LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

12 Disember 2009

Untuk para Isteri shj,suami ok no problem.

Petua Bersihkan bulu dan putihkan ketiak yg asam.

Bagi para isteri terutamanya tentu mahu kelihatan terbaik untuk suami masing-masing. Pasti ada di antara mereka yang mencari cara terbaik untuk membersihkan bulu ketiak dan memutihkan ketiak yang hitam.

Salah satu cara untuk memutihkan ketiak yang hitam adalah dengan menggunakan limau nipis dan kapur sirih. Caranya ialah dengan memerahkan sebiji limau nipis dan campurkan dengan sedikit kapur sirih. Sapukan di bawah ketiak dan biarkan selama 15 minit sebelum dicuci dengan air bersih. Lakukan tiga kali seminggu.

Manakala itu untuk membersihkan bulu ketiak, campurkan setengah camca teh kapur dengan sebiji limau nipis. Lumurkan campuran tadi pada ketiak selepas mandi setiap malam. Lakukannya selama seminggu.

Satu lagi cara ialah dengan mengambil debu atau habuk yang terdapat pada kundur. Gunakannya untuk disapu pada ketiak dan biarkan seketika tanpa dicuci. Lakukan sehingga bulu ketiak gugur dengan sendiri.

Koi-Selepas di amalkan pasti ketiak si Isteri berkilat-kilat ketika menyidai kain.

Credit to LINK

19 ulasan:

Sharinginfoz berkata...

bagus.. bagi tips...

♣ haNie ♣ berkata...

berkilat time sidai kain yg xtahan tu..
hahahahaha
jenuh la jiran seblah kena pakai rayban.. :P

relevan berkata...

Lain macam je petua aok hari ini..bila ketiak dah berkilat kilat boleh lah masuk iklan pewangi ketiak..

el berkata...

ketiak den so far so good...cik abg x komen ape2..kahhhhhhhhhhhh

skamals berkata...

hehehe...teh kapur tu camne bro??

Cikgu Jang .. berkata...

yg kat ketiak je ke...

endiem berkata...

lah gitu gayanya..

Mybabah berkata...

Salam Mazru. Hebat entri kali ni. Hal yang orang lain anggap remeh tetapi sangat signifikan dalam kehidupan. Siapa yang tak suka ketiak isteri berkilat-kilat macam baharu diFEBkan. Salah satu tumpuan saya pada isteri ialah ketiak dia..Ha..ha..

LIPISLADY berkata...

Sallam, jangan ada yang terbabas sapu ke kepala dah, nanti tak pasal2 ada yang botok..

azie saad berkata...

hahaha..bsinar2 mau jiran koi x ke mane la weh,duk tepi pagor je la...wakaka..

azie saad berkata...

hahaha..bsinar2 mau jiran koi x ke mane la weh,duk tepi pagor je la...wakaka..

Hashim Zabidi berkata...

Itu PETUA, lebih baik dari MENTERA.
ikut selesa,
tak ikut takpe
sunnat aje.

pakcik kordi berkata...

bale...berkilat la ketiok koi pasni!kah kah kah!!!

:: hayati :: berkata...

hahaha berkilat...lawok koi bace...<---try jd org pahang jap

10 kali bagus mazru bg petua tradisional cmni...
kadang losen2 n pewangi ketiak tu sume ble jd penyebab kanser...na`uzubillah..tkot koi

eh, koi tu maknany sy kn..

Mazru Majid berkata...

sharing infoz.
kite kongsi ape yg berguna.

hanie,
hehhe..mmg sah kena pakai rayban la hanie kalo tak silau u!

relevan,
ha ah..takde la segan silu nak angkat tangan.

el,
hahahha cayalah..

skamals,
a ah le..koi pun konpius ar..teh kapur?

cikgujang,
hahahha..tempat lain pun boleh.

endiem,
hahaha gitulah

mybabah,
hahhaa betul tu bang,ketiak adalah tarikan dan ketiak juge mampu merenggangkan..kakakka

azie,
aok jgn weh,nt maroh pulok dek laki aok..

hashim zabidi,
betul tu..dari bermentera lg baik kite amalkan petua..mudahan berjaya

kordi,
aok pun nak try jugek..melampau

hayati,
thanks..hmm dpt dari blog org,tak salahkan jike berkongsi..baik gune yg tradisional dan semula jadi..lebih sesuai.

9m2rie berkata...

pergh....berkilat2 bila menyidai baju. rasanya breeze pun boleh memutihkan dan membuang kotoran degil. hehehehe sakit perut koi dok gelak......kah..kah..kah

al-mankaraqi berkata...

hahahahahahaha.............

Mazru Majid berkata...

usop...
gelok diaa

Mazru Majid berkata...

rie,
hahaha thanks

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini