LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

9 Disember 2009

Faveret koi

Walaupun koi berjiwa metal kental anak darat tapi bile koi dengor je lagu P ramlee ni memang cair ah..koi rase ni lah lagu jiwang terhebat dalam sejarah industri muzik tempatan.SETUJU TAK?



LAYAN aaa...masyuk ni.


JANGAN ADIK ANGAN-ANGAN

Jangan-janganlah adik angan-angan

Merayau ke alam impian

Duduk termenung kesepian

Tiada teman.

Tujuh gunung lautan-lautan

Sembilan lautan ala intan

Umpan kutabur dah makan

Ikan dah makan


Bagai-bagailah mana indah syurga

Bertaman bunga aneka rupa

Kalau si bunga tak dijaga

Terkulai juga.


Dari hari purnama-purnama

sehingga purnama ala nyawa

Bunga menanti pawana

Dihembus pawana




Nyanyian: P Ramlee dan Rahmah Rahmat
Senilagu: P Ramlee
Senikata: S Sudarmaji
Filem: Musang Berjanggut.

17 ulasan:

eeeda berkata...

Yang lama tak kan sama dgn yg baru...
Yang lama ada sentimental value...
Tambah2 lagu P.ramle...
Tak luput di zaman...

endiem berkata...

bes weh

Webmaster@Echam berkata...

Best2...

♣ haNie ♣ berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
♣ haNie ♣ berkata...

lagu2 zmn dulu..
wlpn kedengaran agak berpuitis n mendayu2..
tp sbnrnya byk nasihat yg blh di kutip..

kan..

keh suke lagu "dari kerana mata" hahahahha~~..

:P

9W2OCC SHAM berkata...

mana tak seronok mazru,,, semua free,,, he,,,he,,,he,,,

thx kalau dapat bantu rakan tu,,, sebetulnya,,, rakan tu dapat no phone teman masa QSO kat repeater telemong,,, MFY minta no phone,,, mfy tak call,,, habib yg call,,, cerita masalah dia tu,,,

teman org pahang tak ramai yg ada no phone dalam simpanan,,, so bagi ler no hang,,, senang sikit psl hang tau nak bg kat sapa uruskan,,,

semoga rakan tu seronok main radio,,,

"Anda seronok ka main radio"

pakcik kordi berkata...

perghh...asyik beb!

Cikgu Jang .. berkata...

ngape takde kumpulan ngybah lagu tu bagi versi speacial terbaru...

:: hayati :: berkata...

sungguh mengasyikkn...bole terhayal seketika...

el berkata...

betul2 sokong2
w/pun jiwa kekar kental jiwa raga basketball..tpi bila dgr lagu cengini..mmg asyikkkk

Mazru Majid berkata...

eeeda,
iramanye yg di adun dgn lirik yg power mmg mengasyikkan.

endiem dan echam..
mmg best la weh..

hanie,
betul tu..dari kerana mata?ade sejarah ke lagu tu hanie..hehehe

sham..
huhuhu..

pakcik,
hehehe..asyik masyik.

cikgu jang,
a ah yek..harapnye ade la satu ari nanti..kalo nak dgr lagu sekarang ni pun xde la best sgt pun..

hayati,
nak pulak jike tengah dilamun cinta kan hayati..hehhee

el,
jiwa rage basketball?kekekke..sekali dgr lagu camni terus cair kan el..

abu muaz berkata...

lagu lama penuh nostalgia.

Fadh berkata...

jiwa metal mende mengkala dgr lagu p ramlee jer dh cair

gayour berkata...

" tengok perempuan tebeliak mata!"

" itu undang-undang kita boleh ubah..." ( lebih kurang gini la dialognye )

dialog hebat yang koi suka dalam filem ni. harharhar!
muzik latar filem nipun mengasyikkan.

LIPISLADY berkata...

Sallam weh, keh minat cerita nih..memaparkan kebijaksanaan seorang perempuan...raja pun dia boleh perkuda2kan.

Hashim Zabidi berkata...

Raja zaman tu bodoh
raja zaman la ni cerdik.

Mazru Majid berkata...

abu muaz,
ye betul tu sdr..

fadh,
aok diam la yat..hehehhe

gayour,
hahaha,tak jemu koi menonton filem2 P ramlee..ye muzik latarnye tu buatkan citer tu lg hidup..

lipislady,
keh keh keh..dulu bole la buat gitu

pak hashim,
betui tu..raja zaman ni jangan dibuat begitu...

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini