LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

21 Oktober 2009

Bila pulok koi ade akaun MAYBANK2u ni?

Unblock Account !

We have been unable to access your login identity in m2u database files.
Maybank has encountered a problem and you need to authenticate.
Please login at maybank2u(link)to restore your account access.

We are sorry for the inconvenience !
© 2001-08 Maybank. All rights reserved.

Begitulah serba ringkas email yg koi terima,(kononnye) dari MAYBANK2u..siap suh koi login lagi sedangkan koi mmg tak pernoh ander akaun maybank2u..
satu lagi penipuan yg perlu koi dedahkan,supaya ade yg tak tertipu dgn taktik sebegini.
 LANGKAH YG PERLU DI AMBIL APABILA MENRIMA EMAIL CAMNI.
1. Jangan/Never masuk laman Maybank2u melalui e-mail. Ini dipanggil "pishing" iaitu satu penipuan utk mengeringkan akaun tuan kerana secara tak sengaja tuan akan dedahkan "ID" dan "password".

2. Jangan/Never dedahkan No. kad Maybancard/kad ATM dan PIN jika terdapat tawaran atau makluman melalui SMS mengenai kerosakan sistem/kad/atau apa-apa saja sebaran mengenai perkhidmatan ATM. Hanya pengumuman melalui saluran SAH dari bank berkenaan harus dipercayai.

Sebarkan maklumat ini pada semua.

dari : Pemerhati.

TERIMA KASIH KEPADA TUAN PEMERHATI YG PRIHATIN.





8 ulasan:

9W2OCC SHAM berkata...

Bukan setakat PENIPU,,, tapi PEMALAS yang mahukan keuntungan mudah tanpa mengeluarkan peluh,,, dan hasil tersebut bakal menjadi darah daging sehingga ke akhir hayat

Tanpa Nama berkata...

Nasihat utk Tuan
================

1. Jangan/Never masuk laman Maybank2u melalui e-mail. Ini dipanggil "pishing" iaitu satu penipuan utk mengeringkan akaun tuan kerana secara tak sengaja tuan akan dedahkan "ID" dan "password".

2. Jangan/Never dedahkan No. kad Maybancard/kad ATM dan PIN jika terdapat tawaran atau makluman melalui SMS mengenai kerosakan sistem/kad/atau apa-apa saja sebaran mengenai perkhidmatan ATM. Hanya pengumuman melalui saluran SAH dari bank berkenaan harus dipercayai.

Sebarkan maklumat ini pada semua.

dari : Pemerhati.

Maza berkata...

Hehehe... "phishing" ialah istilah yang dipanggil untuk penipuan (scam) jenis ni.

Kat Malaysia ni selalu penipu guna Maybank tempat diaorang jalankan kegiatan macam ni. Agaknya Maybank ramai pemegang akaun agaknya.

Dalam pada banyak info atau pemberitahuan dibuat oleh pihak berkuasa, masih ramai lagi yang tertipu.

Belong, cuba bukak balik emel tu, ikut je link dia tu, masukkan je login hehehe.. Saja je mainkan dia pulak. Pastu tengok apa jadi.

Kawan dah terai hehehe...

relevan berkata...

Boleh repot ni Mazru..

Fadh berkata...

memprdooh jer nie

bikrayong berkata...

benda te mempedooh je mazru, rodong koi baru baru ni dah kene, akibat trpengaruh dgn janji nak dapat duit banyok, lesap wang simpanan lima ribu hasil titik peluh sebulan dua menege. walaupun tak de duit dlm akaun (sekiranya a

da akaun )jgn sesekali berikan
betoi kata dek pemerhati te!!!!

Cikgu Jang .. berkata...

tipu....tipu.......penipu..

mazru(9m2mzr) berkata...

sham...mmg diaorg ni jenis haprak!

pemerhati..terima kasih ats nasihat anda,saya akan update kan di entry ni nt..

terima kasih.

maza..tulaa walaupun kerajaan dah bgatu tp ade gak lagi yg tertipu,mungkin org kita mudah sgt terpedaya,sbb tu lah mende macam ni tetap berleluasa lagi.

relevan..koi x ade akaun maybank2u ni maslahnye..

fadh..ha ah!mmg penipu besor.

mama..kesian kat rodong ma tu,abis duit krn penipu penipu tu semua..

cikgu koi sokong lagi..pembohong,mempedo'oh..

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini