LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

17 April 2011

Sajak Orang ulu.

Salam...

lama amat dah tak mengupdet blog yah!adeih...nak gonekan koi juge manusia,ander mase-mase te mmg koi terputus hubungan dgn rodong blogger sekalian,maaf lah andai dah lama koi tidok berkunjung ke blog rodong yg sokmo bagi moral support kat koi neh..terima kasih buat mane yg masih sudi menjengok blog ni ye..

Sebenornye dari dulu lagi koi amat tertarik nak berkongsi dengan rodong2 dgn sajak dari Pok Ibrahim...beliau adelah seorg penyajok yg kreatif dan mampu menyentuh hati anak mude dgn cara beliau yg tersendiri...koi rase ramai yg pernoh dgr sajak2 dari dia ni..

Hari ni koi nak share sebuoh sajok dari Pak Brahim yg bertajuk- Jadilah Awang..







Walaupun dalam Loghat ulu terengganu yg pekat,mesej nye masih jelas...ade banyok lagi sajak2 pak ibrahim yg boleh aokme tengok di youtube..

mungkin penyajak ini tidoklah begitu glamer berbanding artis melayu yg lain...tapi dia ade peminatnye yg tersendiri...

lagi sajak dari pak brahim...

http://www.youtube.com/watch?v=J3rgYs7Lxpc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=evEXQB0fJOc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=MjSDH-HJvx4&feature=related

7 ulasan:

Hashim Zabidi berkata...

Baliklah Awang,
Sajak orang Ulu
jelas dan terang
tamboh lagi satu
hambe nok dengor
selalu.

Cikgu Jang .. berkata...

bile dengo cakak ganu, teringat mase belajo kat maktab sane .....mula2 koi nak tergelok jugak tapi bile dah lama, jadi seronok pulok dengo deme cakak..

cemomoi berkata...

bebudok kat muara mboh paham ke deme ni

Jejaka Desa berkata...

Jadilah orang Awang wei.........

:: hayati :: berkata...

asslmkm aok...

cmtu eh loght pekat ulu tengganu...xphm koi

Edy Zaidi berkata...

ppperrggghh...pekatnya..xpaham

Dea Bianglala berkata...

love the poem... :) tak pernah dengarpun bahasa melayu mcam ni.. waahhh kena membaca lebih banyak lagi...
salam ramadhan... :)

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini