LIKE koianakpahang.blogspot di Facebook

27 April 2009

Telemong dan 9m4RCB

Hari ahad 26 apr 2009,koi dan beberapa rakan ham dari Temerloh telah berkonvoi ke Bukit Telemong berhampiran Karak.Tujuannye kome sekadar ingin menikmati keindahan alam semulajadi dan mandi sungai..perjalanan mengambil masa 1 - 2 jam dari Karak..kalo korang berminat utk mendaki bukit telemong persediaannya perlu ada kenderaan 4x4 dan untuk memudahkan perjalanan seeloknya menggunakan tayar bunga MT(at least lah)..ada banyak camping site kat sini,pilih je..trek(jalan) nye pun xde ar dlm kategori Hardcore,mungkin utk beginner agok cuak jugek bile meniti di tepi-tepi gaung dan curam yg tinggi,yg penting ajak driver yg berpengalaman utk GUIDE korang time tu..pada koi trip kali ni sesuai utk bawok family bercuti dan mandi-manda air bukit yg sejuk,landskap nye pun mengkagumkan..Pada yg belum pernah mencube bercuti kat sini elok ar datang bawok family atau kengkawan..kalo duk kat KL boleh balik hari je..best woo.!


9w2 dari kanan:vms,sxm,mzr Swl....dan anak sedara,swl fida,xre dan harmonic,adh,alu,bkh,nna dan harmonicnye bergambo depan Camp site.

Bukit ni banyok longkang besor..hati-hati 9w2sxm jgn sampai terangkat wagon dah le..hehehe


Batu yg besor-besor pun banyak..9w2bkh da terer,kacang je ni


On the way turun dari puncak Telemong..kalo korang nak tau ni le jalopy koi so kalo jumpe tu angkat la lampu(Damp)


Selepas turun dari bukit telemong sempat jugek kome pg duduk bawoh dagu repeater 9M4RCB(146.100 tone 118.8 dan offset +600)kalo nak calling rakan rakan atau memerlukan bantuan di bukit Telemong boleh la korang cube memancar ke repeater ni..insyaAllah boleh pegang korang punye pemancaran time dalam hutan tu.

73

5 ulasan:

arifah berkata...

macam kenal jer gambo2 nie ... :)

arifah berkata...

koi adik bkh.xyl swl firdaus. :)

arifah berkata...

kalau nak tengok video, bukaklah you tube.taip telemong.koi dah upload. :)

Koi 9w2mzr berkata...

aaa aok yak..ok le tu,thanks atas info tu arifah..esok deme nak naik lagi ke telemong..aok x g skali ke

Koi 9w2mzr berkata...

nt koi cek kat youtube tu

BOIKOT TERUS BOIKOT!

BOIKOT TERUS BOIKOT!
Untuk saudara seagama ku di Palestin dan Demi Dia yg Maha Berkuasa

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails

Rekemenkan blog ini di wall FB anda :)

Arkib koi:

Selongkar blog ini