LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

12 Ogos 2010

Jangan berbuka dengan kurma dari israel..

Salam..

Hari semalam koi ade melawat blog miecyber,rodong koi dari jerantet..koi tertarik dengan gambo buoh kurma yg dia upload kan tu..pada gambo te ander tertulis "Check the label-dont break your fast with israeli dates".Koi terpikir jugek,kalo israel keluorkan buoh kurma mesti pokok kurma tu asalnye orang Palestin yg punye..lepas tu deme rampas tanoh sedara kite tu dan jualkan kan pulok hasilnye kepada org Islam!tak elok betul la israel ni!


Koi pun buat sedikit pencarian di google dgn kata kunci buah kurma dari israel..maka ini lah hasilnye.Walaupun begitu koi tak berapa puas hati dgn pasaraye tesko yg nama nye ander kaitan dgn produk israel tu,moh kite buat penelitian sikit..gone boleh berkait tu...

Mungkin ade yg dah tau cerite ni..anggaplah ini sekadar peringatan.


Hasil dari bumi Palestin tapi jual kat org2 Islam..yg kaya org?hm...


terselit logo tesko di situ..hati2 lah rodong.Aokme kesiankan org2 palestin kan?


Hadiklaim(pengeluar buoh kurma dari israel) jugek membekalkan buah kurma israel kepada supermarket2.Kemudian supermarket-supermarket ini akan memasarkan buoh kurma tersebut di bawah nama atau brand mereka sendiri..supermarket itu adlah..Mark&Spenker,sainsburi's,TESKO,waiteros....
selalu pastikan label yg tertera,kadang-kadang dilabelkan dengan nama "product of west bank"-..jika ade label spt itu baik jangan beli yek!


Ni contoh nye..tengok label ade tertera westbank..bermakne kurma ni dtg dari israel,dan supermarket sainburii telah menggunakan jenama nye sendiri utk memasarkan kurma ini.Selalu la perikasa label nye sebelum nk membeli ye..

tesko dates ni ade jual kat Malaysia ke?


JADI..FIKIR SEBELUM MEMBELI!!kemana duit aokme tu akan di salurkan?ke muncung meriam kereta kebal atau menjadi kelongsong peluru penembak curi tentera israel..pikir la...

Beli jenama yusuf taiyoob(sambil berbisik) hehehe....


*Koi keliru dan tak paham kenapa supermarket-supermarket ini boleh ade di negara kite..
Sungguh! koi keliru dan kecewa dgn gomen.. :(

*kepada Allah koi mohon perlindungan...

  ** Info yg koi terima mengatakan buah ini tidak diImport terus ke negara kita,tapi diimport ke negara jiran,kemuadian di kotakkan di sana dan di jual di Malaysia.

Yang penting di sini,berhati-hati dalam membeli brg keperluan tu..cari lah dari sumber yg di betul2 kite percayai..dan elakkan dari menyumbang utk pembangunan zionis.

wallahua'lam...

18 ulasan:

afzainizam berkata...

♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' ´¯)♥
♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥
----==--Ramadan Mubarak---==----
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_)
♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•. ¸_)♥
Salam ramadan Al Mubarak..
buat pembaca blog kami
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Ramadan bulan yg mulia..
Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.
Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

isssshhh aku tak beli korma tesco tu boikot israel ....

Mazru Majid berkata...

salam bro..
xse masalah..camne problem link tu da ok ke?

terima kasih sudi lawat..

a kl citizen berkata...

memang banyak korma sebegitu di merata ...memang tak beli

terbaru dari saya : insan yang terbaik

endiem berkata...

macam mana kurma tu boleh lepas masuk dalam negara kita..

zulkbo berkata...

Salam..singgah sini jap
moga sihat orang di sini
berhati2 lah..meniaga kurma
juga puok ni erk?
جزاك اللهُ خيراً

relevan berkata...

Salam weh..slmt posa

Kome suka kurma dari Tunisia..buat cekodok sedap..

piewahid berkata...

t kasih.
koi syg aok bila aok buat n3 ni dgn penuh bgaya dan bkesan! he3

akuanakpahang berkata...

Sepatutnya pihak berwajib sudah menliti terlebih dahulu perkara ini jika bender drp yahudi rejek terus aje..tak menyusah ke rakyat.

Nerzhul berkata...

bagus la aok ingatkan. tidok kome tak tahu lalu ni. beli kurma kat bazaar te aje la.

Along berkata...

Bagus entri ni. Nanti saya akan share dengan kawan2. TQ.

cemomoi berkata...

tima kasih dengan info ni

koi masih kompius dengan kurma maryam kalo tak silap dulu kata ada kaitan dengan orang kristian

Jen berkata...

caya bro...kira dah ramai yg ko sedarkan....viva palestin....

Aby berkata...

aku gak tau deh kurma yang aku makan dari israel atau bukan
yang penting halal aja deh
hehe

ashrafi berkata...

terima kasih atas ingatannya bang.. tapi nak tau satu je, benda ni Malaysia ada import jugak ke?

Mazru Majid berkata...

daripada info yg sy terima buah ini tidak di import terus ke negara kita,ade kemungkinan ianya masuk melalui dari negara jiran.

dikotakkan dan dijual pula di Malaysia..

pendedahan ini mendapat liputan meluas dari akhbar dari negara jiran tersebut.(singapore)

kepada pembaca sekalian sila berhati-hati..dunia tanpa sempadan,macam-macam boleh jadi.

Semuge kite selamat dari penipuan musuh2 Islam..

Semuga Allah melindungi kita..

Mazru Majid berkata...

ini pula link kpd pengeluar kurma israel tersebut sila layari jika masih ragu2..

http://www.hadiklaim.com/contact.asp?cid=33

Jejaka Desa berkata...

Terime kaseh rodong ngingat ke balik

yastro berkata...

Salam, Alhamdulillah kome dah beli 2 pcs dari Yusuf Taiyoob..teruskan usaha sahabat.

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini