LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

1 April 2010

K . A . W . A . N

Utk kawan-kawan ku dan utk diri ku jua...





Kawan

Kawan apalah yang kau kesalkan
Kerana Tuhan kau kehilangan kawan
Kerana kebenaran dihina
Jangan kau ragu dalam keimanan

Kadang-kadang kawan jadi lawan
Kadang-kadang lawan jadi kawan
Apalah disedihkan hati
Setiap insan di dalam kekurangan

Jangan sedih selalu tersisih
Bukan kau saja ditimpa malang...
Ingatlah para Rasul mulia
Lebih terseksa,menderita...
Mereka bahagia dalam derita
Mereka kaya di dalam papa...

Mereka memadai dengan Tuhannya
Itulah kebahagiaan
Di waktu sempit seorang diri
Kawan janganlah disedihkan hatimu

Tetapi mereka merasai ramai
Walaupun keseorangan
Lagu: Copyright Controlled
Lirik: Copyright Controlled
Sumber lirik dari http://www.hijjaz.com.my

***Koi adalah salah seorang daripada  peminat kumpulan HIJJAZ....dan lagu ni banyok mengajar dan membuatkan koi selalu memikrkan erti sebuah persahabatan maupun perhubungan sesama insan.

**kOi nak mintak maaf kerana tidak dapat nak melawat blog kawan2 semalam dan hari ini krn ade urusan yg tak dapat koi elakkan.

20 ulasan:

ashrafi berkata...

nasyid nostalgia.... dah lama tak, dengar lagu nih.. salaam ziarah semoga sejahtera sentiasa..

hazman aka species1980 berkata...

kalau dapat attached video lagu nasyid sure lagi feeling....

Mazru Majid berkata...

ashrafi

yup..lagu dan kenangan..

Mazru Majid berkata...

hazman..

hm...dah attached tu kan.. :)

ezam berkata...

bila duka..bila suka...kita perlukan kawan....sunyi kolo takde kawan..takde kawan depan mata ade kawan di alam maya pon ok juga....

cemomoi berkata...

lagu 'kawan makan kawan' tu bole joinkan sekali ke atau ubah tempo jadik nasyid pulok

relevan berkata...

Kawan adalah sahabat..sahabat pula adalah rodong..maka berodong rodonglah bersama sahabat sahabat..

Mazru Majid berkata...

ezam,
kawan ketawa senang kite cari tp kawan menangis mmg susah nak cari..

betul tu..kawan alam maya pun kawan jugek

Mazru Majid berkata...

cemomoi,

hehehe...koi x pernoh dgr lg lagu te..

Mazru Majid berkata...

relevan..

sahabat pahang FM?

pakcik kordi berkata...

sedap weh hijjaz!koi minat gek!

endiem berkata...

kata pepatah. : Berkawan biar seribu ( lebih lagi baik )

*Dak kecikkk* berkata...

suka gak lagu2 hijjaz..
tp lagu teman sejati by BROTHERs lagi layan..super2 mendalam maksudnya.

Mazru Majid berkata...

Dakk kecikk.

ha ah..betui tu..boleh leleh kalo layan sungguh2 tu kan...hehe

zulkbo berkata...

salam mazru..
koi suka jugak hijjaz ni
tapi sekarang lebih ke samy yusof la pulok..

el berkata...

gua pun suka hijjaz ni w/pun gua ni ting tong skit..hehehe

piewahid berkata...

slm sahabat,
ambuih..makin canggih blog deme ni.. n3 ni pun bagus sgt!

Mazru Majid berkata...

zulkbo,
samy yusof pun sodappp..

el,
hahaha ting tong ek?

piewahid,
salam..
ye ke bang..terima kasih lah..kembang pulok lubang idung koi ni kang

:: hayati :: berkata...

koi pn minat hijjaz jugek.....

aok, maafmu diterima.......huhu

Mazru Majid berkata...

hayati..
sama la kite weh..

ye ke?huhuhu terima kasih kerna sudi memaafkan..hehe

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini