LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

30 Disember 2009

Kerja pembersihan kolam bermula.


Alhamdulillah..akhirnye eskevetor yg ditunggu2 pun sampai jugek,dekat seminggu jugek lah koi dgn rodong2 menunggu ketibaan mesin ni,kali ni kome beruntung bile tuan punye mesin tu nak tumpang parking kat tapak projek kome tu selama 3 hari,katanye lagi dia akan caj sewa utk sehari aje,yg 2 hari lagi tu dia mintak sediakan duit minyak dan upoh drebarnye aje.Kome pun ape lagi...ni peluang baik,takkan nak tolak..rege utk sewa mesin ni rm700-rm800 sehari..jadi kome dah safe budget yg banyak..








mende macam sauh ni gune nye nak tarik semak samun yg bertimbun atas kolam,terpakse gune sauh ni sbb tangan mesin tu x sampai nak kaut yg seberang kolam tu..








menarik semak ke tebing kolam,supaye mudoh nak angkut sampah tu keluar..



akhirnye baru lah nampok ckit gaye kolam nye...kalo tidak sakit mata memandangnye.

hmm masih banyok lg kerje yg perlu dibereskan,esok mungkin nak siapkan kolam yg sebelah nye pulok,utk pengetahuan aokme,kami ade dua kolam sebesar ini..satu dah siap,kemudian nak pasang jaring utk letakkan anak ikan keli..banyok lg kerje nye..

Doakan muge kome berjaya!..

12 ulasan:

Webmaster@Echam berkata...

Mahal jugek sewanya mesin ni yek... Koi hajat nak buat balik kolam bapak koi kat belakang umoh tu...

pakcik kordi berkata...

wah!dh jadi kolam!cayalh beb!nt koi nk dtg nengok buleh ke?

♣ haNie ♣ berkata...

semoga berjaya dlm projek ni..
dh ade rupe kolam dh tu..
hehehe

el berkata...

laju tol pojek deme ni
teruja lah teman nengok
nti dah berjayo
bak seguni ikan keli kat teman yo

semoga suksess

al-mankaraqi berkata...

like...!!!

relevan berkata...

Besor projek ni..cuma jangan bagi lembu peliharaan pakcik Kordi main kat sini..

Cikgu Jang .. berkata...

awok nak benih keli...rodong koi kat purun ade jual....harga koi tak tanya lagilah...

Fadh berkata...

kabor nok ngajok koi????

:: hayati :: berkata...

semoga berjaya yer mazru n rodong2nyer..amin

tp xpayoh ker guna kolam tanoh??nk cuci cmner???
makcik koi wt kolam simen...air lak guna air terjun...huhu

Mazru Majid berkata...

echam,
mahal jugek,kome tu pun rege rodong2,belum masuk sewa loader lg.

kordi,
hehe,boleh dtg je lah,lu punye pasal kalo lu nak mandi dlm kolam tu pun xpe..

hanie,
ha ah..kalo sblm nih mmg tak kenal rupe pun..hehe terima kasih.

el,
hehe..takde la laju sgt el..bese je..ok insyaAllah kalo da ade ikan nt aku kirim kat ko..

usop..hehe FB

relevan,
xde ar beso ngat weh..2 kolam je..mungkin nak buat berperingkat2

cikgu
hmm tu nt koi kena bincang dulu..ape2 hal nt koi akan kontek cikgu.

fadh,
huhuhu..moh lar,takkan nk tunggu koi dtg ke umoh baru nak join nye..hehe

hayati,
kolam tanah le senang,xyah nak cuci lg sbb air tu nt ade flow..kolam simen nak kena kuar modal yg besar,kome ni pun ala2 camtu jugek tp kome akan letak ikan keli tu dlm jaring supaye dia tak de la makan tanah..

LIPISLADY berkata...

Assalamualaikum,
Pas tu aok tolong bersih kolam keh yang ada 4 buah kat kampung keh, kala aok nok buat projek pon buleh, keh pajok ke aok...

Maza berkata...

Ni Kolam hok belakang Masjid Kerayong te ke? Hok berkembor tempat kita sokmo main mase kecik kecik arite?

Kolam Aki ke mende ntoh kita panggey masa kecik te?

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini