LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

22 November 2009

Duit

Kalau zaman kite masih menggunakan wang kertas macam ni...


Rm 0.10 sen pada tahun 1941
(jumpe dek geng tarik duit atau kaki nombor ekor mau dipuja nye duit ni.... )



Besor amat nilai nye pada tahun 1941 ni..



yg ni pun...

Tu zaman dulu..koi tak pelik sangat.


Walaupun dari zaman moden,tapi duit ni memang pelik...




 sebab dia datang dari..........alam bunian??




*SUMBER Gambar dari GOOGLE IMAGE


18 ulasan:

endiem berkata...

duit berapa hinggit..

Fadh berkata...

ye ke? ke mempedooh aok jek?

Mr PenyuBiru berkata...

nnt ku nak try scan jugaklah.kut² dr bunian jugak.hehe

Maza berkata...

Hehehe.. mungkin duit yang ada tulisan tambahan tu ditulis dengan dakwat yang hanya dikesan oleh cahaya IR. Rasanya ada jenis pen tu kat pasaran.

Memang menarik duit duit lama tu. Pengumpul duit ada la gamoknye hok jenih gini.

Cikgu Jang .. berkata...

mengkala org buni ade bagi awok duit, bagilah koi rentet.....tgh sesok ni....hehehe

pakcik kordi berkata...

koi blh buat gitu ah!hehe...

ade pen bli kt the store,klu guna lmpu sinaran ultra bru blh nmpk...

kn ?kash kah kah!!!!

tp hat ni koi tk tau la...btl la gamoknye....

Redz da Tsar berkata...

Hebat bunian nie bleh tinggal tanda kat duit... Hehe

YASSIN berkata...

ande weh pen dakwat gitu koi doh nuleh pada duit dulu mekala nyer suluh dik org lain pulok maru juge hehehe keknya dia kena nengok guna lampu unggu te laa...

Hashim Zabidi berkata...

keh pun ada juga duit jaman onputih tu, ketnya duit 1 sen aje, ada dua posen.

mazru berkata...

endiem,
duit rm10 tu

fadh,
koi ambik gambo dari internet lah,bukannye koi yg buat'

penyubiru,
hehehe..buleh ar ko cuba scan.

maza,
koi pun ingat camtu..penipuan semata tu..ehhehe,yg herannye ade org yg beli duit tu..

cikgu,
koi tak dpt duit gitu,kala dia nak bg koi mintak jongkong emas

cik kordi,
hehehehe..pedeooh je tu

redz,
hehehe..diaorg jual duit ni..yg menkjubkan sekli bile ade jugak yg beli.

yassin,
ok..konfim mmg gambo atas tu penipuan semata-mata..koi ambik gambo tu kat satu website yg jual brg2 mistik..heheh

pak hashim,
kala duit satu sen pun kertas jugek mau tebal surat khabor tu banyaknye weh.

Webmaster@Echam berkata...

Mane aok dapat wehhh duit ni???

YASSIN berkata...

ok..konfim mmg gambo atas tu penipuan semata-mata..koi ambik gambo tu kat satu website yg jual brg2 mistik..heheh

Ulasan kawan soh nipu..dulu anak kawan ada beli pen tu kat KFC siap dgn lampu suluh unggu tu sekali bantai nulis merata2, kek tak nampak kala tak suluh ngan lampun unggu tu.

9W2RIE berkata...

pergh.... ada jugak duit macam tu zaman ni.....rajin anda p scan

mazru berkata...

echam,
koi jumpe gambo je kat internet..


yassin,
ha ah..yg kelakonye diaorg jual duit ni,ade pulok yg beli tu...kah kah kah

rie,
heheh...bro duit tu jumpe di website jual brg mistik..aku x beli lah,aku ambik gambo tu je

relevan berkata...

Duit ni boleh buat duit ni..

Papa Blues berkata...

Ander orang ajor koi, dia kabo tulis duit tu ngan getah ubi kayu. pas tu jemor sampai kering dia ilang tulisan tu. bila suluh nampok.....dia kabo tulis kat dahi pun buleh....

mazru berkata...

mekasih komen semua

Shafid (PR PET) berkata...

hihi..tu pakai pen..koi ader pen tu dulu..tulis tak nmpak..bila scan nampak..pen te ade jual kay supermarket..2.90 koi rasa...

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini