LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

3 April 2010

Sms hari ini..

Assalamualaikum..

Tibe2 koi terima satu SMS dari sorang rodong.. 
 
"Perkataan 'BYE' adalah jarum sulit KRISTIAN yg bermaksud dibawah naungan POPE(ketua paderi kot).
Jangan sesekali gunakan 'ASKUM' kerana ia bermaksud BINATANG dalam bahasa yahudi
Jangan juge gunakan 'SAMEKOM' kerana ia bermaksud CELAKALAH KAMU. 
Gunakan lah 'SALAM' utk singkatan kepada ucapan ASSALAMUALAIKUM."

Wallahualambissawab...sama lah kite beringat yek.

Tentu ade di kalangan aokme yg dapat sms atau email seperti ni sbb ianye jenis berantai..

*****

16 ulasan:

relevan berkata...

Wslm Mazru..
Selalu jugek dapat email2 gini..

*Dak kecikkk* berkata...

salam,
betol gak apa yg di perkata kang tu.

el berkata...

a'ah betul tu...

akuanakpahang berkata...

Bender molek elok juga diwar2kan, sabit malas nulis.. tu pasal jadi gitu.. Salam.

kelompen berkata...

salam rodong
info baik neh..tenkiu

Finaz berkata...

aritu saya tgk Ustaz Zawawi kata kat TV3 penggunaan 'Salam' pun tak boleh sebab itu style yahudi bagi salam dorang really sebut 'Salam' jadi kita kalo nak shortcut tulis Assalammualaikum adalah 'Assalam'..

psst, itu Ustaz tuh lah cakap, saya sendiri yg dgr..

qaseh mas berkata...

salam Mazru
peringatan juga buat saya
walaupun dah tahu
tapi selalau wat2 lupa.TQ ya Mazru

h a n i e berkata...

selalunya guna 'salam' jek..
dtg rajin..baru la taip penuh..
tapi..tul ke 'salam' tu pun xleh gak??

=_="

Mimie.Candy Cane berkata...

saper2 yg bagi salam askum or akum,memang akan kena ngan koi..mende ni dah lame dipertikaikan,tp ramai lagi duk pakai perkataan tu.

:: hayati :: berkata...

yg bye tu baru koi tau...geli koi dgr cmtu, sape la pope dia tu...jln pn da menggeletor..thank aok

piewahid berkata...

salam sahabat,
ye lah mmg kita ada dpt sms atau emel gitu keknyer ada sesiapa yg boleh sahkan?
keknyer mudah cerita, yg mengelirukan, eloklah dijauhi..

zulkbo berkata...

salam rodong..
pada koi niat hati kita
memang ramai yang mengatakan begitu..
islam memudahkan..jangan di payahkan..
yang penting niat kita baik..menyampaikan salam..

Jejaka Desa berkata...

Info bergune...

BlogAbangAji berkata...

Salam - pada koi senang jer kala kita tulis salam koi andaikan macam kita jumpa dan bersalam, kala betul2 kita berjumpa kita dah sah akan bersalam dan ucapkan asslamualaikum kepada rodong kita tu yek.

Pacifist berkata...

99 nama Allah,hanya satu yg disebarkan ke dunia,iaitu SALAM,jadi sebarkanlah SALAM kpd seluruh umat Islam
-bagus aok ngingatkan,mungkin ada diantara kita masih tidak tahu

miharbi-sama berkata...

sebelum nih tau yg 'bye' tu jer..tp bru tau hok lain...askum,semekum sumer tuh...thanks..

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini