod gmbr utk dipuji,pastu kita pn bangga... da dosa tu...

Mazru Majid berkata...

@cahaya~~ Betul sgt la tu,tp ade jugak yg tidak berniat utk dipuji,cukuplah sekadar supaya dikenali. :)

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini