LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

29 Mei 2012

AKHIRNYAAA......Moh ke seberang

Assalamualaikum....

Ape kabor rodong sekalian...muge sehat sejahtera bersama keluarge tersayang.Mungkin dah ramai yang tahu,dan mungkin jugek ramai yg tak tahu akan perihal yang akan koi war-warkan sebentar lagi...

Korang tau tak esplanade Temerloh te?mesti lah kan..salah satu tempat ngeteh kegemaran koi,sbb permandangan yg berlatarkan Kuala Semantan sangatlah mengasyikkan.

Mesti dalam masa yang sama korang perasan jambatan gantung yang menyeberangi sungai Semantan terus ke sebeloh Bangau tanjung tu.Jambatan gantung tu dah lama amat siapnye(rasa koi tahun lepas.)Mungkin tak dapat kelulusan untuk di operasikan kepada orang ramai atas dasar keselamatan.

Tapi semalan koi pergi ke situ..koi dapati ia sudah mule beroperasi.(tengok gambo)

Kuala Sg Semantan,Temerloh.

Gambo di sebeloh esplanet


Permandangan dari atas jambatan gantung nih memang marveles!


Ini pulok gambo dari Bngau tanjung

Sebenornye GAYAT jugek weh,..bapok tingginye!

Jadi boleh lah aokme mencube pulok nak nyeberang jambatan gantung tu...memang banyok kelainan bile dpt berdiri di kuala sg semantan dari tempat yg tinggi.Sungai Pahang kelihatan begitu indah dan tenang..

5 ulasan:

Nafisa81 berkata...

nak naik kena bayor ke nih??ada tempat makan2 tak?

Tyra Iskina berkata...

Uiks.. ni koi jd rindu kat Temerloh ni. Dah dekat 3 tahun dah putus kaseh ngn Sg Semantan ni.Nk jgk rase gayat meniti jambatan gantung tu.. Sabo je ler.

Mazru Majid berkata...

takde lah kena bayor weh...free ajek!

bawoh nye tenpat benteng makan,tp elok dtg selepas tengahari..mmg happening!

Ridzwan Mohamed berkata...

makan patin je la bile datang temerloh ni

Mazru Majid berkata...

ridzwan,,

haha..betul tu bro,tapi hati2 nak makan patin,make sure pilih kedai yang betul2 tak cekik harge..tanye orang tempatan ok?

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini