LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

29 Disember 2012

Nasib Surau di Setarmoll,Mentekat.

Assalamualaikum......spe kabo rodong?lama tak menjengok blog weh..maklomlah hujung tahun ni sibuk sikit tutup buku kira-kira...hehehe...ceritenye hari ni ialah mengenai kemajuan...Islam menggalakkan mengejar kemajuan..tak dinafikan zaman sekarang semua orang berlumbe mengejor kemajuan...tetapi (mengikut pendapat koi lah ni...)kemajuan yg dimaksudkan itu ialah;kemajuan dalam imannye..kemajuan dalam ibadahnye..dll yang berkaitan dengan agama..tu maksud kemajuan yg dimaksudkan kot...

Bila dunia semakin maju,maka makin banyoklah pembangunan di merata tempat..tak lari jugek di tempat kome ni,kemajuan bagaikan satu virus,berjangkit-jangkit..di bandor kecik kini sudoh ander Mall yg besor-besor..sudoh ander macam-macam yang tak pernoh ade dari dulu.....
McD bagai nak membalas dendam..bukok cawangan hingge ke ceruk kampong...hahaha...

bagi koi tak saloh pun kite mengejar kemajuan,tapi biorlah betul maksudnye...jangan sampai kemajuan diutamakan tetapi agama dibiorkan begitu je..tak seimbang...

CONTOHNYE...

Beberapa hari yang lepas koi ke sebuoh kompleks membeli beloh di sebuoh bandor yg bernama Mentekab,ini bukanlah kali pertama koi ke sini,kerap juge lah koi membawo bebudok berjalan..kadang tu pergi tengok wayang..pergi beli beloh..begitulah...semua keadaan di kompleks ni ok..sebagai penggune kira koi puas hati la...melainkan satu perkara yang koi rase pihok pengurusan dan terlepas pandang....iaitu keadaan Suraunya tu sgt menyedihkan... tak padan langsung dengan bangunan yg gah dan maju tapi surau di biorkan dalam keadaan daif sekali....aokme tengok gambo ni...

 Ruang solat yg tak dijaga dengan baik oleh pihak pengurusan


Pintu masuk ke surau yang....hm..


tempat mengambil wudhu yg tidak diurus....

Bukanlah tujuan koi nak membuka aib pihok pengurusan,tetapi harapannye di masa akan datang keadaan ini dapat di uboh..jika dilihat dari jumloh keseluruhan pelanggan Mall berkenaan..MAJORITINYE adelah orang islam...kemudian jumlah mereka yang pergi menunaikan solat di surau @musolla di sediakan juge agok ramai.....terutamanye dikalangan orang muda baik yang lelaki ataupun perempuan..Ini menunjukkan budok muda yang datang ke situ tidak mengabaikan solat,alhamdulillah....

Muge pihak bertanggungjawab te dapat buat sesuatu untuk keselesaan pelanggan-pelanggan mereka .....wallohualam....

3 ulasan:

Imtiyaz Consultancy Sdn Bhd berkata...

Salam wehhh... Koi datang menjengah aok. Sblm ni dtg dgn Echam.com.. Kali ni datang dgn satu blog yang baru pulok. Blog kompeni koi. Jemput follow yak sbb koi ada buat sedikit perkongsian ilmu berkenaan kepentingan takaful dan kewangan islam... Echam

mazru berkata...



InsyaAllah sahabat...nt koi akan buat link blog baru aok nehh... :)

Anak Timur berkata...

apa saudah jadi...sedih tgk surau tu.. tempat wudhuk pun teruk.. huhu..

Collagen Powder
ESP – Soy Protein Isolate Powder
GLA Complex
Omega Guard
Vita-E Complex
B-Complex

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini