LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

28 Oktober 2009

Akhir Zaman(4)-Hiburan di kenduri kahwin.

Tengah mencari-cari video di you tube dgn kata kunci "akhir zaman" terjumpelah koi video ni...Kalo di Malaysia time kenduri kahwin kite ade karaoke..tp di indon ade dangdut,namanye "DANGDUT AKHIR ZAMAN"

AMARAN!Anda diberi pilihan untuk memainkan video dibawah ataupun tidak,terserah kepada anda.

(Sebelum mainkan video sila Tekan PAUSE || untuk hentikan muzik.Atas sekali disebelah kanan.)


Bukannlah niat koi nak memburukkan negara seberang,tapi sebagai sesuatu utk kite renung-renungkan,fikir-fikirkan..kalo pernah dengor lagu ebiet g ade,lirik lagu buat teman yg berbunyi.. 
"barangkali disana ada jawabnya,mengapa ditanah ku terjadi bencana..mungkin tuhan mulai bosan,melihat tingkah kita yg selalu salah dan bangga dengan dosa-dosa..atau alam mulai enggan,bersahabat dgn kita cuba kita bertanya pada rumput yg bergoyang.."

*maaf jika kandungan video tu agok melampau*

TAK SANGGUP PUNYE PASAL... DAH MASUK DUA kali KOI POSTKAN ENTRY KAT ATAS NI..bukannye ape koi agok cuok nak bagi tengok video tu,maklum lah agok keterlaluan..maaf atas kekeliruan yg ditimbulkan,sekarang ni ape nak jadi-jadilah..huhu.

13 ulasan:

langkasuke berkata...

lagu ebiet g tu gua hapal beb.. mmg best gile..

9W2OCC SHAM berkata...

kalau teman jd mike pun fikir 2-3x nak upload,,, maklumla harmonik teman pun dok baca blog teman,,, he,,,he,,,he,,,

mazru(9m2mzr) berkata...

langkasuke...ye sama la gua pun..huhu

sham..huhu,tu lah pasal...hehehe,dah terlanjur post n3 ni pun teman sempat tarik semula..tp akhirnye terpakse mengalah jugak bile ade kengkawan tanye pasal tu..hehehe

jgn bg anak mike tengok video ni dah ler

mazru(9m2mzr) berkata...

anda diberi pilihan utk memainkan video tersebut atau pun tidak...terserah anda.

Fadh berkata...

xde hal weh...mende utk kebaikan...niat kite nak bagi kesedaran kat org ramei bkn ngajok diorg buat maksiat mcm dlm video te.

relevan berkata...

Kwn tak dapat nengok lagi video ni..line tenet opis kwn ni perlahan je..ishkk..

Tanpa Nama berkata...

Ya la awok weh, Padang atau Pariaman tu kan dekat dgn kg Pak HAMKA, Aceh yg kena tsunami pun katanya org aceh nikuat agama, tapi kena juga bencana hebat dan teruk. Kalu zaman Nabi dulu bencana macam ni hanya utk kafirun yg menentang. Kalu ini yg di dangdut kan tak heranlah bencana lebih besar akan datang pasal mereka ni masih tak insaf, masa tu Imam, Kadhi, Bilal pun habis tenggelam....

endiem berkata...

maru aok..janganlah ada ronggeng macam tu di kenduri kawin tempat kita...bimbang jugak..

Maza berkata...

Ala-ala Inul punya dangdut gerudi la ni gamoknya. Molek la konsert dia kena batal aritu... hehehe...

mazru(9m2mzr) berkata...

tulah weh..alhamdulillah tempat kite belum lg ditimpa bencana semacam tempat diaorg tu,mungkin kite boleh ambil iktibar dari bencana yg melanda mereka...

nak mujurnye tempat koi paling hebat pun ade live band..tu pun nyanyi lagu rock kapok je..nak tengok penyanyi pompuan pun susoh kala kenduri kat cni..

Tanpa Nama berkata...

aok tak patut upload video macam ni tau!!

:: hayati :: berkata...

na`uzubillah...innalillah...xnk komen ler psl vdeo tu tkut jd ngumpt...

bencana yg berlaku kt indon tu xsemestiny bala sbb tmpt yg kena tu cm org baik2 jer kt situ...

--> bala bg org yg berdosa.
--> ujian bg org beriman.

ALLahu`alam...

Nerzhul berkata...

koi penoh nengok kat yutiub orang shuffle kat kenduri kawin depan pengantin.. serupa gampang je..

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini