LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

13 Jun 2009

Radio Ham kena sotong

HUH..koi terlupe nak update pasai program mencandat sotong di Trengganu bebaru nih..walaupun koi x pegi kesana tp koi merasa la jugek mencekik(makan) sotong yg diaorg bawok balik dari trengganu,yg bestnye ade 2 rakan swal dari Bera Kerayong yg terlibat sbg marshall utk bot-bot nelayan yg membawa peserta ke tengah laut untuk mencalat..opss mencandat sotong!!Nak cakap bebanyok pasai rule program ni koi x tau tp gambo2nye ade..layan je laaaH


Ni ler SEDIKIT sotong-sotong yg berjaya di calat..eh CANDAT!tengok gambo mmg le nampok kecik tp kalo real depan mata beso sikit dari lori 3 tan tu!ni hasil candatan satu bot, buat math ckit dgn darab jumlah tu dgn 80 bot..berape banyok sotong kena candat aritu?


Ni pulak peserta-peserta yg sama mencadat pada ari tu..tp tengok gambo macam ade yg memancing jugek tu..ape ni?huhu...melawok je bro,org trengganu jgn maroh kat koi pulok..ni baru satu bot, ade 79 buah lagi kat tengah laut tu!


Kalo tak silap koi yg pakai baju oren tu peserta mencandat dan yg duduk berbaris-baris kat depan tu rakan-rakan ham yg bertugas sbg marshall,tugas mereka menghantar laporan setiap sejam sekali kepada net controller di 9m4rbj(repeater bukit jerong)..ade 80 bot tekong yg membawa peserta mencandat,jd dalm gambo ni hanye la segilintirnye sahaje..bayangkan ade berapa ratus peserta yg mencandat aritu..RAMAI WEH!
(kalo x betul infomasi ni sila perbetulkan semula di bahagian komen)



Ini lah dia sebahgian rakan2 ham yg terlibat aritu..ramai yg koi x kenal/perasan dalam ni,jd koi sebut mana yg kenal je lah..huhu,dari kiri;9w2bno(jamal)swal rusdi(bera)9w2...(awie kuantan) dan yg ujung tu, nombor 2 dari kanan swal nasir dari bera..

Dengor kabo angin nye yg event sebegini akan di buat lagi dlm bulan julai ni,so mana yg berminat nak join(termasuk la koi sdr)pandai-pandai la usha rakan ham dari terengganu utk melibatkan diri,tp sendiri mau ingatlah keje camni mana ade elaun semuanye khidmat masyarakat je,jd jgn tanye lebih kalo nak join..pegi bawok mulut dan perut aje..huahuahua.
APEAPEPUN rakan ham dari TERENGGANU koi salute korang!na na na na GANU KITEEE...

73

6 ulasan:

langkasuke berkata...

peh.. kalau bab2 ke laut ni mmg gua suke.. gua bukan kaki pancing, tapi makanan laut mmg gua suke.. nnt gua balik ade program camni gua nak ikut.. amacam?..

relevan berkata...

Gone yak kwn ni x penoh betul ngikut org ke laut..beh ke x beh..nak nerai juga ncandat sutuing ni..

gayour berkata...

hoh! bestnye candat sotong. tapi apasal tak ade gambo sotong sedang dicandat atau sedang mencandat sotong? orang mencandat hari siang ke malam? setau koi hari malam. gambo sotong tu boleh dipertikaikan kesohihan, kebenaran, ketulinannye weh!
heh!

Koi (9M2mzr)..a.k.a Mazru a.k.a sepupu jon travolta berkata...

hahaha..tu la pasai bang gayour,sbenornye ade gambo malam tp gelap!kalo korang nak tengok kena pasang lampu suluh baru nampok..!hahahaha..nt koi tengok kala ade gambo ari malam koi update lagi..bang gayourock komen kat post koi...macam x caye je nih..mekasih bro..ni yg koi semangat nih..

Koi (9M2mzr)..a.k.a Mazru a.k.a sepupu jon travolta berkata...

huhu..langkasuke,program mencandat sotong jugek ke??kalo betui mmg best tu..elok la kala join

Koi (9M2mzr)..a.k.a Mazru a.k.a sepupu jon travolta berkata...

relevan...sama la kite,hehehehe...

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini