LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

12 Januari 2010

Sedap ni..

Salam semua,maaf kebelakangan ni koi agak jarang buat n3 baru dan kadang tu sampai nak komen kat blog rakan blogger pun tak kesempatan..InsyaAllah jike berpeluang koi akan menjenguk blog rakan sekalian,banyok terima kasih kepada yg setia singgah ke sini tanpa jemu.ok...

Baru ni koi ade balik ke Raub,macam biasa mak koi akan masakkan makanan-makanan yg pasti menyelerakan.Okeh kali ni dia ade masak ....


hmmm...pekat



manissss......


Pengat Labu...Muaaaaaahh!

Sebelum ni koi biase je makan pengat pisang,tp jarang sekali la dapat jumpe dengan pengat labu ni..kalo nak merasa kenikmatan dan kelazatannye sedap makan panas-panas dan sulam pulok dengan  teh o...cakap pun tak gune..aokme try lah!


***
Rupenye follower ke-100 blog koi anak pahang bukanlah Lisa Amin,kalo aokme nak tau siape klik--->SINI.
Petang tadi dia mengaku sendiri...Terima kasih buat sedara koi tu kerana follow 2 kali...hehehe.

11 ulasan:

:: hayati :: berkata...

giliran koi first...hehe

koi xpenah mkn ler pengat labu...tp nmpk memg cm sedap...telan2 air liur gak koi mase type komen nih tau...huhu

p/s:akhirny selesai gak masalh yg ganggu pikiran aok tentang sape follower ke 100...hehe

YASSIN SULAIMAN berkata...

Pehh..mekala kena labu hok lehit te..padoh laa sedaknya..kecor air lior..

Mybabah berkata...

Salam Mazru. Tak kiralah apa-apapun masakan, pengat pisang ke, pengat labu ke, hatta bubur kacang (makanan kegemaran babah), semuanya boleh diperoleh di kedai atau di pasar malam. TETAPI....Tidak sama dengan apa yang mak kita masak. Babah betul-betul rindu dengan masakan mak babah...

H.A.N.I.E berkata...

ishh..pengat labu..makan ngan biskut 4 segi tu...mabeles!

benci la...sokmo update psl makanan yg meliurkan..

hahahah~

hai berkata...

yess...memang bes...tapi anak2 koi suka ngat suruh buat bingka labu..masalahnya koi x reti..

relevan berkata...

Labu buat cekodok pun sedap..

el berkata...

adoi sedap tu pengat labu
gulai labu pun sodap gak

kalo lah blog ni leh wat cam fb
pki sms jerk..sure blog kome asyik update je kan hehehehehe

pakcik kordi berkata...

bale..bapok sedaknye aok!heheh..koi minat ngt mde ni!

Mazru Majid berkata...

hayati,
hehe..sedap lah awk patut cuba..a ah selesai masalah follower tu...

yassin,
hehehe..mmg weh,kena yg lehit te,tp angin te lah

babah,
ha ah,mmg masakan ibu kite adelah yg tersedap sekali,maklum lah dah rase air tangan ibu ni dari baby lagi..

hanie.
hehehe..jgn la marah hanie,owh tak pernah try lg makan dgn biskut tu..kena cube tu...heheh

kak hai,
bingke labu?koi pun tak pernah rase lagi..bunyi cam sedap jek

relevan,
labu dah sedia manis,kala buat cekodok gone rasenye yek,pun x pernah try lg tu..nt ar suh mem buat...hahaha

el,
hahaha..betul sgt2 la el..kalo bleh update gune sms kannye senang,tp ringkas sgt kot nt jd nye..hahha

kordi,
hahaha,kalo minat aok kena kecek la oang tua aok suh deme buatkan..

Rodong Blogger berkata...

Saje buat koi lapor ni...

9M2RIE berkata...

pergh sedap siutttt

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini