LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

10 Februari 2010

Anak Pahang

 
 KAMI

  
SAYANGKAN
  
 NEGERI 


KAMI!!


Dirgahayu Darul Makmur!

k.i.s.s

20 ulasan:

al-mankaraqi berkata...

LIKE

relevan berkata...

Yer..bangga menjadi anak Pahang..

endiem berkata...

kakak ye kibor bendera.. bagi lah adik getek..

:: hayati :: berkata...

amboi2 bersemangt tol budok te yer.....hehe
anok aok ker mazru???

cemomoi berkata...

dah lama tak dengo lagu negeri pahang lupe pulok, sekali ter koi tanya le ghodong sepejabat orang paya pulei, ate dia sebut sepatoh je terus le koi bole nyanyi... maklum le abih skuloh brenti nyanyi pulok ter berhijroh kluo, abih lupe

zulkbo berkata...

elok la semangat gini disemai dari kecik...

piewahid berkata...

Yess..!

el berkata...

kecik2 smgt besar tu
bgs2

Cikgu Jang .. berkata...

awok tahu tak kisoh ngape bendera negeri pahang ni simple je...ada dua warna aje...

Mazru Majid berkata...

usop..aok ni like memanjang..hahaha

Mazru Majid berkata...

relevan,

ha ah..memang bangga sgt jd anak pahang..

Mazru Majid berkata...

endiem,
hahah akak nye kibar puas2 dulu paste adik nye pulok..tengok je lah si adik sdg perati ke akaknye..

Mazru Majid berkata...

hayati,

ye hayati,anak-anak koi le tu..yg pompuan tu besor sok nak jd doktor katenye,yg adiknye tu pulok nak jadi ustaz..muge Allah makbulkan

Mazru Majid berkata...

cemomoi,

haha,bese la te..koi ingt sgt lgu negeri pahang sbb ringkas..mase sekoloh dulu time perhimpunan pg senin kan kite kena nyanyi..lagu kegemeran koi lagu Pahang lah..semangat je bile nyanyi te..

Mazru Majid berkata...

zulkbo,

betui amat weh..kena semai smangat cintakan negara pd anak-anak kite..tidak satu ari sok deme nih terlalu merendah diri sgt,ni kan tanah tumpoh daroh nenek moyang deme ?

Mazru Majid berkata...

pie wahid,
yes..kite semua sayangkan negeri Pahang..kalo org luor dr Pahang pun jatuh cinte dgn Pahang ape tah lg kite yg mmg org Pahang!

Mazru Majid berkata...

cikgu Jang,

pernah koi terbaca ngenai bendera Pahang nih..hitam te lambang bendahara manakala putih pulok mewakili warna raja..mungkin ade kisah di sebaliknye te..

kalo tak keberatan cikgu nak berkongsi cerite ape salahnye..

UNIVERSITI MENGKARAK berkata...

pandai awok nangkap gambor dengan effectnya ... kamera mahal gamokkan ...boleh dikongsi di sini ...

UNIVERSITI MENGKARAK berkata...

Mekala kala kawan tak silap lah yak ..asal raja kita daripada bendahara ...

Pacifist berkata...

pahang negeriku..walau kwn di perantauan, pahang selalu di hati..hujan emas di negeri org,hujan emas jugok di negeri sendiri.tp kwn punya prinsip,dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung,jika x langgor adat n tatasusila agama.se lg kwn megoh bertempat,tempat org ttp tempat org.bkn mcm sesetengoh org,g tempat org pun nok tunjuk lagok.kalau rase lagok/megoh sgt,dok tempat sendiri.masuk kandang kambeng mengembek,masuk kandang harimau mengaum.kaso ke bahase kwn?

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini