LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

8 September 2011

Assalamualaikum...!

Salam..

Baler lamer nye koi tak menulih..hampir 5 bulan yak..hm....alhamdulillah masih ramei rodong yg dtg berkunjung kemari..koi membayangkan blog ni da kena telan dek raksakse dah...macam2 lah lg koi bygkan,sampaikan koi bayangkan blog koi ni da ade penunggu @ dah berhantu,koi terpikir jugek yg laboh-laboh dan anai-anai tengoh sedat mengunyoh template blog koi nih 

..namun itu semuanye alasan belake,yg nyate nye malas te lah.

Hmmm...mende koi nak buat pedooh ni yak...

Haa...baru ni koi ke Merapoh....aokme nak tau koi buat mende ke situ?....


Mereka nih mungkin pelancong dari Uganda yg tersesat ketika cuba melakukan aktiviti mendulang tanpe izin....

 Inilah Gua Chedu@Cedu(kala saloh ejaan nye te tolong betulkan....)di dalamnye katakan ade lubang yg amat dalam dan menjadi tempat persemadian gajoh lior..jugek pernah seorg pegawai perhilitan yg turun kedlm lubang itu telah berjumpe dengan satu jalan rahsia yg apabile dia follow kemane aroh tujunye,maka dia amatlah terkejut campor terkedu krn jlan itu keluor di.......???


Permandangan gua Cedu dari jauh...lawo yak?gini lah permandangan yg koi nikmati setiap pagi koi melalui denai menuju ke tapok kerja..tenang damai..sungguh indah ciptaan Ilahi...Subhanallah..


Sebenornye ni bukanlah air sungei..tapi ianye ialah bekas palong utk org melombong emas...

Manakala rodong sorang tengoh asyik sgt buat kerje mendulang....mendulang ape??tak tahu je koi...


Ni pulok ade ala2 tumbuhan dlm laut gitu..koi tak tahu menahu je jenis spesis ape,yg nyatenye tumbuhan te mmg hidup dalam air..adnder la hikmohnye tuhan jadikan dia begitu..



Inilah dia..seperti yg di tulis dlm gambo te lah yak,tak payoh lah koi tulis lg...



Ade cerite mengatekan kereta te milik warge Burma yg tidak ander permit,beliau bersantai brsama seorg perempuan burma yg jugek tidok andeer permit..akhirnye santaian mereka itu telah mengundang kemarahan gajoh2 lior yg mmg taiko di kawasan itu..akhirnye gajoh2 itu telah menunjukkan kpd warge burma itu supaye utamakan akal dari nafsu,krn akal amatlah berharge dan Allah hanya kurniakn kpd bangse manusia shj..amin.
Begitulah dulu ceritenye....nanti koi rajin koi buat lg pedooh....
Wassalam.

12 ulasan:

relevan berkata...

Selamat Hari raya Weh..

Mazru Majid berkata...

selamat hr ry jugek weh....

:D

Fadh berkata...

wei koi dengki ke template aok nie...cer kabo goner gaye nye aok buat

achik ezam berkata...

lamonyo abe tak ngapdet.fb pon jarang nampak.

sehat?

selamat ari raya maap zahir&batin.

zulkbo berkata...

وعليكم السلام ورحة الله
Apa citer penamat orang Burma tu..
mati ke idok?

selamat kembali ke dunia
blogging..lama menyepi weh!

Mazru Majid berkata...

Fadh

aok tuko je la font te..ah yer buat tak reti pulok...hehe

Mazru Majid berkata...

echam

Sehat cham...a ah lama duk bersuluk d kota gelanggi..

Mazru Majid berkata...

Abg Zul..

Nye selamat sbb dehme sempat keluor dari kereta te..cume kerete tu je yg tak selamat...habis gearbox kereta te di cabutnye!

i am S!L4H.. berkata...

selamat hari raye pkcik mazru. lame gile x nampak.
ish2 nk dekat setengah taon. hehe

endiem berkata...

lama aok tak dengar citer .. rupanya aok gi mendulang ye..

Mazru Majid berkata...

@i am S!L4H.. Slmt hr ry jugek dik silah nye..a ah ler da dkat setahun pakcik menyepikan diri..hehe

Mazru Majid berkata...

endiem..

cari makan weh..

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini