LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

14 Februari 2010

satu hari di hari raya cina

Salam semua rodong blogger..
(Kisah pertama)
Malam td koi ade jumpe sorang rodong radio amatur dan merangkap seorang blogger jugek..9w2occ@Sham dan keluarge beliau..dah lama kome ke udara tapi baru hari ni lah dapat berjumpenye..nak jadikan cerite anak sedara dia ditemukan jodoh dgn orang kampung koi secara tak langsung merapatkan lagi silaturrahim antare kami ni..memang dah lama sgt nak bersua muke(eyeball) dgn sham..alhamdulillah berjumpe jugek akhirnye..

tu dia 9w2occ(sham)belah kiri sekali,sebelah nye 9w2plg(paklang),9w2ehm(didie) dan 9w2twh(saedin)..ade lagi rakan radio amatur yg dtg cume deme xde dlam gambo nih..antaranye 9w2rej(rudy) dan XYL beliau,9m2azm(azam),9m2frd(firdaus) dan Pr grc(arif)..

Sham jugek ade bawak ahli keluarge nye yg begitu ramah,seronok sgt dapat jumpe apie dan ayahndenye yg sporting dan beberapa lg sedara mara beliau....
TERIMA KASIH SHAM KERANA SUDI EYEBALL DGN GENG KERAYONG..


(Kisah kedua)

  
 start kul 12 lebih letupan mercun mule memekakkan telinge siape sj yg berada di Kerayong,siape yg dah biase macam koi nih xde la hal sangat lgpun koi mmg jenis berjage malam..start kul 12 sampai la kul 3 am mmg tak leh tido lah..

 
  gambo ni koi amik sekitar jam 12.30 ke pukul 1.00 di depan balai polis kerayong,di ulang balai polis kerayong..

happy chinese new year buat semua warga kerayong yg menyambutnye

15 ulasan:

Afzainizam berkata...

salam balas dari kami http://firestartingautomobil.blogspot...

thanks atas maklum balas kamu... koi rasa gembira kerana respon yang diberikan...

yup taun baru cina ni nampak agak meriah gak kat sini....

yup tetap kebabooo..kebabooo mercun di udara... tak leh tido lah

:: hayati :: berkata...

penoh jiran sebeloh umoh koi wt tarian singa.. lg memekak tp siang ler......hehe

al-mankaraqi berkata...

LIKE......

piewahid berkata...

yup, merioh sana sini dgn bunyik mercun. slamat bcuti!

Afzainizam berkata...

Salam dari kami http:// firestartingautomobil.blogspot.com

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan

Terima kasih
Kerana kembara ziarah maya
Membuka ruang, menyingkap dalam
Hingga tersentuh nurani, tercuit imaginasi
Tiada bandingan

mewarnakan hari-hariku
Mewajarkan masa berlalu
Kau tak henti mencetus keinginan
Merangsang pengembaraan
Kau meruntun, menyayat
Memukau
Dan mengasyikkan

Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....

Salam kenalan dari kami… ape pun kami sedang baca older entry pos korang ni… thanks kongsi cerita..thanks sebab aku menerima respond yang baik dari blog korang ni…

Cikgu Jang .. berkata...

Dengan koi lagi tak berjumpe kite yak....bile la gamoknye....

Rodong Blogger berkata...

Nok masuk balei gamoknye.

Pacifist berkata...

yang jauh dirapatkan,barulah ukhwah lebih bermakna.rezeki Allah yg menemukan kita semua

el berkata...

sn byk cina ke mazru?
kt tmpt gua ni felik thn ni
mercun x bape nak meriah cam thn2 lepas..hehehe bgs2

GhOsToNe berkata...

nak maen mercun!hhehehe..

relevan berkata...

Tempat kome mercun kurang juga..tapi tarian naga ada banyak..

9W2OCC SHAM berkata...

mazru,,,

pukul 6.30am pagi td baru sampai ke Taiping,,,

apa2 pun ribuan terima kasih teman ucapkan kpd rakan2 kerayong yang membantu mencarikan penginapan dan sudi bertemu dgn teman,,,

ada rezeki lg teman akan turun ke kerayon,,, brkayuh la pulak kut mazru,,, he,,,he,,,he,,,

kelompen berkata...

rodong
ralit men mercun neh
ralit jugak men bunga api..hehe

pakcik kordi berkata...

otai jumpa otai....=)heheh..

koi bru aje lalu kerayong;//...wktu nk g bera bru2 ni....

Afzainizam berkata...

Salam Dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu….

Walau kau di barat, aku di selatan jua,
Walau dimana jua berada,
Setiap pagi, bila kita bagun dari lena,
Tapi kita lihat langit yang sama,
Salam dari ku untuk kamu semua

Sorry pada kamu kerana baru kali ini kunjungan ziarah ku selepas naik cuti tahun baru…. Aku Kembali semula….

tahun baru ni katenya tahun harimau... hari hari mau.... tak mau lah....

Jangan main mercun nanti putus jari.... tak pernah plak dengar kaum cina putus jari main mercun

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini