LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

22 Mac 2012

Dia dah pulangkan(BOYFRIEND).

Assalamualaikum....

Sila ke posting sebelumnye di SINI


SOALAN ; Adakah saloh si anak gadis yang pergi ke rumoh boyfrennye atau salah orang yang membuat report?wallahualam...

recall semule kejadian:

si ibu buat aduan bahawa anoknye diculik ketika ke kedai untuk membeli topup,saksi kejadian adalah adik kepada si mangsa,orang ramai yg mendengor berite itu semuanye berdoa akan keselamatan si anak.ayahnye yg ketika itu berada jauh di Trengganu terpakse bergegas pulang ke rumahnye di Kuantan setelah dikhabarkan bahawa anoknye telah dilarikan orang...

Semua risau mengenangkan nasib yang bakal menimpa anak gadis yang berusia 15 tahun itu.

Di facebook/blog poster gadis dan no talipon ahli keluarge telah pun disebarkan meluas.

....

Tiba-tiba dengor berite rupenye anok dara itu bukanlah hilang kerana diculik,tetapi telah melarikan diri ke rumah pakwenye...

Semua orang mengeluh,ade yang mencaci..tapi dlaam masa sama ada yang bersyukur.

Bersyukur yang dia masih lagi bernyawa,dan bukalah seperti kes-kes anak gadis hilang sebelum ini,ramai orang bayangkan risaukan kemungkinan dia dirogol kemudian dibunuh dengan kejam dan mayatnye dijumpai di tempat-tempat yang tak sepatutnye.Naudzubillah...

Alhamdulillah ia tak berakhir begitu.

Perkara ini tak sepatutnye berlaku,.tapi hakikatnye perkara atau kes camni hari-hari berlaku...

Si anak tertekan dengan keluarge?tapi dia tak pernah fikir ke emaknye menangis setiap malam risaukan dia tu?

bagi koi,koi ade rasa nak maroh dan dlm masa sama ade jugek rs syukur yang dia selamat.

end.

*Untuk si anak yang sengaja melarikan diri dari rumoh harapnya jangan diulang lagi kerja sebegitu,kerana ia menyusahlan ramai pihak.

4 ulasan:

Nafisa81 berkata...

mudah mudahan dia sedar..kalau dia tak sedar sekarangpun...bila dah jadi ibu esok dia akan sedar kesalahan dia

:: hayati :: berkata...

tu la kn,kadang rase kurg percaya budak besar tu di culik...nk tuduh dr awal dia lari ngn pakwe xda bukti pulak..tp hakikatny ramai yg lari sendiri ikut pakwe bknnya diculik...hmmm na`uzubillah.

Mazru Majid berkata...

nafissa81

InsyaAllah..harapannye dia sedar lah akan kesilapannye tu..sy jugak mengharap yg terbaik utk dia..

insyaallah..

Mazru Majid berkata...

hayati;

hm...mmg ade kes culik..

tp ade jugak kes saja-saja diculik..

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini