LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

4 Oktober 2009

Moh ke Kuala Gandah.


Kome sekeluarge ander ke Kuala gandah baru-baru ni,pertama kali sampai ke sana.Pada pendapat koi tempat ni besa-besa jek,rupenye meleset.Sampai je di pintu masuk koi tengok ramai orang putih kehulu hilir,ade sebuah bas persiaran membawa pelancong dari jepun,eropah dan jugek arab.Memang merioh betul rupenye,yg best bile tengok diaorang ni mandi dengan gajoh,hehehehe...bukan nak nengok gajah sangat pun.Seronok weh tengok manusia dan gajoh mandi kat anak sungai yg mmg deme dah sediakan kat situ,Aokme tengok je la gambo-gambo ni yek..



Tengok lah orang putih ni mandi dgn gajoh-gajoh jinak ni haa..kala aokme nak mandi pun boleh,tp koi segan lah..




Nak cube membonceng gajoh pun boleh weh..tengok la mat salleh dua org ni,bukan main suke lagi..kate makcik yg duk berdiri sebeloh koi.."Bukannye mende nak naik weh!,"



 Anak gajoh ni pulok TERkena jerat,tengok kaki belah kirinye te dah tak bertapak,kitnye anak gajah ni bukan main manje lagi dgn pak Abu(pengasuh dia).



Ni pulok tengah kena pancut dgn air..mungkin nak bilas air sungai yg keroh td ter agok koi..


Hmm gitulah keadaannye..kala nak best lagi apa kate aokme turun kemari bawok bebudok,anak bini datng ke Kuala Gandah di Lanchang,Kalo dari LPT(Lebuhraye pantai Timur) aokme keluor ke EXIT LANCHANG,dan dari tol lanchang amik kanan menuju ke KG BOLOK,KG SOKMIK dll tu..dekat sgt dari LPT tak sampai setengoh jam.Yg penting sekali jangan datang selepas pukul 5 PM!..Sebab tempat ni dibuke mengikut time org berkerja.Pandai-pandailah pilih waktu yg sesuai.



























7 ulasan:

Fadh berkata...

koi dah gie ari te...tapi aktiviti bersama gajah start pukul 2 sampai 4 jer...sebab gajah nie kalau lebih 100 org tunggang belakang dia akan mengamuk...

al-mankaraqi berkata...

salam,

raser nok bawok balek ke rumoh jer anok gajoh ter...

lipislady berkata...

keh nok pegi gek kola gandoh, kala naik basikal lepas kee??

relevan berkata...

Beh naik gajoh yak..

Cikgu Jang .. berkata...

koi bace post ni, teringin benor nok ke sane.. tak lepas2 lagi koinya ...

nengok ke gajah ter...popalih jinaknya. berapa ringit nunggangnye?

Webmaster@Echam berkata...

Koi doh pegi doh cuti awal tahun ari tu bawok anok2 koi. Sonok ngat diorang nengok gajoh....

mazru(9m2mzr) berkata...

fadh...ha ah weh...dia sampai jam empat ptg je..best bile gajoh tu buat2 tumbang dalam air bersama mereka yg menunggang nye..

sop...ye comel sgt weh..sian je nengoknye.

lipislady...lepas sgt aok,jalan kaki pun lepas...hehehhe,ket nye mau la sehari dua jugek kot.

relevan...uiii best wehh,g laa cube

cikgu jang...datang je time cuti sekolah ter cikgu bawok bebudok..
hmm tah la berape pulok RM nye kala menunggang,tp masuk FREE je..

echam...bebudok mmg tak lepas peluang nengok gajoh..suke sgt weh.

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini