LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

9 November 2009

Buah ape yg tak makan dek api?

Baru balik pekena teh dengan rodong koi tadi,entoh ape ke gilenye dia perdengarkan koi sebuah teka-teki..

Pada satu hari,kebun buah-buahan Ah chau terlibat dalam satu kebakaran yg dasyat,hampir kesemua tanaman dan buah-buahan nye musnah dijilat api kecuali beberapa jenis buah yg langsung tak terbakar...apekah buah-buahan yg terselamat dari malapetaka yg telah menimpa kebun ah chau tu?

sile beri jawapan anda di ruangan komen,manakala jawapan yg sebenar akan koi postkan pada esok hari..

*koi meniru style blog echam*
kuikuikui


kebun Ah chau yg musnah dijilat api

12 ulasan:

relevan berkata...

Buah keras..pasei dia keras macam semen tak lut dak api..

mazru berkata...

relevan,
seingat koi ah chau tak tank pokok buoh keras..hehehehe

Fadh berkata...

buah cempedak sbb di luar pagar, pisang emas sbb dibawa belayar,
buah keranji sbb di dalam perahu.

mengkalar betui, belanje koi ngeteh.

mazru berkata...

fadh,
muahahaha..arite dah belanje,masa jumpe dgn ayohndok malek...jadi lah..

pakcik kordi berkata...

koi rase la buah kelapa..sbb dlm kelap tu kn ade air...so api mana lut mkn air(nth mde2 la koi merepek nih...)kah kah kah!!!koi pon tk tau weh..puas koi mikir!!!hahaha...

mazru berkata...

pakcik kordi,
keh keh keh..saloh tu weh..

Fadh berkata...

makna nye betul laa jawapan koi...x aci weh g2!

mazru berkata...

hhehehe fadh..koi tak kabo lg betui ke dok nye weh

Webmaster@Echam berkata...

Semua Fadh dah jawab jawapan koi...

Fadh,
Aok dh jawab 3 3 jawapan tu. Nape tak tinggae ke koi 1....

Cikgu Jang .. berkata...

buah yg ah chau bawak balik rumah die sebab nak bagi anak die makan...

endiem berkata...

koi meniru jawab fadh..

mazru berkata...

ramai yg betui nye..hehehhe

tu cikgu jang pun boleh diambil kira sebagai betui la jugek

kah kah kah

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini