LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

15 Mac 2010

Beruk Band unlimited??

Baru nak konek(connect) ke internet menggunakan BB koi tibe2 satu sms masuk ke inbox..Sms tu berbunyi:

Friendly Reminder: Yr Broadband usage is reaching the allocated 5GB/mth. Pls purchase additional volume or reduce your usage to avoid having yr speeds managed 

aikk..5GB je sebulan?cakap unlimited?...hampeh betul..5Gig mmg la besar,tp utk pengguna tegar gaye koi nih mmg tak memadai lah,koi bese tengok movie secara online(U)...tak kire youtube ngan download mp3 lagi...

Maknenye kompeni ni mintak koi kurangkan penggunaan internet atau kelajuan sekarang akan di had kan?gitu?aikk ugut pulok...UNLIMITED konon....PIIrrrrraaahhhhh pedo'oh!


Geram nye pasal koi update kan sms ni ke Facebook..

 
Komen balas yg diterima...

Tujuan koi buat n3 nih bukan lah nak burukkan mana mana kompeni..cuma koi rase tak adil lah sbg pengguna kite kena camni..kalo benar cuma 5gb je sebulan apsal diaorg tak info awal2..mungkin la ade terselit celah terma n syarat yg 2 muke surat panjang tu..huhu..tp sekurang-kurangnye bgtau ikut mulut laa..mmg takde deme bgtau koi arite..kite kena ingat yg kite ade hak..

Lagi satu koi nak tanye aokme..kawasan yg tiade liputan 3G memang dikenakan caj sama ke dgn kawasan yg ade 3G??...

kalo sama memang pelik la kan?mmg le tetap boleh surf internet tp kelajuan nye tu mmg jauh beza..bagi koi x adil la camtu..korang entahlah...


15 ulasan:

relevan berkata...

Minta maaf Mazru..kawan tak berapa faham dengan benda benda gig brodband ni..

el berkata...

dh rmi dah kena...
sib bek den xpki berukband..lm2 leh jd beruk aok..kahkahkahhhhhhhhhhhh

piewahid berkata...

koi tiap2 bulan kena gitu...

zulkbo berkata...

salam Mazru..
koi kabo pe doh..
he he..koi pun kena jugak..

Redz da Tsar berkata...

Sabor je la.. gone gaye, dah terkena...

tukar streamix ler.. hehe... Koi tak pernoh gune internet rumoh kat Malaysia, so koi tak tau sangat hok mane yang bagus...

India nie steady jer 2Mbps selama sebulan.. Tak ade pun nak kurangkan kelajuan etc...

Mimie.Candy Cane berkata...

koi tak pakai beruk ben..jadi tak reti nk bagi pendapat..

abg koi pun tensen ngan berukben dia skang.lepas tu dia panggil berukben dia tu beruk bin mat yeh

al-mankaraqi berkata...

Kesialan sesebijik S&P ter adalah pada terma2 tersembunyi.......Malaysia Boleh!

BELALANG berkata...

yup.. kalo dah nama die beruk tu.. mmg berukband.. hehe
sbr jelah abg oi... ermm napa x pakai streamyx je.. xpun wimax???
wimax seems dah stabil skg nie =)

kelompen berkata...

mazru..koi kena jugak empeh tul, pgguna jg yg terkena iskkk

Mazru Majid berkata...

relevan..

lorr...xpe bang...pelan pelan..

Mazru Majid berkata...

el..hahaha.mmg hampir dah jd beruk,tak tumbuh bulu je lagi...hahaha

bang pie,
ye ke?hahaha...boleh tahan la pengguna tegar nye

Mazru Majid berkata...

zulkbo,
tu la bang zul,rase tertipu betui nih,.

redz,
hmm...tu la masalahnye kat cni...ok le tu kat india..terpk gek nak tuko streamyx je..hmm

Mazru Majid berkata...

mimie,
hahaha..beruk mat yeh?mmg patut la panggil gitu..hahaha

usop al mankaraQi,
ade pulok terma tersembunyi te..tah hape hape laaa...

Mazru Majid berkata...

belalang,
wimax belum sampai cni lagi la bang,tah bile la liputannye sampai kat cni..sabo la nih..hehe

kelompen.
hehehe..pengguna yg terkena la kite nih..hehe

mohamad berkata...

sebelum nk komen pasal nie, sila anda semua rujuk part fair usage policy kt www.celcom.com.my/broadband....

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini