LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

23 November 2009

Apam balik Karak

Semenjak join geng RADIO ni kerap pulok koi turun naik ke Karak,bukannye ape, ade rodong yg sama hobi di sana,kalo sebelum ni memang jarang ah nak melepak kat Karak.
Biase sekitar tahun 90 an dulu sebelum LPT(lebuhraye pantai timur) tu siap dibina kalo kita nak menuju ke Kolompo mesti kena lalu jugek kat Karak ni,pergghh time tu memang busy gile ar laluan tengah bandor Karak tu.Tapi sekarang kenderaan dah tak busy macam dulu lagi,melainkan masa cuti perayaan je.

Kat Karak tu ade satu akak ni kan dia ander jual apam balik yg sekali cuba pasti nak lagi..koi kala ke Karak ni mesti singgoh kat gerai akok tu utk membeli apam balik,tak tau je macam jadi ketagih la pulok ke apam balik tu,kalo aok tak percaye pergi la beli.Rm1=3 keping (kala tak nak naik harge lagi lah).Pelanggan dia memang ramai..kena sabor la sikit menunggu.Lokasi di sebeloh Masjid Karak..cube cari gerai yg pertama sekali jual apam balik.

Ngape koi cerite pasal apam balik koi pun tak tau..

sejuk-sejuk ni lapor la pulok..

17 ulasan:

pakcik kordi berkata...

yeah!!!koi org pertama komen!


aok jalan2 cr mkn ke?nt klu ko ike sana koi bli....koi payung aok sepam!okies>>>>>hehehe./....

Webmaster@Echam berkata...

Nanti koi cuba....

YASSIN berkata...

Berasa laa ker telior pulok berbeke ker apam musin pejor gini hehehehe..

endiem berkata...

boleh cuba..

9W2RIE berkata...

ye ka bro mazru. nanti kalau saya kesana boleh cuba. Apa tarikan dia sampai ramai beli? ada yl ke? jeng...jeng hehehehe

Redz da Tsar berkata...

Kat Jerantet keh selalu layan apam balik depan benteng teh... Tebal dan sedap.. hehe... lime posen jeh..

Fadh berkata...

ajok rahimin...dia mmg kebulor ke apam balik nie...nok plak kala ande anok dare yg menjual nye hehehe

Cikgu Jang .. berkata...

kala dengor ke bestnya....nanti koi singgah....kala best sgt, boleh ambik resepi die dan bole niaga pulak ....

mazru berkata...

pakcik,
rajin aok ni..alang2 nak payung beli la banyok sikit.

echam,
kena beli..baru tau

yassin,
hehhee..sama la koi pun mase menulis cerite ni lapor betui perut..bercerrooot cerooot

endiem,
rojer..mesti cube..

rie,
hmm seingat aku la mmg takde YL yg jaga kaunter gerai tu..betul betul tarikan org kesitu nak makan apam balik.

redz,
hmm kat karak ni jenis nipis tu..tp kena yg tebal baru puas ati hehhee


fadh,
betui tu...ntah ntah dia dah sampai dulu pada kite..hehe

cikgu,
idea yg bagus..koi tengok akak tu ukan main kaya raya lagi sekarang.

relevan berkata...

Hah..Apam balik?..he he sedap terutama disiang hari time bulan puasa dulu2..

mazru berkata...

relevan,
hehehhe..dulu2 ke baru2 ni?

PERAMAH HQ berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Maza berkata...

Apam te memang sedat... akak tu pulak memang peramoh. Arite kawan guro kat dia kala beli 6 dapat free 1, dia kabo, amik la.

Moga bisnes dia makin maju. Dia pemurah!!

kura kura berkata...

sedak wey apam balik karak te, koi sokmo beli kalau lalu situ.

cicadaperisha berkata...

TAHUN 2012 UPDATE....APAM BALIK NI MASIH ADA LAGI & SEDAP GILER....KOI ARI2 BELI.....SKANG NI HARGE DIA RM 2.00 DAPAT 5 KEPING YANG NIPIS, YANG TEBAL RM 0.70 SEKEPING TAPI KOI SARANKAN BELI YANG TEBAL SUH DIA BUAT GARING2. INTI MEMANG BANYAK SANGAT < SAMBIL TAIP NI DA MELELEH AIR LIUR>.....

cicadaperisha berkata...

update 2012.
apam balik masih wujud lagi...
Rm2.00 - 5 keping (nipis)
Rm0.70-Sekeping tebal...

apam balik dia mmg terbaaeekkk...inti banyak giler....mmg sedap (sambil taip ni pun tertelan air liur)

xpernah jumpa apam balik sesedap ni...

Mazru Majid berkata...

Terima kaseh krn updetkan kisoh apam balik yg teramatlah sedat itu,hrmmm tak boleh jadi koikena pergi juge semata utk membeli..koi nak beli rm10 kali neh!!

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini