LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

30 Jun 2009

Koleksi gambo vintage..Sek Kerayong lama,


Alhamdulillah ketemu lagi kite..ni ade lagi gambo vintage yg koi jumpe dari koleksi simpanan mak koi..gambo ni tahun 60 an la kot,sbb nye ayah dan mak koi pun masih dalam darjah dua atau tiga masa tu,tengok gambo tu..ayah koi sedang duduk di hadapan bersebelahan dgn cikgu yg bersongkok senget tu..manakala mak koi pula berdiri di barisan hadapan nombor tiga dari kanan(yg bertocang dua dan paling cute dalam tu)..manakala yg lain-lain tu tak dapat koi kenali melainkan mereka yg lahir dan dibesarkan di zaman tu je yg tau siape kah mereka-mereka tu..

Yang best nye ayah dan mak koi dulu duk satu kelas kot..mungkin diaorg ni da bercinta dari bangku sekolah lagi..kekal sampailah sekarang,alhamdulillah...
lokasi sekolah tu di kampung kerayong,tapak bangunan tu masih ade lagi sampai sekarang..

****
sila tunggu lagi koleksi gambo vintage yg akan koi uplod lagi ke blog ini,mekasih.

6 ulasan:

Maza berkata...

Haaa... bangunan te memang la ada sampai sekarang. Depan Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Cina Kerayong. Warna ijo kaler bangunan te. Pandang sekali, macam rumoh papan jek la.

Sokmo lalu kat depan te kalo nak gi kedai kehong. Sebabnya tepi jalan, lagipun kalo naik motor masa takdek lesen arite, dok la bahaya sangat. Ye la, dari naik atas jalan te, kang bahaya pulok.

Tak banyok dah umoh umoh atau bangunan lama yang kekal kat Kerayong te sekarang ni. Pembangunan, dah nak buat gone? Macam kem PPH te, mesti ada lagi gambo... upload la, sekarang ni mana ada dah, nak naik IPD pulok.

Banyok la cite lagi... buat blog khas Kerayong esok, bleh kita sesama mengidupkan kembali Kerayong.

Koi (9M2mzr)..a.k.a Mazru berkata...

ok mekasih tinggalkan komen..
mmg semuanye menggamit kenangan belaka,nanti ade g gambo lama yg akan koi upload..tungguuuu

Fadh berkata...

kenangan mengusik jiwa...hati terasa ingin kembali ke zaman dulu...dulu kerayong amat harmoni tapi kini...segalanya tinggal kenangan.

relevan berkata...

Kwn ander gambo kwn mase darjah 4..tahun 70an..aok nak ke..sekoloh rendoh jenis kebangsaan inggeris Jln bahagia Temerloh Pahang..cik gu beso masa te bapok lah kerek nye..

Koi (9M2mzr)..a.k.a Mazru berkata...

fadh..
betui,salah satu tujuan koi buat entry camni semata nak membangkitkan rase cinte dan sayang kite kat tanah tumpoh darah moyang kite dulu..kg kerayong with love

Koi (9M2mzr)..a.k.a Mazru berkata...

relevan..
mengakala nak beri ape saloh nye,aok email je kat koi ni weh.

mohd.mazru@gmail.com

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini