LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

24 Julai 2010

Petua kecantikan.

Salam,hm..da bermacam2 jenis alat solek dan produk makanan yg berkaitan utk menambah kecantikan seseorang,tp ade petua dalam Islam yg kalo di amalkan  bukan setakat cantik luaran,InsyaAllah dalaman nye sekali..

1. Agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik, cucilah minima 5 kali sehari dengan air wudhu. Jangan langsung dikeringkan, biarkan menitis dan kering sendiri. Lalu ambillah sajadah, shalat, berdzikir, dan berdo'a.

2. Untuk menghilangkan stress, perbanyaklah pergerakan. Perbanyakkan solat. Ketika solat, kita mengerakkan seluruh tubuh. Lalu berkonsultasilah pada Allah SWT dengan dzikir dan do'a.

3. Untuk pelembab, agar awet muda, gunakanlah senyuman. Tidak hanya di bibir tapi juga di hati. Jangan lupa bisikkan 'kata kunci', "Allahuma Kamma Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii" (Ya Allah sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindah pula akhlaqku). (HR Ahmad).-

DOA TENGOK CERMIN

4. Untuk punya bibir cantik, bisikkan kalimat-kalimat Allah, tidak berbohong atau menyakiti hati orang lain, tidak menyombongkan diri atau takbur.

5. Agar tubuh langsing, mulus, diet yang teratur dengan berpuasa seminggu 2 kali, Isnin dan Khamis. Jika kuat, lebih bagus lagi puasa Nabi Daud AS i.e. selang satu hari. Makanlah makanan halal, perbanyak sayuran, buah-buahan, dan air putih.

6. Untuk mengembangkan diri, sebarkan salam dan sapaan. Dengan demikian kita akan banyak dikenal dan disayangi.

 **sumber di sini

8 ulasan:

piewahid berkata...

t kasih. petua paling sempurna yg aok kongsikan.

Mazru Majid berkata...

Terima kasih bang piewahid

relevan berkata...

Petua yang bagus..

Mazru Majid berkata...

relevan..terima kasih,sama2 la kite amalkan

zulkbo berkata...

salam..
memang molek petua ni
moh sesama kita amalkan

Afzainizam berkata...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam buat bro ... eemmm cermin ni adelah gunanya nak cermin diri kita... masa bercermin eloklah kita baca sdoa untuk bercermin ni moga elok rupa kita elok lah akhlak kita.. sihat tubuh badan.. yup aku baca petua ko tu elok sangat lah...kita kongsinya

ni sebenarnya dah agak lama tak ziarah coz ada nampak blog tuan hamba.. tapi apa kan daya tak dapat nak balasnya... pasalnya.. Kat blog kami ni tak keluar plak link menuju ke blog bro... kenapa ye.. mungkin ni silap kat blog kami kut.. ni pun cari kat facebook baru dapat bukanya...

sorry sesangat nak replay comment tapi kami tak dapatlah... sorry kerana lama tak ziarah

Afzainizam berkata...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam buat bro ... eemmm cermin ni adelah gunanya nak cermin diri kita... masa bercermin eloklah kita baca sdoa untuk bercermin ni moga elok rupa kita elok lah akhlak kita.. sihat tubuh badan.. yup aku baca petua ko tu elok sangat lah...kita kongsinya

ni sebenarnya dah agak lama tak ziarah coz ada nampak blog tuan hamba.. tapi apa kan daya tak dapat nak balasnya... pasalnya.. Kat blog kami ni tak keluar plak link menuju ke blog bro... kenapa ye.. mungkin ni silap kat blog kami kut.. ni pun cari kat facebook baru dapat bukanya...

sorry sesangat nak replay comment tapi kami tak dapatlah... sorry kerana lama tak ziarah

Mazru Majid berkata...

zulkbo,
ye la weh...moh la


afzainizam..

owh ye ke bro...hmm kenape ek?

hm...xpe bro mst ade sbb nye tu..xpe pelan2 kayuh

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini