LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

25 Mei 2012

Penemuan misteri

Assalamualaikum...

Sebenornye koi memang takde idea nak update blog koi neh,tapi koi jenguk jugek lah tengok-tengok ape yang patut.Sebab kedua ialah sibuk facebook 24 jam 7 hari seminggu.Tapi takde sebab pulok kenape koi tak nak rakamkan penemuan yang boleh koi katakan misteri di dalam blog ni sebagai tanda kenangan di hari mendatang.

Begini ceritenye...

Sepeti biasa di sebelah petang koi akan menghabiskan masa dengan aktiviti riadah.Tak kiralah ape pun aktivitinya,janji berfaedah.Kebiasaannye koi akan mencangkul@merepih di belakang rumoh.Petang tu tengah merepih...koi terjumpe sekeping besi berkarat yang bertulis RAC .Koi jenuh memikirkan logo apekah ia?dari mana datangnye? terlintas di hati untuk menyimpan logo te,sebab rekaannye tak pernah koi temui di mana-mana sebelum ini.Kalau setakat penutup tin biskut tu koi campok je.hehe.,,



Inilah dia logo RAC yang ditemui dibelakang rumoh koi


manakala ini pula logo RAC(royal automobile club diamond car badge) yang ditemui di internet.

Rupe-rupenye besi itu adalah car badge(lencana kereta) dan RAC adalah nama antara kelab yang mempunyai pengaruh yang kuat di Britain,mungkin ia melibatkan orang kenamaan dll..dan telah ditubuhkan semenjak tahun 1897 oleh Frederick Richard Simms.Kelab ini khusus mencerminkan kenderaan atau benda yang bermotor.Ahli nya pula adalah pencinta kenderaan bermotor dan kelab ini juge memainkan peranannya pada perang dunia 1 dan 2(WW1 dan WW2)

Takde hal lah mengenai sejarahnye te,tak menakjub pun bagi koi...jika ia adelah kelab peminat senjata nuklear pun takde ertinye dibandingkan dengan ciptaan Allah SWT yg benar-benar menakjubkan..Cuma yang menjadi persoalan di benak koi ialah;bagaimana logo itu boleh berada dibelakang rumoh koi?korang tak pelik ke?samaada ia(logo) tu terjatuh dari kapal terbang atau ia jugek adalah pada asalanye dalam simpanan orang di kampung ini..sampai sekarang ia tetap menjadi persoalan koi..untuk semantara waktu ni koi simpan ia sebagai 'sesuatu yang tiada kat orang lain tapi ade kat koi' boleh begitu? kalau takde makne sangat dah koi nak campok kan ke dalam sungai je.






**RAC ialah Royal Automobile Club(Britain's Oldest and most influential motoring organisation)

untuk keterangan lanjut mengenai kelab itu boleh lah ke laman itu.
http://www.royalautomobileclub.co.uk/Motoring/motoring-history

7 ulasan:

Nafisa81 berkata...

oit...jual kat ebay..haha

Jang .. berkata...

kayo le aok nanti, iklan dlm intrnet, tramei le yg minat terutama penggumpul barang antik...

:: hayati :: berkata...

dulu mase koi kecik2 kt kebun koi pn kerap terjumpe serpihan seramik kot(koi pn xpasti), bercorak mcm corak2 pinggan mangkuk cina dulu2...xsangka pulak dlm berita pn ada kuar yg mcm koi jumpe tu...

Mazru Majid berkata...

nafisa-hehe..nye sejuta euro rupenye yak?BARU DIA!hahahaha

Mazru Majid berkata...

Jang-
koi tak iklankan lagi kat ebay atau mudah ke....ntohlah weh,koi risau duit te tak brp elok pulok nt...wallahualam..

Mazru Majid berkata...

hayati..

lor ye ke?aok ingat lagi ke tapak aok jumpe dimane?msti ade lg tertanam tu..gali lah mane tau jumpe tepayan nage..

:: hayati :: berkata...

hahaha xkuasa pulok koi nak jd si pencari gali eh..

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini